Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

12.942 keer bekeken

Welke soort dildo zoek jij? Alle soorten dildo’s op een rijtje!

5 mei 2020,

geschreven door

De dildo is ongetwijfeld het meest bekende en tevens oudste seksspeeltje onder ons. Al in de oudheid werd gebruik gemaakt van stenen en houten fallus-vormige voorwerpen, die voor seksueel plezier dienden. Tegenwoordig denken we bij het woord ‘dildo’ vooral aan een jelly of siliconen realistisch-ogende penis. Maar wist je dat er bijzonder veel soorten, maten en materialen te vinden zijn in de wereld der dildo’s? Wij lichten alle soorten dildo’s voor je uit in dit artikel! 

Verschillende soorten dildo’s

De wereld van de seksspeeltjes is groot. Heel groot. En die lijkt alleen maar meer en meer te groeien. Waar vroeger een penis-vormige dildo als standaard seksspeeltje werd gezien voor vrouwen, zijn nu tig andere soorten dildo’s verkrijgbaar. Ook voor mannen of voor koppels. Vind jij het lastig om te bepalen welke dildo voor jou geschikt is? Ontdek dan welke soorten er zijn en wie weet vind jij jouw geschikte speeltje!

1. Realistische dildo

De klassieker onder de dildo’s is toch wel de realistische dildo. De naam zegt het eigenlijk al: deze dildo heeft de feel en look van een echte penis. Soms is het speeltje zelfs voorzien van testikels en realistisch ogende aderen die over de schacht lopen. Deze dildo is een favoriet onder zowel beginners als ervaren sextoy-gebruikers. De realistische dildo is tevens perfect te gebruiken voor zowel dames, mannen als koppels.

2. Anale dildo

Indien je op zoek bent naar anale stimulatie, dan is een anale dildo wellicht het speeltje voor jou. Een anaal dildo onderscheidt zich van een standaard dildo, doordat de schacht doorgaans wat slanker is. Zodoende kan anale penetratie wat soepeler verlopen.

Tip! Gebruik glijmiddel op waterbasis om anale stimulatie met een speeltje te versoepelen.

Anale stimulatie is geschikt voor iedereen. Ook voor mannen! Bij mannen kan via de anus de prostaat worden gestimuleerd, een uiterst gevoelig plekje. Stimulatie van de prostaat kan zelfs leiden tot een intens orgasme. Om deze erogene zone optimaal te kunnen stimuleren, zijn speciaal prostaat dildo’s ontwikkeld. Deze speeltjes zijn voorzien van een kromming in de schacht en een bolvormige kop.

3. Voorbind dildo

Een voorbind dildo is een speeltje dat doorgaans door lesbische koppels gebruikt kan worden tijdens de seks. De voorbinddildo, ook wel strapon genoemd, kan aan een strapon-harnas worden vastgezet, om vervolgens als vrouw te dragen. Hiermee creëer je een kunstmatige penis die de vrouw kan gebruiken om haar partner mee te penetreren.

“Een voorbinddildo kan gebruikt worden door lesbische stellen, maar ook bij heteroseksuele seks.”

Hoewel het uitermate geschikt is voor lesbische stellen, kan een voorbinddildo ook perfect gebruikt worden bij heteroseksuele seks, waarbij de vrouw haar mannelijke partner anaal penetreert. Dit fenomeen wordt pegging genoemd.

4. Dubbele dildo

De dubbele dildo is een veelzijdig speeltje! De naam zegt het eigenlijk al: het is voorzien van twee uiteinden. Zo zijn er dubbele dildo’s die langwerpig maar flexibel zijn. Deze kunnen gebruikt worden voor het penetreren van beide partners, zoals bij lesbische seks, of voor het penetreren van zowel de vagina als anus bij de vrouw (dubbele penetratie).

Wist je dat… je zowel samen als alleen kan genieten van een dubbele dildo?

Daarnaast zijn er ook modellen verkrijgbaar die uit twee penetreerbare uiteinden bestaan. Vaak zijn ze voorzien van een zuignap, zodat deze gebruikt kan worden tegen een glad oppervlak of in combinatie met een strapon-harnas. Dit type dubbele dildo is geschikt voor het gelijktijdig penetreren van de vagina en anus.

5. Dildo met zuignap

Een dildo met zuignap is bij uitstek geschikt om van te genieten als jij jezelf even wil verwennen met wat solo-seks. Door de zuignap aan de onderzijde van de dildo, kan je het speeltje met gemak vastzetten op een glad oppervlak, zoals de tegels in de badkamer.

Verschillende soorten maten en materialen

Grote en kleine dildo’s

Dildo’s kom je natuurlijk in verschillende formaten tegen. Waar sommige mensen de voorkeur hebben voor een bescheiden formaat, kiezen anderen liever voor de bovengemiddelde of extremere modellen. Indien je wil variëren van grootte, of zelf de gewenste grootte wil bepalen, kan je ook kiezen voor een opblaasbare dildo.

Tip! Vind je het lastig om de juiste grootte te vinden? Op onze webshop kan je per categorie filteren op de lengte van je speeltje.

Glazen en metalen dildo’s

Hoewel veel dildo’s gemaakt zijn van zacht siliconen of jelly, zijn er ook wat meer luxe of uitdagende materialen verkrijgbaar. Wat dacht je van kunstige glazen dildo’s? Of robuuste, metalen dildo’s?

Wat is jouw favoriete type dildo? Of welke soort dildo’s wil jij nog toevoegen aan je collectie?

1 reactie

  1. Ik heb 2 voorkeuren, een anaal dildo met zuignap waar je lekker overheen kunt bewegen met een diameter van 4 tot 5 cm. De ander is een vibrerende dildo met dezelfde diameter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

921 keer bekeken

Geschreven door

Een relatie krijgen is in alle verliefdheid vaak moeiteloos voor stellen. Een gezonde relatie onderhouden is echter een ander verhaal. Om je relatie langdurig in balans te houden zullen jullie beiden moeten investeren in jezelf en je relatie. Dit bet…
921 keer bekeken