door seksuoloog Talitha

How to… anale stimulatie op verschillende manieren

30 november 2022

De taboes rondom anale seks lijken steeds meer op de achtergrond te raken. Sterker nog: anale seks is gewoon populair! Maar er zijn verschillende manieren en technieken om anale seks aan te pakken, dus hoe begin je? In deze blog leggen we alles uit over anale stimulatie. 

Anaal voorspel

Voordat je echt overgaat op anale stimulatie of anale seks, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een goede voorbereiding. Neem voldoende tijd voor anaal voorspel om volledig klaar te zijn voor de anale stimulatie.

Anale seks verloopt het makkelijkst bij voldoende ontspanning en opwinding. Het kost dan ook tijd om de kringspier voldoende te ontspannen, zodat een penis of seksspeeltje makkelijker naar binnen kan. Om de kringspier voldoende te kunnen ontspannen, kan je de spier op verschillende manieren stimuleren.

  • Anaal vingeren. Wrijf met een vinger rondom de kringspier en ontdek wat de spier doet bij aanraking. Experimenteer voorzichtig met het inbrengen van één vinger. Je zal merken dat hoe langer de kringspier gestimuleerd wordt, hoe meer het gaat ontspannen.
  • Rimmen. De anus kan ook gestimuleerd worden met de tong. Het likken van de anus wordt ook wel rimmen genoemd. Dit is dan ook een prima manier om aan anaal voorspel te doen.

Tip! Met een mini vibrator kan je prima de anus vooraf stimuleren. De vibraties van het speeltje zorgen ervoor dat de sluitspier meer gaat ontspannen.

Glijmiddel

Het gebruik van glijmiddel is essentieel bij anale stimulatie. Dat komt omdat de anus van nature geen vocht aanmaakt om wrijving of penetratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Glijmiddel zorgt ervoor dat anale stimulatie prettig – en pijnloos – kan verlopen, zonder kans op eventuele wondjes.

Je kan speciaal anaal glijmiddel gebruiken, alsook glijmiddel op siliconen basis. Het voordeel van glijmiddel op basis van siliconen is dat het minder snel opdroogt dan glijmiddel op waterbasis. Daardoor hoef je het minder vaak te gebruiken, terwijl de penetratie prettig en soepel blijft.

Let op! Bij gebruik van siliconen seksspeeltjes kan je het best glijmiddel op waterbasis gebruiken, in plaats van glijmiddel op siliconen basis. Siliconen op siliconen gaat namelijk niet goed samen.

Anale seks

Na een zorgvuldig voorspel kan je overgaan tot anale seks. Begin wel rustig. Ga niet direct op hoog tempo volledig penetreren, maar ontdek hoe jullie dit stapsgewijs kunnen opbouwen. Uiteindelijk kunnen jullie verschillende seksposities proberen.

Probeer naast het stimuleren van de anus ook andere erogene zones te stimuleren. Anale seks kan namelijk resulteren in een heftig ‘anaal orgasme‘. Meestal wordt zo’n hoogtepunt bereikt door het stimuleren van meerdere intieme delen, zoals de clitoris, schaamlippen, penis of tepels.

Pegging

Anale seks is echt niet alleen voor homoseksuele mannen, of heteroseksuele koppels waarbij de man de vrouwelijke partner anaal penetreert, zoals nog vaak wordt gedacht. Pegging is een seksuele handeling die steeds populairder wordt. Hierbij ontvangt de man anale seks van de vrouw door het gebruik van een voorbindpenis.

Anale stimulatie met anaal toys

De anus kan dus worden gestimuleerd met de vingers, de tong of tijdens penetratie. Maar ook op het gebied van seksspeeltjes is het aanbod voor anale stimulatie bijzonder groot.

Buttplug 

De klassieke buttplug is een speeltje dat anaal kan worden ingebracht en in de anus blijft zitten. Het zorgt voornamelijk voor een “vol” gevoel in de anus. Buttplugs zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn kleine buttplugs perfect voor onervaren gebruikers die willen experimenteren met anale stimulatie. Naast de siliconen buttplugs, zijn er ook vibrerende, metalen, opblaasbare en glazen buttplugs te krijgen.

Tip! Ook anaal beads (anale ketting) of anale balletjes kan je via de anus inbrengen voor een vol gevoel.

Anaal dildo en anaal vibrator

Zowel mannen als vrouwen kunnen met gemak een anaal dildo of anaal vibrator gebruiken. Een klassieke anaal dildo is doorgaans smaller en kleiner dan een standaard dildo. De kans op beschadigingen aan de anus en het rectum is daarmee minder groot. Het speeltje kan zorgen voor zowel inwendige als uitwendige anale stimulatie. Lijkt anale seks jou leuk om eens te proberen, maar wil je eerst weten of het iets voor je is? Dan kan je eerst goed oefenen met een anaal dildo.

Een bijkomend voordeel van een anaal vibrator is dat dit speeltje extra stimulerend is, vanwege de vibraties. Daarnaast kunnen de trillingen ervoor zorgen dat de kringspier makkelijker ontspant.

Prostaat stimulator

Anale stimulatie kan voor veel mannen een toegevoegde waarde zijn, doordat de prostaat via de anus goed te stimuleren is. De prostaat – ook wel de mannelijke G-spot genoemd – is een zeer gevoelige plek dat in een gebied ligt met vele zenuwuiteinden. Het stimuleren van de prostaat kan zelfs leiden tot een intens orgasme. Om deze spot makkelijk te stimuleren, kan je gebruik maken van een prostaat stimulator. Dit speeltje heeft een speciaal design dat gericht de prostaat kan stimuleren.

Overige seksspeeltjes voor anale stimulatie

Heb jij al ervaring met anale stimulatie?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

3 reacties op How to... anale stimulatie op verschillende manieren

    • Hoi Beuker,

      Hoelang je een buttplug kunt dragen, is afhankelijk van de grootte van de plug en van jezelf. Voel jij dat de plug zichzelf naar buiten begint te werken, of begint het pijn te doen? Dan doe je er goed aan om het speeltje eruit te halen.

  • Anale sex is zowel heerlijk om te geven als om te ontvangen hebben wij gemerkt in onze relatie. Heerlijk intiem en een heerlijke toevoeging aan ons sexleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid