Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

26.978 keer bekeken

How to… een penispomp gebruiken

12 oktober 2022,

geschreven door

Penispompen worden vooral gebruikt bij erectieproblemen en om de penis te verlengen. Daarnaast is het ook een populair seksspeeltje dat voor een heleboel genot kan zorgen. Maar hoe werkt een penispomp precies en wat kun je er allemaal mee doen? In deze blog geven we antwoord op al je vragen over deze toy!

Wat is een penispomp?

Een penispomp, ook wel erectiepomp genoemd, is een cilinder die je over je penis heen schuift. Er zijn veel verschillende modellen, maar meestal is de koker gemaakt van plastic. De pomp zuigt vacuüm en zorgt er vervolgens voor dat bloedvaten in de schacht van je penis wijder worden. Zo stroomt er meer bloed in de zwellichamen. Hierdoor wordt de penis groter en krijg je een hardere erectie. Een penispomp is daarom voor veel mannen met erectieproblemen een ideale oplossing. Daarnaast is het ook een populair seksspeeltje waarbij het “zuigen” voor ultieme bevrediging zorgt.

“Een penispomp zorgt ervoor dat bloedvaten in de schacht van je penis wijder worden. Hierdoor stroomt er meer bloed in de zwellichamen en wordt de penis groter.”

Met een penispomp wordt dus een stevige en langdurige erectie tot stand gebracht. Het is daarom een ideaal hulpstuk voor mannen met erectieproblemen. Iemand met een erectieprobleem kan met behulp van een penispomp alsnog seks hebben met hun partner. Voor deze mannen, evenals hun partner, is een penispomp dan ook echt een ideale uitkomst.

Masturbatie

Maar ook mannen die niet met bovenstaande problemen te maken hebben, kunnen aan hun trekken komen met een penispomp. Een penispomp kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor masturbatie. Er zijn verschillende technieken die je hier voor kunt hanteren.

 • Melken: hierbij beweeg je de cilinder omhoog en omlaag langs je penis. Deze techniek lijkt nog het meeste op de meest bekende vorm van ‘aftrekken’.
 • Schudden: wanneer je de pomp al een tijdje gebruikt, kan de erectie toch weer slapper worden. Schud de koker met je hand of met je heupen om de zenuwen in je penis te prikkelen.
 • Polspompen: hierbij verander je de druk van de pomp telkens. Laat de druk langzaam dalen en bouw hem daarna weer op. Probeer uit en kijk wat voor jou het beste werkt.
 • Inwikkelen: om de bloedstroom in je penis nóg extra goed te laten verlopen, omwikkel je de buis van de penispomp met iets warms. Bijvoorbeeld een elektrisch dekentje of een warm bad.

Penispomp combineren met penisring

Een penispomp wordt ook vaak samen met een cockring gebruikt. Mannen die moeite hebben met het behouden van hun erectie, hebben baat bij een penisring. Net als bij een penispomp zorgt de ring dat het bloed in de zwellichamen niet kan wegstromen. Plaats eerst de ring om de penis, alvorens je de penispomp aanbrengt. Net als een bij een penispomp, houdt de cockring het bloed in de penis vast. Na het gebruiken van de penispomp, zorgt de penisring ervoor dat de erectie nog langer aanblijft.

Hoe werkt een penispomp?

 • Plaats de penis tot aan de basis in de cilinder.
 • Voor extra comfort kan je ervoor kiezen om een beetje glijmiddel aan de rand van de ingang van de pomp aan te brengen.
 • Gebruik vervolgens het handpompje of de automatische bediening (bij een elektrische penispomp) om de koker vacuüm te zuigen.
 • Gebruik de vacuümpomp niet langer dan 30 minuten om schade aan de bloedvaten te voorkomen.
 • Nadat je een erectie hebt verkregen, kan het vacuüm worden opgeheven met behulp van het ontluchtingsventiel.

Ook vrouwen kunnen de penispomp gebruiken door hem bijvoorbeeld tegen hun clitoris of schaamlippen aan te houden. Maar de zuigende werking van een penispomp op de tepels kan ook zeer opwindend zijn. Mocht je de pomp vaker willen gebruiken voor het vrouwelijk lichaam, dan kun je eventueel ook een speciale vaginapomp of tepelzuigers aanschaffen.

Verschillende penispompen

Er zijn verschillende penispompen om uit te kiezen. We hebben een klein overzicht voor je gemaakt.

Handmatige en elektrische penispompen

De handmatige penispomp heeft aan het einde een bolletje die voor zuigkracht zorgt wanneer je erin knijpt. Dit type is veelal eenvoudig in gebruik, maar je zult het werk wel zelf moeten doen. In tegenstelling tot een handmatige penispomp wordt bij een elektrische penispomp het vacuüm in de cilinder automatisch geregeld. Met een afstandsbediening of knopjes op de pomp zelf zet je de pomp aan of uit en regel je de druk in de cilinder.

“De handmatige pomp is eenvoudig in gebruik, maar je moet wel zelf het werk doen.”

Transparante penispompen

De meeste penispompen zijn transparant en dat is helemaal niet zo verkeerd. Het is niet alleen leuk om te zien hoe je penis groeit, ook kun je zien hoe jouw zaakje op de zuigkracht reageert. Jij kunt super snel bloeduitstortinkjes bespeuren bijvoorbeeld, aangezien je die niet altijd meteen voelt. Enkele transparante penispompen zijn bedrukt met een metertje. Dat is handig voor wanneer jij precies wil zien hoeveel je piemel al gegroeid is.

“Deze pomp is ideaal wanneer jij wilt zien hoeveel jouw penis al gegroeid is.”

Met drukmeter

Kies je voor een druktemetertje bij je pomp? Het metertje kan zowel aan het handvat als aan het einde van de koker bevestigd zitten. Door middel van dit klokje houd je goed in de gaten hoe hoog de druk is die zich in de buis heeft opgebouwd. Zo kun je in de gaten houden wanneer de pomp teveel vacuüm zuigt. Maar ook welke druk je het prettigst vindt.

Door middel van dit klokje houd je goed in de gaten hoe hoog de druk is die zich in de buis heeft opgebouwd.”

Heb jij weleens een penispomp gebruikt? Hoe was jouw ervaring? Deel het met ons in een reactie!

5 reacties

 1. Ik gebruik de pomp na mijn protatectomie vanwege prostaatkanker. Een aanhoudende erectie lukt nog niet, maar dat komt door de operatie (deel van de zwnuwen zijn beschadigd, heeft tijd nodig.) Ik vind het alleen wat oncomfortabel dat de vorm van de pomp recht is. Een kleine bocht in de koker zou voor mijn meer comfortabel zijn, penis zelf heeft ook een licht kromming en nu drukt de eikel bij een erectie tegen de wand van de vacuümpomp. Vind ik niet heel comfortabel / niet opwindend… ideetje voor een nieuw modelletje? Gat in de markt.

 2. Ik heb onlangs bij jullie zo’n boners nr 1 penispomp gekocht en gebruik die met één of meerdere penisringen. Het werkt fantastisch! Had ik die maar eerder gekocht. Ik ben al 65 jaar en het is een grote hulp. Nu nog leren gebruiken om te masturberen. Zijn geld meer dan waard.

 3. Ik heb een elektrische penis pomp en die is niet goedkoop maar werkt wel heel goed er zijn ook druk ringen bij in verschillende maten dus ook los te verkrijgen heb ervaring met het gebruik en je moet het wel goed reinigen eenvoudig in gebruik en draadloos , en je kunt niet teveel druk op bouwen want er Is een veiligheid in gebouwd dus je kunt niet teveel druk op bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

43.956 keer bekeken

Geschreven door

Denk je aan een voorbinddildo, dan denk je al snel aan lesbische seks. Toch is dit handige speeltje echt niet alleen voor lesbische koppels. De voorbinddildo is namelijk ook erg populair bij heterostellen! Maar welke soort strapon ga je gebruiken? En…
43.956 keer bekeken