Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

69.918 keer bekeken

Hoe kies ik de juiste cockring maat?

24 december 2019,

geschreven door

Ben je op zoek naar een leuke cockring maar weet je niet welke maat je moet kiezen? Dan ben je bij de goede blog beland! Om te bepalen welke maat voor jou het meest geschikt is, hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Volg onderstaand schema en je weet binnen de kortste keren de juiste maat! 

Wat is mijn cockring maat?

Het kiezen van de juiste maat cockring is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt het gevoel in je penis niet uitschakelen en het is ook belangrijk dat een cockring niet afglijdt tijdens het vrijen.

Naast de cockringen met een vaste maat zijn er ook penisringen die elastisch zijn en voor elk soort gereedschap geschikt zijn. Met een rekbare of verstelbare penisring is het daarom niet nodig om dit schema te volgen. Voor ringen vast een vast en stevig materiaal, bijvoorbeeld bij metalen penisringen, is het wel nodig om je maat te weten.

“Met een rekbare of verstelbare penisring is het niet nodig om dit schema te volgen. Deze zijn in principe voor elk soort gereedschap geschikt.”

cockring maat

 1. Zorg eerst dat de penis goed stijf is.
 2. Meet nu met een lint of veter de omtrek van de penis. De ring gaat om de basis van de penis, tegen het schaamhaar aan.
 3. Leg het lint langs een liniaal en meet hoeveel cm de omtrek van je penis is.
 4. Deel de omtrek nu door π(pi). Als je rekenmachine dit teken niet kent, kun je de omtrek ook delen door 3,14.
 5. Zo, nu heb je de juiste maat! Je hoeft nu alleen nog maar te bepalen welke soort cockring je graag wilt! Je kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals siliconen, metaal en leer. Een vibrerende penisring of een cockring met daaraan een anaalplug bevestigt, behoren ook tot de opties.

Is het gelukt met het bepalen van je cockring maat?

9 reacties

 1. Als ik omtrek weet, moet ik dan ring kopen met dezelfde omtrek? Dat lijkt me zeker zinloos. Hoeveel verschil moet dan eigenlijk zijn?

  1. Hoi Konijn,
   De omtrek van je penis meet je terwijl je penis in slappe toestand is en dit is ook de juiste maat van de cockring. Hier moet geen verschil in zitten. Je doet de cockring namelijk om als de penis slap is. Als je dan een erectie krijgt, zwelt de penis op waardoor de cockring strak komt te zitten en het juiste effect heeft.

 2. Omtrek van de penis is 4,5 cm. Moet ik nu een ring nemen van precies die maat. Lijkt mij dat hij dat niet echt klemt. Of moet een je dan een iets kleinere nemen.

  1. Hoi Patrick,
   Bedankt voor je vraag. Bij niet-rekbare cockringen van bijvoorbeeld metaal is het belangrijk dat de binnendiameter zo dicht mogelijk in de buurt komt van de omtrek van de penis. Groter dan 4,5 cm werkt uiteraard niet, maar 4 cm is waarschijnlijk echt te strak. Ik raad je in dit geval aan om eerst voor een verstelbare of rekbare cockring te gaan. Zo weet je zeker dat hij past. Ook een cockringenset is een goede keus, omdat je dat verschillende maten kunt proberen.

  1. Hoi Herman,

   Een optie is om bijvoorbeeld eerst een penispomp te gebruiken, om vervolgens de maat op te nemen. De maat opnemen is vooral handig wanneer je een metalen ring wilt, met een vaste maat. Een siliconen of rubberen cockring die een beetje kan meerekken, is voor de meeste mannen passend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

,Seks is een belangrijk onderdeel in ons leven, dus het is niet heel gek dat veel mensen stress, spanning en prestatiedruk ervaren. Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je meer ontspannen bent? In dit artikel lees je meer over de positieve effecten van o…
529 keer bekeken