door seksuoloog Talitha

How to… tepel stimulatie op verschillende manieren

3 oktober 2018   4.300

Seks gaat veel verder dan het stimuleren van de vagina, clitoris, penis of anus. De lijst van erogene zones is groot. Dat betekent dat er veel meer verschillende manieren van stimulatie zijn! De tepels zijn voor veel mensen – en dan met name vrouwen – zeer gevoelig. Een goede reden dus om de tepels niet over te slaan tijdens het voorspel of tijdens de seks. Lees hier alles over tepel stimulatie. 

De tepels als erogene zone en het tepelorgasme

In de puberteit ontwikkelen de borsten en tepels bij vrouwen, onder andere onder invloed van vrouwelijke hormonen. Dit zorgt ervoor dat de borsten en tepels meer gevoelig worden dan bij mannen. Sommige vrouwen vinden het zelfs opwindend als de tepels worden aangeraakt. Niet gek dus dat ze vaak als een favoriete erogene zone worden genoemd.

Feit: Onderzoek toont aan dat tepel stimulatie dezelfde gebieden in de hersenen activeert als clitoris stimulatie.

Doordat tepel stimulatie en clitoris stimulatie neurologisch gezien ‘overlappen’, is het mogelijk dat vrouwen klaarkomen van enkel het stimuleren van de tepels. Dit wordt ook wel een tepelorgasme genoemd.

Tepel stimulatie: zo doe je dat

Er zijn verschillende manieren waarop je de tepels kan bevredigen. Natuurlijk kunnen de tepels worden aangeraakt met de vingers, mond of tong. Zo kan er in worden geknepen of aan worden gezogen. Maar naast deze natuurlijke manieren, zijn er ook hulpmiddelen om de tepels extra te prikkelen.

Tepel vibrator of tepel stimulator

 • Vibrator speciaal bedoeld voor tepel stimulatie
 • Bijzonder design
 • Ook geschikt voor clitoris stimulatie

tepel vibratorEr zijn speciale vibrerende speeltjes verkrijgbaar om gericht de tepels te stimuleren. De tepel vibrator of tepel stimulator is zo ontworpen dat het perfect om de tepels gesloten kan worden. De vibraties van het speeltje zorgen voor de sensatie. Hoewel de tepel vibrator bedoeld is voor het stimuleren van de tepels, kan het ook prima gebruikt worden voor clitoris stimulatie.

Wist je dat… je de tepels perfect kan stimuleren met ieder gewenste clitoris stimulator of mini vibrator?

Tepelklemmen

 • Beperkt de bloedtoevoer naar de tepel
 • Populair in de BDSM-wereld vanwege de mogelijke pijnprikkel
 • Verschillende soorten, waaronder verstelbare en vibrerende modellen.

tepelklemmenTepelklemmen zijn speciaal bedoeld voor het prikkelen van de tepels. De klem zorgt namelijk voor een prikkeling van de zenuwuiteinden in de tepel en het beperkt de bloedtoevoer. Het gevolg is dat de tepel extra gevoelig wordt.

Omdat tepelklemmen een pijnprikkel in de tepel kunnen geven, zijn deze klemmen zeer geliefd onder BDSM’ers. Het hangt echter af van hoe je de klemmen gebruikt. Zo kan je de tepelklemmen makkelijk verstellen, waardoor je zelf de druk op de tepel kan bepalen (en daarmee ook de pijnprikkel). Daarom zijn tepelklemmen ook zeer geschikt voor mensen die verder niet into BDSM zijn.

Tepelzuigers

 • Vacuüm
 • Verhoogde bloedtoevoer
 • Perfect om te gebruiken vóór verdere tepel stimulatie

tepelzuigersMet een tepelzuiger kan je zeer gericht de tepel als het ware ‘oppompen’ en stijf maken. De zuiger pompt als het ware de tepel vacuüm. Daardoor zal er meer bloed naar de tepel stromen. Deze toegenomen bloedtoevoer zorgt ervoor dat de tepel gevoeliger wordt. Tepel stimulatie zal dan extra opwindend zijn. Gebruik een tepel zuiger dus voornamelijk voorafgaand aan de daadwerkelijke tepel stimulatie.

Wist je dat… regelmatig een tepel zuiger gebruiken kan leiden tot blijvend stevigere tepels?

Andere manieren om de tepels te stimuleren

 • Met een kietelaar kan je zachtjes over de tepels strijken. Deze lichte, kriebelende sensatie kan al voldoende zijn om bevredigd te worden.
 • Een bekende manier om met de tepels te spelen is het gebruik maken van ijsblokjes. Het spelen met warm en koud (temperature play) geeft een bijzondere sensatie.

Heb jij al ervaring met tepel stimulatie?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid