Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Er zijn 6 soorten tepels bij vrouwen, welke heb jij?

27 november 2017,

geschreven door

Dat niet elk setje borsten hetzelfde is, daar waren we inmiddels wel achter. Maar dat er ook veel verschil zit in tepels, dat hadden wij niet verwacht. Goed dus om dat wél eens te doen. Globaal zijn er 6 verschillende soorten tepels, die wij voor jou op een rijtje zetten. Grappig feitje, in de loop van je leven veranderen je tepels met je mee. Bijvoorbeeld na een zwangerschap. Welke tepels heb jij?

 

 

Puffy tepels

opgezette tepels

Niet alleen de puntjes van jouw tepels steken uit, ook je tepelhof ligt wat hoger dan de rest van je borst. Verder is de tepel vrij zacht. Tenzij het koud is, of de tepel wordt aangeraakt natuurlijk.

Ingetrokken tepels

ingetrokken tepels

De puntjes van jouw tepels zijn niet zichtbaar, tenzij ze gestimuleerd worden of wanneer het koud is. Let op; wanneer je altijd een andere soort tepel hebt gehad en plots een ingetrokken tepel hebt kan dit duiden op een probleem. Bij twijfel áltijd contact opnemen met je huisarts. Wanneer je echter altijd al ingetrokken tepels hebt gehad, is er niks aan de hand. Je bent ook zeker niet de enige met ingetrokken tepels. Na het geven van borstvoeding kunnen ingetrokken tepels veranderen aar bijvoorbeeld uitstekende tepels.

Uitstekende tepels

uitgestoken tepels

Jouw tepels steken trots naar voren. De puntjes steken een paar millimeter boven de rest van je tepels uit.

Knipogende tepels

ingetrokken tepel

Éen van jouw tepels is ingetrokken en de ander steekt vrolijk uit. Net een knipoog dus!

Hobbelige tepels

hobbelige tepels

Iedereen heeft bultjes op de tepelhof. Dit zijn kleine kliertjes die er voor zorgen dat jouw tepels lekker soepel en zacht blijven. Maar bij de één zijn ze net iets meer aanwezig dan bij de ander. Ze worden ook wel de kliertjes van Montgomery genoemd. Tijdens een zwangerschap zijn ze vaak duidelijker aanwezig.

Platte tepels

vlakke tepels

De puntjes van jouw tepels steken eigenlijk niet uit, tenzij ze gestimuleerd worden (of wanneer het koud is!). Maar ook dan steken ze hooguit een paar millimeters uit boven de rest.

sub-type: Harige tepels

harige tepels

Ja, ook vrouwen kunnen ‘last’ hebben van harige tepels. Dit kan erger worden met hormoonschommelingen, maar het is in ieder geval niets om je zorgen om te maken of om je voor te schamen. Wanneer je het echt heel vervelend vindt kun je de haartjes laten weghalen bij een schoonheidsspecialist.

sub-type: Extra tepels

derde tepel

Het hebben van een derde tepel komt vaker voor dan dat je misschien zou denken. In veel gevallen lijkt een derde tepel op een moedervlek. Schaam jij je voor je derde tepel? Nergens goed voor! Je bent in goed gezelschap. Lily Allen, Bradley Cooper, Mark Wahlberg en Tilda Swinton hebben óók een derde tepel. Cool toch?

Benieuwd naar andere lichaamsdelen? Neem dan hier een kijkje. Wist jij dat er zo veel verschillende tepels zijn?

4 reacties

    1. Dat kan zeker 🙂 de derde tepel reageert zelfs op hormonale veranderingen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap en borstvoeding, net als de ‘echte’ borsten.

    1. De geslachtskenmerken worden pas in een later stadium gevormd. In het begin worden ook bij mannen dus tepels aangemaakt en hebben ze zelfs een clitoris! Die laatste ontwikkelt zich pas later in een pielemuis 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.949 keer bekeken

Geschreven door

De vagina en piemel kennen we zo langzamerhand wel een beetje, toch? Gelukkig hebben het mannelijke en vrouwelijke lichaam nog genoeg andere plekjes die heerlijk zijn wanneer je ze stimuleert. Maar waar begin je? Doe de test en kom erachter met welke…
7.949 keer bekeken