Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

102.551 keer bekeken

Welk van deze soorten borsten heb jij?

27 september 2021,

geschreven door

You love ‘m or you hate ‘m. Ha, grapje: Iedereen houdt van borsten! Grote borsten, kleine borsten, ronde borsten, druppelvormige borsten, hangende borsten en ongelijke borsten. Borsten zijn borsten en borsten zijn mooi, sensueel en soms sexy. Borsten komen in ontelbaar veel verschillende vormen en maten, maar in dit artikel bespreken wij 7 soorten borsten.

Zijn borsten sexy?

Lastig. Want heel veel mensen zien borsten als iets seksueels. Een vrouw met een diep decolete lijkt vaak meer sexy dan een vrouw in een losvallend T-shirt met hoge hals. Maar, als vrouw kan het best vervelend zijn als mensen je borsten seksualiseren. Ze zitten er nou eenmaal en wij hebben er niet om gevraagd. Maar onthoud: maak nooit zomaar opmerkingen over iemands borsten, ook niet als je denkt dat het een compliment is.

Houd je opmerkingen voor jezelf

Ik wou dat ik kleine borsten had net als jij, dan kon ik meer sexy kleding aan”, klinkt niet als een belediging, maar dat kan het wel zijn als de vrouw in kwestie al jaren ongelukkig is over haar kleine cupmaat. En “wauw, jouw grote borsten maken je zo vrouwelijk en sexy”, klinkt als een compliment, maar niet voor de vrouw die haar hele leven al gezien wordt als sex-symbool en niet serieus genomen wordt omdat ze een grote cupmaat heeft. Het is daarom verstandig om je opmerkingen over iemands borsten maar voor je te houden. Elke vrouw heeft unieke borsten en door tv en internet denken we dat alleen volle, ronde borsten mooi zijn. Maar dat is natuurlijk onzin! Borsten zijn uniek en juist die uniekheid en eigenheid maakt ze mooi. All boobs matter

1. Druppelvormige borsten

soorten borsten
Druppelvormige borsten, surprise surprise, lijken op waterdruppels. Deze boobs zijn vooral vol aan de onderkant. Heb jij deze vorm borsten? Dan is een BH shoppen voor jou waarschijnlijk niet moeilijk. Bijna alle soorten BH’s passen goed bij deze vorm.

2. Asymmetrische borsten

asymmetrische borsten
Wist je dat bijna iedere vrouw ongelijke borsten heeft? De vorm van een setje borsten is vaak niet gelijk, of de een is net een tikje groter dan de ander. Hartstikke normaal dus! Wanneer één van jouw borsten duidelijk groter is dan de ander, dan heb jij asymmetrische borsten. Ongelijke borsten hoeven geen probleem te spelen, want vaak zit er niet meer dan een cupmaat tussen. Je past dus de meeste normale BH’s gewoon. Je zal misschien zien dat de ene cup wat meer gevuld is dat de ander, maar dat is niet erg. En waar jij het verschil enorm vindt opvallen, zullen anderen het waarschijnlijk niet eens zen!

“Waarschijnlijk ben jij de enige die het verschil ziet.”

Verschillen jouw borsten echt heel veel in formaat? Dan bestaan er speciale BH’s of probeer een BH met uitneembare vulling die je dan aan één kant kan laten zitten.

3. Naar buiten gerichte borsten

naar buitengerichte borsten
Jouw borsten zijn breed opgezet, waardoor je redelijk wat ruimte tussen jouw borsten hebt. Deze borsten komen vaker voor dan je denkt. Want als jij met dit type borsten een BH draagt, zal de BH je borsten naar elkaar toe drukken. Hierdoor zal je borsten die uit elkaar staan niet herkennen als de vrouw een BH of kleding aan heeft. Een push-up BH duwt jouw borsten wat meer naar elkaar toe, dus dat zou een betere match zijn dan een balconette als jij meer volume wilt creëren.

4. Oost-West borsten

oost west borsten
Je hebt veel ruimte tussen jouw borsten, meer dan bij de naar buiten gerichte borsten. Een t-shirt BH kan helpen om de vorm van jouw borsten wat ronder te maken als je dat wil. Je borsten wijzen wat naar buiten, maar ze zijn wel stevig, daarom kan jij ook wel weg komen met een BH-loze look.

“Er zit wat ruimte tussen je borsten, maar ze zijn wel stevig.”

5. Belvormige borsten

belvormige borsten
Eigenlijk zijn dit óók druppelvormige borsten, alleen dan een slag groter. Belvormige borsten zijn ook vooral vol aan de onderkant van de borst. Voor deze boobies is het een tikje lastiger om een fijne BH te vinden, je hebt namelijk wat meer support nodig als je ze wil liften. Dit model borsten komt vaak voor bij vrouwen die zijn afgevallen. Borsten bestaan voornamelijk uit vet, dus als jij afvalt verliezen ook je borsten volume, terwijl de huid wel gewend is aan een maatje meer. Om deze reden kunnen je borsten wat gaan hangen. Gelukkig kan je dit met een BH oplossen als je wil, maar dat hoeft helemaal niet. We denken veel te vaak dat hangborsten niet gezien mogen worden, maar wie heeft dat bedacht? Vind jij het comfortabel zonder BH, en hangen jouw borsten? Who, cares! Own je lichaam, wees er trots op.

6. Slanke borsten

slanke borsten
Slanke borsten zijn wat lastiger om te identificeren dan de andere types borsten. Deze borsten zijn langer dan dat ze breed zijn, met een relatief volle onderkant. Over het algemeen hebben slanke borsten een kleine cupmaat.

7. Ronde borsten

ronde borsten
Tsja, de naam zegt het eigenlijk al hè? Ronde borsten, die zijn rond. Zowel aan de bovenkant van de borst als aan de onderkant vind je volume. Je hebt eigenlijk geen BH nodig om jouw borsten vorm te geven, dat heeft moeder natuur namelijk al voor jou gedaan. Vaak zijn kleinere borsten rond omdat ze minder te maken hebben met de zwaartekracht. Maar er zijn ook zeker grote cuppen met deze vorm. Als je een BH draagt past eigenlijk elk model, een push up zou misschien wat onnodig zijn en wat onnatuurlijk kunnen ogen. Maar het is maar net wat jij mooi vindt. Voor een natuurlijke look kan je een BH zonder beugel of een balconette kiezen. Voor een wow-effect zal een push-up dan wel weer geschikt zijn.

Benieuwd naar andere lichaamsdelen? Neem dan hier een kijkje. En, welke borsten herken jij allemaal?

6 reacties

 1. Als ik het goed lees worden met belvormige borsten eigenlijk hangende borsten bedoeld, en mijn borsten zijn na flink afvallen erg “belvormig” geworden… Inderdaad vind ik het moeilijk om een sexy bh te vinden die ik zelf ook mooi vind staan. Gelukkig heeft mijn partner er minder moeite mee dan ik zelf.

  1. Heel herkenbaar Monica! Ik heb zelf twee keer borstvoeding gegeven ben daarna afgevallen om weer strak te worden en ik heb er twee slappe hangborsten aan overgehouden. Als je dan webwinkels met sexy lingerie (ook Easytoys) bekijkt zie je alleen modellen met siliconenborsten. Misschien denken we daarom wel dat hangborsten niet gezien mogen worden?

 2. vraag: Mijn vriendin kan ik niet zomaar haar borsten aanraken , ze wil het wel graag, maar als ik ze aan raak, schiet ze in de stress, dan kan ze zich even niet beheersen.zelf wil ze dat niet ,maar kan het niet beheersen, het vreemde is als ik haar vigina aanraak heeft ze daar geen problemen mee.
  Hoe moet ik daar mee omgaan?

  1. Hi NoudS,
   Niet elke vrouw houdt er van als haar borsten worden aangeraakt. Je zou het erover kunnen hebben met je vriendin of bouw het gedurende een langere periode rustig op, maar forceer niks. Als je vriendin blijft aangeven dat ze het niet fijn vindt, heb er dan vrede mee en respecteer het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Dat niet elk setje borsten hetzelfde is, daar waren we inmiddels wel achter. Maar dat er ook veel verschil zit in tepels, dat hadden wij niet verwacht. Goed dus om dat wél eens te doen. Globaal zijn er 6 verschillende soorten tepels, die wij voor jo…
15.866 keer bekeken