Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

716 keer bekeken

Hoe een goede ademhaling zorgt voor betere orgasmes

12 juni 2023,

geschreven door

Er zijn veel verschillende manieren om meer te kunnen genieten van je orgasme, van stimulatietechnieken tot het gebruik van speeltjes. Maar soms zijn de simpelste technieken het meest effectief. Heb je je bijvoorbeeld ooit afgevraagd hoe jouw ademhaling jouw seksueel genot beïnvloedt? Want wij hebben nieuws voor je: dat heeft nogal effect!

Wat is de invloed van je ademhaling op je orgasme?

Je weet waarschijnlijk wel dat een snelle, oppervlakkige ademhaling meer stress veroorzaakt dan een langzame, diepe ademhaling. Maar weet je ook waarom? Je lichaam en je geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en sturen constant signalen naar elkaar. Een oppervlakkige ademhaling is vaak een symptoom van stress, angst, opwinding en inspanning, terwijl een ontspannen geest juist zorgt voor een diepe ademhaling (bijvoorbeeld wanneer je slaapt).

“Een oppervlakkige ademhaling is vaak een symptoom van stress, angst, opwinding en inspanning.”

En wat heb je daar dan precies aan? Nou, heel veel, want deze info kun jij in je voordeel gebruiken! Andersom werkt het namelijk ook: als je een tijdje diep gaat ademhalen, dan stuur je een signaal naar je hersenen dat het tijd is om te ontspannen. En voilà, je bloeddruk en hartslag verlagen! Dit geeft jou alle ruimte nog meer te genieten van je seksuele opwinding en de opbouw naar je hoogtepunt. Daarnaast stimuleert een diepe ademhaling de doorbloeding in je hele lichaam, en dus ook in je geslachtsdelen. Dit verbetert de erectie en de zwelling van de clitoris en schaamlippen. Een diepe ademhaling is dus ook voordelig als je last hebt van erectieproblemen!

Wat zijn de voordelen van een diepe ademhaling tijdens seks?

Beter bewust van je lichaam

Misschien denk je nu: Ik wil geen zen-momentje. Ik wil juist genieten van een wilde rit! Toch bereik je precies dat door te ontspannen. Als je rustig bent, ben je je namelijk veel meer bewust van de opwinding die zich in jouw lichaam aan het opbouwen is. Hierdoor voel je elke kleine en grote sensatie in je lijf en heeft het veel meer effect. Zo kun je optimaal van stimulatie en opwinding genieten en er volledig in opgaan.

“Als je rustig bent, ben je je veel meer bewust van de opwinding die zich in jouw lichaam aan het opbouwen is. Hierdoor voel je elke kleine en grote sensatie in je lijf.”

Meer controle over je lichaam

Een ander groot voordeel is dat je meer controle hebt over je lichaam. Op deze manier kun je het langer volhouden tussen de lakens. Daar heeft je partner dus ook wat aan 😉  Ook blijf je langer tegen je hoogtepunt aan hangen en wordt jouw orgasme dus uitgesteld. Maar dan wel zonder dat je het steeds weer opnieuw moet opbouwen. Je opwindingsniveau blijft hoog! Dit maakt het een stuk intenser als je uiteindelijk wel over het randje gaat.

Je bereikt makkelijker een orgasme

Ook al lijkt het misschien niet meteen zo, als je moeite hebt met een orgasme bereiken, is dit ook een voordeel. Door een diepe ademhaling aan te houden, ervaart je lichaam een stuk minder stress. Dit verlaagt de prestatiedruk en je kunt jezelf makkelijker openstellen voor opwinding en stimulerende sensaties. Zo wordt jouw orgasme een stuk bereikbaarder!

Tips voor een goede ademhaling

  • Adem door je neus. Dit geeft je lichaam meer zuurstof dan als je door je mond ademt. Ook zorgt het ervoor dat je je bekkenbodemspieren beter gebruikt en geeft het je een natuurlijke high.
  • Adem diep in en langzaam uit. Dit voelt in het begin wat vreemd of onnatuurlijk aan, maar des te vaker je het doet, des te makkelijker het wordt. Als je een extra steuntje nodig hebt, probeer dan dit: Adem in gedurende 4 seconden, hou je adem 4 seconden vast en adem uit gedurende 4 seconden. Zorg ervoor dat je bij het inademen je longen steeds helemaal vult en daarna volledig uitademt.
  • Focus op je geslachtsdelen terwijl je ademt om je genot te verhogen.
  • Hou je adem niet in vlak voor en tijdens je orgasme, maar blijf rustig doorademen. Op deze manier voelt je orgasme intenser en dieper aan!
  • Oefenen, oefenen, oefenen! Het zal waarschijnlijk niet meteen de eerste keer lukken om gedurende je hele sekssessie diep te blijven ademhalen. Maar practice makes perfect! Des te vaker je het doet, des te makkelijker het gaat en des te meer je profiteert van alle voordelen.

Ga jij aan de slag met je ademhaling in de slaapkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.730 keer bekeken

Geschreven door

Naast de populaire ‘standaard’ piercings zoals een oor-, tong- of neuspiercing zijn tegenwoordig ook intieme piercings niet meer weg te denken. Door verbeterende technieken is het goed mogelijk om op een veilige en verantwoorde manier een intieme pie…
7.730 keer bekeken