Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.159 keer bekeken

Droom jij over je ex?! Dit is wat het betekent…

10 februari 2021,

geschreven door

Om je maar meteen gerust te stellen: Dromen over je ex is heel normaal.  Dromen zijn een manier om gevoelens te verwerken en om te luisteren naar je onderbewuste. Dromen over je ex hoeven helemaal niks te betekenen, máár… het kan wel. Lees snel verder om erachter te komen wat jouw droom betekende.

Jullie zijn nét uit elkaar

Als jij droomt over je ex als jullie nog niet zo lang uit elkaar zijn komt het waarschijnlijk omdat jij nog positieve óf negatieve gevoelens voor hem of haar hebt. Het kan zo zijn dat de relatie niet op een goede manier is afgesloten. Misschien heb jij nog wel heel veel onbeantwoorde vragen, misschien draag jij wel een groot geheim met je mee. Of is de relatie met een knallende ruzie beëindigd en heb je niet kunnen zeggen wat je eigenlijk wilde? Als dit het geval is dan is het erg logisch dat jij droomt over je ex omdat je simpelweg nog veel met hem of haar bezig bent. Bewust of onbewust.

“Als de relatie niet goed is afgesloten is het logisch dat je nog droomt over je ex, want je bent simpelweg nog met hem of haar bezig.”

Je droomt over je ex terwijl je al een nieuwe relatie hebt

Het kan ook zo zijn dat jij helemaal happy bent in je nieuwe relatie maar keer op keer over je ex droomt. Dat voelt waarschijnlijk een beetje gek en misschien in sommige gevallen als vreemdgaan. Maar hier hoef jij je ook niet druk om te maken.

In onze dromen vertelt ons onderbewustzijn dingen aan ons bewustzijn. Als jij bijvoorbeeld droomt dat je ruzie hebt met je ex of dat jullie weer samenzijn, kan dit een soort waarschuwing zijn. De kans is groot dat je nieuwe partner hetzelfde gedrag vertoont als je ex en je droom waarschuwt je: Pas op dat je niet weer dezelfde fout begaat! Het kan ook iets minder dramatisch zijn en gewoon betekenen dat je onbewust je nieuwe partner met je ex vergelijkt. In je droom komen alle plus- én minpunten van je ex voorbij zodat jij een goede vergelijking kan maken.

“Het kan ook iets minder dramatisch zijn en gewoon betekenen dat je onbewust je nieuwe partner met je ex vergelijkt”

seks met ex

En een droom over sex met je ex?

Ook dit kan twee kanten op. Misschien heb je nu een hele fijne relatie maar is de seks niet zo geweldig terwijl dit met je ex juist wel zo was! In dromen kan je hoofd iets rechtzetten of aanvullen wat je in het echte leven mist. Bijvoorbeeld die hete, stomende seks met je ex. Aan de andere kant kan het juist zijn dat je met je huidige partner geweldige seks hebt en dit miste in de relatie met je ex.

Seksuologe Anne Hodder stelt iedereen gerust. Na een seks droom over je ex hoef je je niet direct zorgen te maken. “De meest voorkomende seks dromen gaan bijna altijd over een ex-partner”. Het is dan vooral belangrijk om te kijken hoe jij je daarbij voelde. Voelde je een sterk gevoel van liefde? Opwinding? Of had je juist last van een schuldgevoel? Eigenlijk zeggen deze gevoelens niks over je ex, maar over jou. Het betekent dat je voor jezelf moet afvragen waarom je dit droomde. Was je gewoon opgewonden en had je met je ex de beste seks ever, mis je iets in je huidige relatie of… zijn je gevoelens voor je ex nooit weg gegaan?

“Eigenlijk zeggen deze gevoelens niks over de relatie met je ex, maar over jou.”

Betekent dit dat ik nog gevoelens voor mijn ex heb?

Zoals we eerder zeiden: misschien. Denk goed na over je droom, wat voelde je? Wat gebeurde er precies? Als jij na je droom wakker werd met een warm, verliefd gevoel en als de droom je een heerlijk gevoel gaf, dan betekent dit misschien wel dat je jouw ex graag terug wilt. Maar, droomde je dat je ruzie had met je ex, of dat je hem of haar toevallig tegenkwam op straat of op een feestje? Dan hoeft het helemaal niks te zeggen. Jullie hebben veel met elkaar gedeeld dus het is echt niet gek dat zo iemand dan af en toe in je dromen verschijnt zonder echte reden.

Droom jij wel eens over je ex?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.633 keer bekeken

Geschreven door

Veel mensen denken nog altijd dat tijdens de ongesteldheid seks niet echt mogelijk is. Niets is minder waar! Tijdens de menstruatie gieren de hormonen door je lijf, en sommige vrouwen ervaren dan juist ook meer zin in seks. Ongeacht dat je op zo’n …
4.633 keer bekeken