NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

2.957 keer bekeken

De beste tips voor een ultiem naspel

27 maart 2022,

geschreven door

Een goed begin is het halve werk, zeggen we altijd. Niet voor niets hameren we vaak op het realiseren van een geweldig voorspel. Maar waar het voorspel en de seks zelf voldoende aandacht krijgen, lijken we het naspel een beetje uit het oog te verliezen. De seks fijn afsluiten is echter minstens zo belangrijk. Hoe kan je zorgen voor een ultiem naspel? In dit blogartikel bespreek ik bruikbare tips die jij en je partner kunnen toepassen voor een ultiem naspel!

De kracht van een fijn naspel

Waar tijdens het voorspel de zin in elkaar toeneemt en je tijdens de seks zelf naar een hoogtepunt toewerkt, zit de kracht van een diepe band tussen jou en je partner tevens in een aandachtig naspel. Er zijn zelfs studies naar gedaan: de behoefte om na de seks samen na te knuffelen of zelfs in te dutten, draagt bij aan een betere hechting en versterkt jullie affectie voor elkaar. Tijdens de seks en vooral bij het orgasme komen namelijk verschillende fijne stoffen vrij, waaronder oxytocine. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, waardoor seks daadwerkelijk verbindend kan werken. Naspel zorgt ervoor dat dit gevoel van verbonden zijn met elkaar wordt versterkt. Het invoeren van een intiem naspel draagt dus zeker bij aan een goede relatie!

“Studie wijst aan dat naspel bijdraagt aan meer hechting en affectie tussen jullie.”

De voordelen van het naspel op een rijtje

  • Het zorgt voor een diepere hechting tussen jullie, zowel fysiek als emotioneel
  • Draagt bij aan een betere tevredenheid over jullie relatie
  • Kan ervoor zorgen dat een vrouw na het vrijen de kans krijgt om haar hoogtepunt te bereiken.
  • Vermindert negatieve gevoelens en kan stress doen verminderen

Tips voor een ultiem naspel

Er zijn diverse manieren om de tijd na het vrijen samen te spenderen. Naspel komt je dan ook in verschillende vormen tegen. Hoe jullie het invullen, is helemaal aan jullie. Dat maakt naspel ook zo leuk, intiem en uniek!

Knuffelen

De meest voor de hand liggende manier om invulling te geven aan jullie naspel, is om lekker na het vrijen in bed te blijven knuffelen. Veel hoef je hier niet voor te doen, behalve samen nagenieten. Dit kan gepaard gaan met wat zoenen, strelen en wie weet dommelen jullie wat in slaap. Ook dat is niet gek, doordat er bij het hoogtepunt stoffen worden afgevuurd die jou slaperig kunnen maken. Lekker in elkaars armen in slaap sukkelen!

Een diepgaand gesprek voeren

Naast knuffelen werkt niets zo verbindend als een goede communicatie tussen jou en je lief. Intimiteit is meer dan aanraken en vrijen, het is ook met elkaar in gesprek kunnen gaan op een dieper niveau. Spreek naar elkaar uit hoe jullie in jullie relatie staan, complimenteer elkaar of filosofeer over het leven. Wees er wel van bewust dat je na de seks op je kwetsbaarst bent, dus vermijd het liefst zware kritieken.

Wist je dat… naspel ervoor kan zorgen dat de intimiteit voor jullie beiden bevredigend eindigt?

Samen douchen of in bad

Sommigen doen het sowieso al: na de seks onder de douche gaan. Maar voor een betere bonding en meer intimiteit na het vrijen kan je ook samen nagenieten onder de douche of in bad. Zeep elkaar lekker in, knuffel wat en sluit jullie quality time warm en stomend af.

Hoe zit het dan met naar de wc gaan? Zeker voor vrouwen is het verstandig om na de seks naar het toilet te gaan, om een eventuele blaasontsteking te voorkomen. Direct naar de wc gaan is echter niet zo romantisch, maar gelukkig hoeft dat ook niet direct. Het is prima om eerst een halfuurtje lekker samen na te genieten, alvorens je naar het toilet gaat. Of besluit om na het toiletteren weer bij je lief in bed te duiken.

Sluit af met een massage of eindig met het voorspel

De seks kan perfect worden afgesloten met een fijne massage. Niet alleen beloon je je lichaam dan voor het ‘harde werk’, maar werkt die fysieke aanraking extra verbindend. Je lijf is sowieso nog erg kwetsbaar en gevoelig voor aanrakingen, waardoor het naspel bij uitstek de gelegenheid is om elkaar nog even extra verwennen. Veel vrouwen kunnen hier van profiteren, bijvoorbeeld wanneer ze tijdens de seks niet kunnen klaarkomen, of wanneer hun partner eerder het orgasme heeft bereikt.

Hoe zou jij jouw naspel het liefst willen besteden? Laat je mening achter in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.838 keer bekeken

Geschreven door

De wereld van sextoys is oneindig, net als de mogelijkheden op het gebied van seks. Daar waar je soms even een stevige knuffel nodig hebt, geldt dat ook voor een stevige stimulatie down there. Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij zetten de b…
2.838 keer bekeken