door CheekyCharly

Deze 15 subtiele signalen bewijzen dat jij verliefd bent!

31 augustus 2021 door CheekyCharly

Oh de liefde. Het is net zo mooi als verwarrend. Want verliefdheid laat je rare dingen doen én voelen. Soms weet je niet eens wát je nou voelt… Is dit verliefdheid of is het slechts een crush? Is het liefde of is het lust? Het is wel duidelijk dat jullie elkaar leuk vinden, meer dan leuk zelfs. Maar, ben jij nou verliefd? Wij helpen jou een handje met 15 signalen die erop wijzen dat jij toch echt verliefd bent.

Voor sommige mensen is het heel duidelijk wanneer ze verliefd zijn. Zij weten het direct als het gebeurt. Máár er zijn ook heel veel mensen die niet zeker weten of ze nou verliefd zijn of niet. Dat kan komen omdat ze nog nooit eerder verliefd zijn geweest of omdat liefde elke keer anders kan voelen. Deze 15 signalen bewijzen dat jij verliefd bent. Dus lees snel verder om erachter te komen of jij en je lover toe zijn aan de volgende stap.

#1 Je hebt al weken niet aan je ex gedacht

Als jij aan het daten bent met een rebound is de kans groot dat je toch nog wel eens aan je ex denkt. Je ex deed dit bijvoorbeeld beter of je ex lachte veel minder om je grapjes… Of het nou een positieve of negatieve gedachte is maakt niet uit. Als jij nog aan je ex denkt, ben je er nog een klein beetje mee bezig. Maar zodra jij verliefd bent op iemand anders kan je ex jou waarschijnlijk véél minder schelen. Je bent alleen maar bezig met je nieuwe partner. Mijn ex, wie?

#2 Je geniet (bijna) net zo veel van de knuffels als van seks

In een net nieuwe relatie hebben mensen vaak heel veel seks. Seks, seks, seks. En nog meer seks. Je wil bij elkaar zijn, je wil elkaar voelen. Maar als jullie elkaar iets langer en beter kennen zal de lust wat afzwakken en plaats maken voor liefde. En dan kunnen jullie beiden ook erg genieten van andere vormen van intimiteit. Zoals knuffelen of diepe gesprekken voeren.

“Seks, seks, seks. En nog meer seks.”

#3 Je houdt je telefoon niet meer constant in de gaten

Oh, iedereen herkent het wel; je bent net met iemand aan het daten en je steekt nog best veel moeite in het bedenken van het perfecte berichtje. “Moet ik hem nu appen?” of “Kan ik haar nu al vragen om af te spreken of moet ik iets meer hard to get spelen?”. Nadat je dan eindelijk het juiste berichtje hebt gestuurd begint de volgende fase: Het afwachten. Om de zoveel tijd kijk je op je telefoon om te kijken of je al een reactie terug hebt en elke keer als dit niet het geval is, voel je een lichte teleurstelling. Maar als jij verliefd bent, heb je vertrouwen in je partner en in jullie relatie. Dat appje komt wel. Er is vast een goede reden dat hij/zij je even laat wachten en daar ben jij helemaal oké mee.

“Je maakt je niet druk. Dat appje komt wel.”

#4 Alles doet je aan hem/haar denken

Je loopt door de stad, ziet dat ene koffietentje waar jullie zo graag heen gaan. Je ziet online een advertentie van zijn favoriete sneakermerk. Je ruikt het parfum van een voorbijganger, ‘Hey, dit draagt zij ook toch?’. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je aan je nieuwe partner denkt.

#5 Je bent niet bang om door hem/haar gekwetst te worden

Je vertrouwt die ander en je bent daardoor niet zo bang dat je gekwetst wordt. Wat een fijn gevoel is dit! In het begin van een nieuwe relatie zijn er nog zo veel onzekerheden. Je maakt je dan vaak druk over allerlei kleine dingen. In de volgende fase, de verliefdheid, zal je merken dat je hier veel minder bang voor bent.

#6 Jullie vibe is easy breezy

Oftewel, alles gaat makkelijk. Jullie zijn goed op elkaar afgespeeld en alles lijkt als vanzelf te gaan. Je bent niet meer mega zenuwachtig als jullie elkaar gaan zien. Het enige wat je voelt is een beetje gezonde spanning en een kriebeltje in je buik als jullie elkaar weer omhelzen.

“Alles lijkt vanzelf te gaan.”

#7 Jullie praten over de toekomst samen

Voorzichtig praten jullie over de toekomst samen. En het leuke is dat het jullie niet eens afschrikt. Uiteindelijk samenwonen? Een reis maken? Een bedrijf beginnen… Kinderen? In plaats van gillend wegrennen denk je er nu serieus over na.

#8 Door hem/haar ontdek je nieuwe dingen die je leuk vindt

Je nieuwe partner is echt een verrijking van je leven en daar kom je op verschillende manieren achter. Bijvoorbeeld omdat je nu allemaal dingen ontdekt die je leuk vindt om te doen! Zoals een nieuw genre van films of series, een nieuwe sport of andere hobby.

#9 Je vindt het niet erg om dingen op te offeren

Je moet rekening houden met wat hij/zij wil, je kan niet zomaar uren niet op je telefoon kijken en als jullie hebben afgesproken om exclusief te zijn, mag je niet meer daten met anderen. Je moet dus wat dingen opofferen, maar dat vind je helemaal niet erg. In een relatie is het geven en nemen. Daar moet uiteraard een goede balans in zitten, maar als je echt verliefd bent op elkaar gaat dit heel makkelijk en hebben jullie hier beiden helemaal vrede mee.

ben ik verliefd

#10 Jullie zijn volledig jezelf

Je hoeft je niet meer in te houden. Je kan volledig jezelf zijn en dat is heerlijk. Jullie zijn lekker raar samen, je doet precies waar je zin in hebt en je schaamt je nergens voor. Ja, als jullie op dit punt zijn beland is het wel duidelijk; love is in the air!

“Je schaamt je nergens voor.”

#11 Je ziet steeds dingen waarvan je weet dat je partner het geweldig zou vinden

Of je nou scrollt op Instagram en een leuk kattenfilmpje ziet of je leest een interessant artikel in de krant. Je denkt wel een paar keer per dag: Oh, dit zou hij/zij leuk vinden! Het bewijs dat je onbewust veel met de ander bezig bent en dit is een heel goed teken.

#12 zelf als jullie niks doen, is het geweldig

Meestal wil je op de eerste paar dates echt iets ondernemen om er zeker van de zijn dat het leuk is. Maar als jullie verliefd zijn maakt het niet uit wat jullie doen. Als is het met z’n twee op de bank zitten, aardappels schillen of de afwas doen. Elk moment samen is geweldig.

#13 Je bent bereid om dingen op te offeren

Je kan een avond niet naar je vriendinnen? Je vaste routine met sporten op vrijdagochtend komt niet meer goed uit? Je nieuwe lover heeft een pinda allergie dus je kan geen pindakaas eten als je naar hem/haar toegaat? No problemo! Jij hebt totaal geen moeite met kleine dingen die je ‘moet’ opofferen. Je doet het met liefde.

#14 Je wil deze persoon álles als eerste vertellen

Er is drama ontstaan op werk. Je zag onderweg een overval, de kat van de buren is vermist; hoe spannend of onbenullig het nieuws ook is: jij wil het als eerste delen met je partner.

#15 Je verdwaald op de social media

Je kan echt uren op je telefoon zitten, terwijl je gluurt naar de social media kanalen van die persoon. Je bekijkt telkens dezelfde foto’s opnieuw, zoomt in op dat lieve lachje, die stralende ogen, die gekke blikken. Voor je het weet ben je bij een foto uit januari 2013 aangekomen. En weet je wat? Je bent niet eens bang op per ongeluk op like te drukken.

Ben jij verliefd? Laat het weten in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Deze 15 subtiele signalen bewijzen dat jij verliefd bent!

  • Ik ben sterk verliefd op een schatig meisje maar het probleem is dat ze een vriend heeft weet met mezelf geen raad meer 😢😪

  • Na een relatie van bijna 18 jaar twee jaar single geweest. En nu sinds 8 maanden weer een leuke dame in mijn leven. Via een manier die ik zelf niet had verwacht. Maar tot nu toe gaat het super.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid