Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.498 keer bekeken

Wat zijn de beste dating apps van 2024?

24 januari 2024,

geschreven door

Iedereen weet: single zijn met valentijn sucks. Om van jouw aankomende Valentijnsdag een succes te maken, verzamelen en vergelijken we de beste dating apps van 2024!

De dating app voor jou

Het moderne dating landschap is niet bepaald eenvoudig. Van Tinder tot Grindr en van Bumble tot Badoo, er zijn alleen al om te beginnen talloze dating apps om uit te kiezen.

Dus… wat is de beste dating app? Nou, dat hangt grotendeels af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Daarom nemen we je mee door de 10 heetste dating apps van het moment. De voordelen, de nadelen én wat de apps van elkaar onderscheidt.

De beste dating apps van 2024

10. Inner Circle

inner circle

Inner Circle is niet zomaar aan haar naam gekomen. Voorheen moest je niet alleen door een screeningproces gaan, maar ook uitgenodigd worden door een bestaand lid om toegang te krijgen. Gelukkig is een uitnodiging tegenwoordig niet meer vereist.

Toch blijft Inner Circle een exclusieve dating app voor succesvolle, hoogopgeleide singles. Zelfs je uiterlijk schijnt mee te wegen in het keuringsproces, al is dat niet helemaal duidelijk…

Hoewel de app een tikje elitair lijkt, slaagt hij er wel in om gelijkgestemden dichter bij elkaar te brengen. Zo organiseert Inner Circle onder meer chique evenementen waar leden elkaar kunnen ontmoeten.

9. Lexa

beste dating apps

Deze naam is je vast niet ontgaan! Lexa begon als datingsite en is met een hele grote (geverifieerde) gebruikersgroep later ook ontwikkeld als dating app.

Verder is Lexa voorzien van tal van voorkeuren en filters om jouw zoektocht naar de ware zo goed mogelijk te verrichten. En organiseren ze regelmatig offline events zoals borrels, speeddates en workshops.

Lexa maakte in 2002 haar debuut als een van de pioniers in online dating in Nederland, en groeide snel uit tot een van de populairste datingservices.

Hoewel Lexa één van de beste dating apps is voor mensen die serieus op zoek zijn, betekent dit helaas wel dat je een betaald profiel nodig hebt om het echt te gebruiken.

8. Facebook Dating

facebook dating

Huh, je kunt daten met Facebook? Klopt! Facebook Dating is een dating service die onderdeel is van de Facebook app en wordt aangeduid met een hartje in de menubalk. Da’s handig.

Maak je geen zorgen, je Facebook vrienden kunnen je Dating profiel niet zien. Ook is het volledig aan jou welke foto’s en persoonlijke informatie, zoals werk, opleiding, hobby’s of overtuigingen, je deelt.

Een unieke feature van Facebook Dating is ‘Secret Crush’. Hiermee kun je Facebook-vrienden en Instagram-volgers selecteren als jouw geheime liefde. Zij zullen het alleen ontdekken indien ze jou ook hebben uitgekozen!

7. Hinge

beste dating apps

Hinge wil meer zijn dan alleen een hook-up app. En dat is ook niet zo gek, want steeds meer mensen zijn toe aan slow dating. Daarom heb je ook maar een beperkt aantal likes die je per dag kunt versturen.

Slow dating is gericht op diepere connecties. Een beperkt aantal matches zorgt voor zorgvuldigere overweging, betekenisvollere interactie en langdurigere relaties.

In plaats van alleen foto’s en een bio te vertonen, moedigt Hinge gebruikers aan om hun profiel te vullen met leuke, grappige of interessante prompts en vragen. Je kunt zelfs een video, poll of audio-ijsbreker toevoegen.

Hoewel deze dating app vooral populair is in Engelssprekende landen zoals de VS, is Hinge inmiddels ook steeds meer in gebruik binnen Nederland.

6. Grindr

grindr

Zonder twijfel de bekendste dating app voor gay, bi, trans en queer mensen is Grindr. De app is speciaal ontworpen voor de LGBTQ+-gemeenschap, met een focus op mannen op zoek naar mannen.

Hoewel Grindr grotendeels bekendstaat als hook-up app, biedt het naast matchmaking ook een sociaal platform. Hier kunnen mensen deelnemen aan gesprekken, evenementen ontdekken en vrienden maken.

De app maakt (net als Happn) gebruik van geolocatie om potentiële matches te vinden. Het laat dus vooral profielen zien van mensen die fysiek dichtbij zijn, wat elkaar ontmoeten een stuk makkelijker maakt!

5. Fruitz

beste dating apps

Bij Fruitz draait het om kersen, druiven, watermeloenen en perziken. Ja, serieus. Deze fruitsoorten staan namelijk symbool voor verschillende dating-wensen. En ben je met iemand gematcht, dan heb je een smoothie!

Ben jij een kers, dan ben je op zoek naar je wederhelft. Ben je een druif, dan wil je samen een drankje doen, misschien meer. Ben je een watermeloen, dan wil je fruits with benefits. En ben je een perzik, dan zoek je iemand om vanavond het bed mee te delen.

Heb je een match, dan kies je eerst een vraag met twee mogelijke antwoorden. Hebben jullie hetzelfde of een ander antwoord? Dit is veel leukere manier om het gesprek te starten dan zo’n saaie “hoi, hoe is het?” die je veel tegenkomt op andere dating apps.

4. Tinder

tinder

Je kent het wel, maar deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Tinder. Hoewel het niet de allereerste dating app was, heeft Tinder de online datingwereld behoorlijk beïnvloed.

Wat Tinder onderscheidt van de rest, is zijn simpele functionaliteit. Heb je elkaar naar rechts geswiped, dan heb je een match te pakken en kun je met elkaar chatten. Hoewel Tinder nog altijd erg populair is, komt er ook steeds meer kritiek op de app.

Dit komt onder meer door de manier waarop Tinder profielen rangschikt. Hoe vaak je profiel aan andere mensen wordt laten zien is namelijk veelal afhankelijk van hoe aantrekkelijk je bent óf hoeveel geld je bereid bent te betalen.

Gaat het over Tinder, dan hoor je regelmatig de term ‘vleeskeuring’ vallen. Veel mensen gebruiken de app dan ook enkel om te zien hoe ze in de markt staan, zonder expliciet op zoek te zijn naar een relatie.

3. Happn

beste dating apps

Stel je voor dat je eindelijk jouw ware liefde tegenkomt, maar dat je nooit de kans krijgt om elkaar te ontmoeten. Dat zou zonde zijn, toch? Daarom laat Happn jou profielen zien op basis van je locatie.

Op basis van locatietracking laat de app zien waar en hoe vaak je iemand gepasseerd hebt. Je kunt deze persoon vervolgens liken of direct een berichtje sturen. Happn is dus ideaal als je veel op pad bent en houdt van spontane dates.

Even geen zin om te swipen? Gebruik het ‘Crush Time’ spelletje in de app om te ontdekken wie jou allemaal geliked heeft. Heb je het goed geraden, dan zijn jullie direct gematcht.

2. Bumble

beste dating apps

We zijn het allemaal wel gewend dat mannen meestal de eerste stap zetten. Vind je dit als man lastig, dan kan Bumble die druk misschien wel voor je wegnemen. Heb je een match? Vrouwen sturen altijd het eerste bericht.

Daarbij komt dat er maar een beperkte tijd is om jullie eerste berichten te sturen. Doe je dit niet, dan verloopt je match. Dit helpt om geen tijd te verspillen en gewoon het gesprek op gang te brengen.

Op je Bumble profiel kun je uitgebreide informatie over jezelf geven. Wat zijn je interesses en naar wat voor relatie ben je op zoek? Wil je iemands aandacht trekken, dan kun je ze in plaats van een like ook een compliment sturen!

1. Breeze

beste dating apps

Ben je klaar met eindeloos swipen en ongemakkelijke chatgesprekken die nergens toe leiden? Dan is Breeze misschien wel de beste dating app voor jou. De gimmick van Breeze is namelijk dat als je met iemand matcht, je direct een date kan inplannen.

Elke 07:00 uur ’s ochtends en 19:00 uur ’s avonds krijg je nieuwe profielen aangeboden. Dit zorgt dat je niet nonchalant honderden profielen voorbij swipet, maar echt even stilstaat bij mensen die mogelijk een goede match voor jou zijn.

Wist je dat Breeze is bedacht is door studenten van TU Delft? Een dating app van eigen bodem dus!

Gematcht? Voordat je een datum en tijd uitkiest, betaal je Breeze een klein bedrag voor het regelen van de date en het eerste drankje. Je date afzeggen en je geld terugkrijgen kan, maar de app beloont gebruikers die dat niet doen.

Welke dating app gebruik jij het liefst of ga je er eentje uitproberen?

4 reacties

  1. Beste mensen het leven is lang maar niet om op je 76 jaar nog van gevoel te veranderen door toch eens het leven op een rijtje gezet te hebben warom duren niet goed gingen moet ik toch zeggen dat ik liever een maatje zoekt om het
    sex leven te veranderen .
    Wie zouw er met mijn een dating willen aangaan ik ben wel een man van het naturisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.149 keer bekeken

Geschreven door

Er even op en er weer af. Voor de zoveelste keer hetzelfde ‘rondje’. Jullie zijn misschien al een tijdje samen en op elkaar ingespeeld maar de vonken vliegen er niet meer vanaf. Misschien is het tijd om dingen net even wat anders aan te pakken! Als …
4.149 keer bekeken