Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

8.706 keer bekeken

Wat is Facebook Dating en hoe werkt het?

23 december 2020,

geschreven door

Ben jij klaar met oppervlakkige Tinderdates en zoek je de ware liefde? Ontdek dan het gloednieuwe Facebook Dating. Door het matchen van personen met overeenkomstige eigenschappen probeert ome Mark Zuckerberg ons liefdesleven naar een hoger level te tillen. De datefunctie is onderdeel van de ‘gewone’ Facebookapp en is geheel gratis. Lees snel verder om te lezen hoe het werkt.

Wat is Facebook Dating?

Facebook concurreert met de grote dategiganten zoals Tinder, Happn en Badoo. In 2018 lanceerde Mark Zuckerberg zijn eigen datingfunctie in de Facebookapp. Na 8 maanden uitstel is de functie in Nederland te gebruiken. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten staat Facebook Dating compleet los van je ‘gewone’ Facebook- en Instagramprofiel. Je maakt binnen de Facebookapp dus een nieuw profiel aan voor de datingfunctie.

“Facebook Dating gaat de concurrentie met Tinder aan.”

Met Facebook Dating hoopt Facebook singles te koppelen door gemeenschappelijke eigenschappen te laten matchen. Door middel van verschillende functies – die lijken op die van andere populaire datingsapps – vind jij zo snel mogelijk de ware liefde. Althans, dat is de bedoeling!

Zo werkt Facebook Dating

Het uiterlijk en de functies van Facebook Dating doen veel denken aan andere datingapps. Op je profiel voeg je foto’s en interesses toe. Wanneer je begint met zoeken zie je profielen van mensen die volgens Facebook goed bij jou passen.

Profiel activeren

In het Facebookmenu op je mobiel vind je het kopje ‘Facebook Dating’. Vervolgens kom je terecht bij ‘Dating Home‘. Hier maak jij je profiel aan. De stappen wijzen zich vanzelf; je vult in wie je bent, waar je naar op zoekt bent (liefde, casual dates, vriendschap etc) en of je nog bepaalde wensen hebt. Denk daarbij aan leeftijd, religie, kinderwens en afstand. Facebook Dating houdt rekening met alle geslachten en is uiteraard geschikt voor lgbt’ers.

                                         facebookdating

Je profiel pimpen

Net als bij andere datingapps voeg je foto’s toe en schrijf je een profieltekst van maximaal 500 tekens. Deze keuze is vrij opvallend aangezien Facebook wil overkomen als een datingplatform dat zich richt op serieuze relatiezoekers. Er is dus weinig ruimte voor tekst en veel voor foto’s. Je kunt zowel zelf foto’s uploaden als ze van je Facebook en Instagram importeren. Ook je story’s kun je met je matches delen.

Vraagblokken

Om je een duwtje in de rug te geven, helpt Facebook door gespreksstof in je schoot te werpen. Door antwoord te geven op bepaalde vragen zien mensen direct hoe je over bepaalde dingen denkt. Om een gesprek te starten kan je daar leuk op inhaken. Voorbeelden van vragen die je tegenkomt zijn:

 • Wat is het beste gerecht dat je kan koken?
 • Wat is je guilty pleasure?
 • Wat je favoriete moment van de dag?

Waarom kiezen voor Facebook Dating?

Ondanks dat veel functies op die van andere datingsapps lijken, is Facebook Dating in een aantal opzichten uniek. Matchen met anderen kan op drie verschillende manieren:

 • Voorgestelde personen: gevonden door het algoritme van Facebook
 • Vindt jou leuk: deze persoon heeft jou een like gegeven
 • Evenementen en groepen: hier vind je personen die lid zijn van dezelfde groep of naar hetzelfde evenement gaan.

Vooral de laatstgenoemde manier is een unieke. Daarnaast heeft Facebook veel meer data van mensen dan bijvoorbeeld Tinder. Deze grote voorsprong moet leiden tot betere matches. Bedenk je wel dat je door je aan te melden voor Facebook Dating, je nóg meer data aan Facebook geeft. Eenmaal gematcht heb je de mogelijkheid om diegene berichten te sturen.

Secret Crush

Het allerspannendste van Facebook Dating is de Secret Crush functie. De naam verklapt het al: je kunt aangeven dat jij iemand uit je vriendenlijst leuk vindt. Door hem of haar aan te vinken als secret crush laat je Facebook weten dat je een oogje op deze persoon hebt. Jouw verborgen liefde krijgt daar geen melding van en het is geheel anoniem. Pas als hij/zij jou ook als secret crush aanklikt is het een match! Je kan maximaal 9 secret crushes kiezen.

Beveiliging en privacy

De sociale-mediagigant lag meerdere keren onder vuur vanwege privacyschending. Daarom is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of je überhaupt meer persoonlijke data aan Facebook wil geven. Wel doen ze hun best de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen. Zo bouwde Facebook onlangs een ‘deel je plannen‘ functie. Met een paar klikken op de knop laat jij je vrienden weten wanneer je met iemand gaat daten. Je kan zelfs je locatie delen om je veiligheid te waarborgen.

“Voor de veiligheid kun jij via Facebook Dating je vrienden laten weten wanneer en waar je met iemand afspreekt.”

Een andere veiligheidsmaatregel is het feit dat je in chats enkel berichten naar elkaar kan sturen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor rare foto’s, spraakopnames of video’s. Fakeprofielen en fraudeurs kun je uiteraard altijd tegenkomen, ook op Facebook.

Voor wie is Facebook Dating geschikt?

Ondanks dat Mark Zuckergberg aangaf zich te willen richten op mensen die naar een serieuze relatie zoeken, is de app voor iedereen geschikt: mensen die vrienden zoeken, een one night stand willen scoren, een relatie zoeken of gewoon willen chatten. Door niemand uit te sluiten is de app een grote concurrent voor Tinder. De verwachting is dan ook dat Facebook Dating minstens zo populair wordt. De kans is groot dat je matches accurater zijn bij Facebook door data van je gewone Facebookprofiel te gebruiken.

Wil jij dus de gloednieuwe datingfunctie van Facebook proberen? Open de Facebookapp op je mobiel en maak een profiel aan. Wie weet heeft jouw secret crush ook wel een oogje op jou!

Ga jij Facebook Dating gebruiken?

9 reacties

 1. Fb dating werkt niet naar behoren . Heb mijn profiel verwijderd, na 7dagen opnieuw aangemaakt maar nog steeds hetzelfde

 2. Werkt volgens mij nog niet goed.
  Ik zie profielen, en die kun je bekijken maar dat zijn er maar een paar.
  Kijk ik bij “2e kans” dan zie ik andere profielen en veel en veel meer.
  Ook kun je leuk gevonden profielen niet nog een keer bekijken.
  Ook he swipen is eigenlijk overbodig, naar links is afwijzen, naar rechts is leuk vinden.
  Maar dit doe je ook met het kruis of hartje onder in.

  1. Hoi Cees,

   Je kunt Facebook Dating vinden in de gewone Facebook app (er is geen aparte app voor). Als je rechtsboven op het menu (de drie streepjes) klikt en een stukje naar beneden scrolt, dan zie je daar “Dating” staan. Daar kun je je aanmelden. Succes!

  1. Ik heb hetzelfde probleem en snap er helemaal niks van. K heb andere accounts aangemaakt om het te laten werken maar…..niks!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.762 keer bekeken

Geschreven door

Sommige vrouwen kreunen alsof hun leven er vanaf hangt, anderen zijn muisstil. De een spartelt als een vis op het droge wild over je heen, terwijl de ander geen vin verroert. We hebben het natuurlijk over seksergernissen. Opmerkelijk is dat veel mann…
4.762 keer bekeken