Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.919 keer bekeken

Tinder dip? Zo haal jij het meeste uit jouw Tinder profiel

29 april 2021,

geschreven door

Online dating-apps zoals Tinder zouden het dating leven een stuk makkelijker moeten maken. Je kan tenslotte vanuit je veilige, vertrouwde woonkamer honderden mensen keuren en kiezen. Toch blijkt het in de praktijk lastiger te zijn dan je in eerste instantie zou denken. Want je kan (onbewust) zo veel fout doen op Tinder. Op ons online magazine kan je meer lezen over Tinder, maar vandaag kijken we specifiek naar de Tinder bio’s en de chatfunctie!

Een nadeel van Tinder is dat je natuurlijk maar één kans hebt om indruk te maken. Als iemand jouw profiel niet zit zitten ben je letterlijk binnen een seconde afgekeurd. Het voordeel is dan weer dat je niks van deze afwijzing merkt. Een blauwtje lopen op Tinder is een stuk minder awkward dan in real life. Dus voordeel: minder pijnlijke afwijzing, nadeel: de eerste indruk moet echt perfect zijn!

“De eerste indruk moet perfect zijn.”

De do’s & dont’s voor je Tinder-profiel

Je tinder profiel moet een perfecte weergave zijn van jou als persoon. Wees dus heel bewust van wie jij bent en wat je wil uitstralen. Wij kunnen niet zeggen dit is fout en dit is goed, want het verschilt natuurlijk per persoon. Maar wij kunnen wel wat tips met je delen zodat jij ervoor kan zorgen dat jij de juiste boodschap uitstraalt met jouw Tinder profiel.

“Wees heel bewust van wie jij bent en wat je wil uitstralen.”

Do: Laat weten wie je bent en wat je wilt

Ja, we weten allemaal dat Tinder een vleeskeuring is. Maar mogen we alsjeblieft een beetje zien wie jij bent? Vijf close-up selfies vertellen absoluut niks over wie jij bent en waar je voor staat. Oh, en waar je naar opzoek bent! Sommige mensen vinden het misschien wat te direct, maar je kan in je bio heel goed laten weten waarom jij op Tinder zit.

“Op zoek naar gezellige contacten”, laat weten dat je open staat voor van alles. “Klaar voor serieuze relatie” laat mensen die uit zijn op een snelle wip, zien dat ze maar beter weg kunnen swipen. En “Zin in een spannend avontuur”, daarentegen, laat zien dat mensen die op Tinder zitten om de liefde van hun leven te ontmoeten, deze niet gaan vinden bij jou. Kies dus diverse foto’s uit die laten zien wat jij leuk vindt en waar jij je mee bezig houdt. En neem echt even de tijd voor een leuke tekst voor je bio. Het hoeft geen hele biografie te zijn, gewoon steekwoorden zijn ook prima.

Wij schetsen drie voorbeelden van Tinder bio’s die allemaal prima zijn. Ze stralen allemaal iets heel anders uit, maar zo weet je direct waar je aan toe bent!

Toine, 32.
Fitness, wijn, terrasjes, festivals, het leven is een feestje! Op zoek naar een gezellige dame 😉

Sven 37
Als jij niet van roken houdt, mag je meteen weg swipen. Ik wil geen gezeik maar gewoon een lekker wijf voor een leuke avond.

Angelo, 30
Na een lange tijd vrijgezel te zijn ben ik klaar voor een serieuze relatie. Ik hou van sporten, lekker eten en uren kletsen. Ik ben niet op zoek naar casual seks!

Do: Laat wat ruimte voor interpretatie

Je Tinder bio moet prikkelen en verleiden. Kies je woorden nauwkeurig uit en probeer in gedachten te houden wie het leest, en wie je wil aanspreken. En probeer het ook niet te persoonlijk te schrijven, laat wat ruimte over voor interpretatie. Ga niet al te diep in op de details van je politieke voorkeur of de perfecte date, want dan kan je wat intens over komen en mensen afschrikken.

Do: Versterk je tekst met foto

Als je in je Tinder bio spreekt over jezelf alsof je de rust zelf bent en altijd bij je ouders op de bank zit, moet je dat ook uitstralen. Foto’s met andere vrouwen of te veel foto’s in de kroeg gaan sowieso niet werken, maar al helemaal niet als het niet overeen komt met de informatie in je bio! Vertaal wat er in je bio staat naar foto’s om het visueel te maken.

Don’t: Het maken van taalfouten

Voor de taal-nazi’s onder ons is het een doorn in het oog! Want een profiel vol met taalfoutjes is een behoorlijke afknapper. Je hoeft geen woordkunstenaarte zijn, maar het kan geen kwaad om even een spellingscontrole te gebruiken.

Don’t: Te veel laten zien

Dit gaat toch even over foto’s. Maar kies alsjeblieft geen foto van je geslachtsdeel als eerste foto! Ook niet als tweede, derde of vierde foto trouwens. Deze tip geldt vooral voor mannen want we zien echt veel te vaak mannen die hun profiel beginnen met een foto van hun semi stijve zaakje in een strakke boxer. Als jij meer wil dan een spannende date… doe dit dan niet. En trouwens, ook als je wel een spannende date wil, werkt deze techniek meestal niet, want je zal er veel mensen mee afschrikken. Eerlijk is eerlijk… je komt een beetje als een creep over op deze manier.

Don’t: Té overdreven bio

Deel niet direct alles van jezelf met de persoon toe die je bio leest. Je helemaal blootgeven kan ervoor zorgen dat iemand afschrikt. Je wilt natuurlijk al je geweldige eigenschappen in je tinder bio hebben, maar je kunt ook te ver gaan. Het zelfde geldt voor de negatieve zinnen zoals “Ik zoek een vrouw die niet oppervlakkig is” of “Mijn ideale man moet gespierd zijn”. Dit zijn vaak directe redenen waarom mensen direct worden afgekeurd!

Meer Tinder bio & date tips? Bekijk deze video!

Hoe staat het met jouw Tinder bio? Goed of slecht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.640 keer bekeken

Geschreven door

Wat is vreemdgaan? Hier heeft iedereen natuurlijk een andere mening over. De een vindt het pas echt vreemdgaan al het gaat over fysieke handelingen, terwijl de ander flirten misschien al not done vindt? Maar wist jij dat experts 4 manieren van vreemd…
4.640 keer bekeken
1.920 keer bekeken

Geschreven door

In de rubriek We love Weird bespreken we elke week de meest bijzondere seksspeeltjes. Met het speeltje van deze week kan elke vrouw genieten van penetratie én orale stimulatie tegelijkertijd. Hij ziet er misschien een beetje gek uit, maar de vibrere…
1.920 keer bekeken