Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

1.368 keer bekeken

Zo herken jij foute liefde!

16 mei 2019,

geschreven door

What is love? Misschien wel de meest gestelde vraag die we onszelf stellen. Als we Haddaway en vele andere artiesten moeten geloven, dan is liefde alles. Toch is het niet altijd even fantastisch als in de films. Want wat nou als je verslaafd bent aan foute liefde? Hoe herken je het? En hoe houd je het tegen?

Wat is foute liefde?

Als mensen aan foute liefde denken, dan zien ze direct een bad boy voor zich. Een leren jasje, een ruige buitenkant maar een zachte kern. Maar met foute liefde bedoelen we eigenlijk relaties die niet gezond zijn en op langer termijn gewoon niet werken. Foute liefde kan velen vormen aannemen. Maar hierbij speelt manipulatie altijd wel een rol. Partners die bezitterig zijn, altijd maar weer ontrouw zijn en partners die je aanmoedigen om slechte gewoontes in stand te houden zijn allemaal goede voorbeelden. Dus waarom blijven dit soort relaties in stand? Een normale break-up kan al super naar zijn, maar jezelf verwijderen uit een ongezonde relatie blijkt vaak erg moeilijk. Mensen proberen toch altijd het gedrag van hun partner goed te praten, want liefde maakt blind.

Wanneer is het een verslaving?

Mensen die in ongezonde relaties hebben gezeten vallen soms terug in oud gedrag en kiezen partners uit waarvan ze weten dat die niet goed zijn. Ze raken een beetje verslaafd aan foute liefde. Verslaving kan op verschillende manieren ontstaan. Soms is het genetisch bepaald, maar ook opvoeding kan een rol spelen in hoe wij onze partners kiezen. Simpelweg omdat de chemie er is, betekend dat nog niet dat een relatie zal werken!

Wist je dat… Opvoeding een rol kan spelen in hoe wij onze partners kiezen?

Hoe kun je foute liefde weerstaan?

1. Herken het probleem

Hoe wordt je door je partner behandeld? Heb je het gevoel dat je constant op je tenen loopt? Doe eens een beetje onderzoek, wat hoort bij een goede relatie en wat is nou werkelijk goed voor jou? Wat vind je omgeving? Vraag je omgeving om feedback, zij zien vaak waar we zelf blind voor zijn.

2. Maak je excuusjes? Stop!

Wanneer je het probleem hebt vastgesteld komt de moeilijkste stap. Want mensen willen liever niet geloven wat ze zien. Je brein probeert dan om te liegen. Het is lastig om dit patroon te doorbreken, maar denk goed na met wat je zegt, en probeer 100% eerlijk te zijn. Een voorbeeld van een excuus is:

‘‘Ja, ze gaat vreemd. Maar als ik beter mijn best doe, dan kiest ze voor mij!’’

3. Vraag om hulp

Om hulp vragen is moeilijk, maar het is wel verstandig, zeker wanneer je relatie gewelddadig van aard is. Zoek hulp bij de juiste mensen. Bijvoorbeeld vrienden en familie. Zij zullen je met alle liefde helpen om je partner te dumpen!

Nog steeds moeite?

Merk je dat je nog steeds gevoelig bent voor foute liefde? Er is hoop. Na een paar ellendige relaties zal je vanzelf de signalen gaan herkennen van een foute liefde en dat zal je de stekker er sneller uit halen. En dan kun je op zoek naar iemand die wel goed voor je is. Zoals men zegt: All you need is love. Als het maar goede liefde is. 😉

Hoe ga jij om met foute liefde? Vertel het ons in de reacties!

1 reactie

  1. Ik heb 4 jaar met een Narcist een relatie ik hoef niet uit te leggen wat dat betekend hij is heel fout na bijna 5jaar zegt hij ik wil geen relatie meer maar hij wil wel 3maal per week komen vrijen wat moet je met een foute man stalker maakt met iedereen ruzie mag niet op vakantie mijn hele familie wil niks met deze foute man te maken hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.748 keer bekeken

Geschreven door

Ladies, geef toe. Soms is het gewoon enorm leuk om je partner even lekker te teasen. Niet na een potje zoenen meteen onder de lakens duiken, maar hem jou laten smeken. Volgens mij houdt elke dame wel van dat machtsspelletje. Wij hebben maar liefst 20…
7.748 keer bekeken