NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

662 keer bekeken

Winnen in de liefde? 5 essentiële dating tips!

18 september 2022,

geschreven door

Het is weer zover. We gaan met z’n allen terug naar werk of college, waar we onze collega’s en medestudenten weer tegenkomen. En dat betekent nieuwe kansen in de liefde! Ga jij op zoek naar een nieuwe crush? Of je nu nog geen enkele date hebt gehad of al honderd, geef je liefdesleven een boost met deze 5 onmisbare dating tips!

5 dating tips voor hem en haar

Tip 1. Neem het initiatief

Hoe geweldig zou het zijn dat als we simpelweg wachten, de ware wel op ons pad komt? Dat hij of zij ons zelf komt opzoeken, aanspreken, en dat we in één oogopslag weten: “Ja, dit is mijn soul mate”? Het probleem is dat heel veel mensen deze houding hebben, en zo – om er geen doekjes om te winden – hun kansen verspelen.

Weg met die afwachtende houding dus! Geen zorgen, uit je comfort zone komen is iets dat je stap voor stap kunt leren. Nadat je onze dating tips doorneemt, kun je ze op jouw eigen tempo in de praktijk brengen.

Zie je iemand die je aantrekkelijk vindt? Misschien ben je bang dat als je hem of haar aanspreekt, je voor schut zal staan. Onzin! Zeg gewoon gedag, geef eventueel een complimentje en stel een vraag, dat is de beste manier om interesse te tonen. Vergeet die foute one-liners of “de perfecte gespreksstarter”. Stel jezelf voor! Iemand die op je af durft te stappen en oprechte interesse laat zien, dat zou jij toch ook heel leuk vinden?

Tip 2. Stel je open op

Wanneer je iemand nog maar net ontmoet, weet je nou eenmaal weinig van elkaar. Het is dus ook niet zo gek dat het gesprek oppervlakkig begint. Maar probeer niet te snel te oordelen en het onderwerp te veranderen, wees juist attent en open-minded.

Door verdiepende vragen te stellen en aandachtig te luisteren laat je niet alleen merken dat je echt geïnteresseerd bent. Je ontdekt ook hoe je crush denkt en doet, wat zijn of haar drijfveer is en wat jullie verbindt. Doe dus vooral niet teveel aannames en vraag juist vaak “waarom”!

Tuurlijk kun je het over jullie dag hebben. Maar op eindeloze small talk zit bijna niemand te wachten. Het is dus ook van belang dat je wat diepere vragen kunt stellen en beantwoorden.

Wat zijn jouw kwaliteiten, je valkuilen, je ambities? En waar word je nou echt gelukkig van? Bedenk eens wat voorbeelden! Durf je jezelf open te stellen en kun je met passie en diepgang vertellen, dan is dat bewonderenswaardig. Het geeft energie én het werkt aanstekelijk! Een gesloten boek aan de andere kant…

speed daten

Tip 3. Let’s get physical!

Een groot deel van onze communicatie vindt niet verbaal plaats, maar via lichaamstaal. Vaak zijn dit subtiele dingen die we onbewust oppikken. Zo laat je, als je veelal rechtop zit en je ogen niet teveel laat afdwalen, zien dat je opgewekt bent en geïnvesteerd bent in het gesprek.

Houd rekening met je houding en de gebaren die je maakt, dan kun je warmer en levendiger overkomen. Lichaamstaal is over het algemeen veel bepalender voor wat iemand overbrengt dan woordkeuze. Ga maar na; zelfs waar iemand heen kijkt en hoe lang iemand oogcontact bewaart, kan iets zeggen over zijn of haar stemming en zelfverzekerdheid.

Voel je een connectie en wil je closer worden, flirt dan ook door fysiek contact te zoeken! Leun een beetje tegen je date aan wanneer je lacht om een grapje, of leg een hand op zijn of haar rug terwijl je vertelt hoe leuk je het hebt gehad. Daarvandaan is het natuurlijk ook makkelijker om over te gaan op knuffelen, zoenen en wat dan ook 😉

Tip 4. Omgaan met mind games

En dan bedoelen we niet een gezellig potje Scrabble of Pim-pam-pet, maar spelen met gevoelens. Een beetje plagen en flirten is natuurlijk leuk! Maar wanneer iemand manipulatief gedrag vertoont, is dat een teken van onvolwassenheid en/of onbetrouwbaarheid.

Speelt iemand bijvoorbeeld intens hard to get, dan zou je je kunnen afvragen of diegene echt geïnteresseerd is in een relatie, of zich gewoon verveelt. Hoe dan ook vormen psychologische spelletjes geen goede basis voor een relatie, dus steek niet teveel tijd in mensen die ze spelen.

Tip 5. Geef niet op

Dat je niet direct iemand tegenkomt waarmee je perfect matcht is niet zo gek. Daten is een proces, het kost tijd. Door meer ervaring op te doen leer je niet alleen anderen, maar ook jezelf beter kennen, en zal je sterker in je schoenen staan. Zo nu en dan even kappen met daten is oké, maar gooi de handdoek niet in de ring! De aanhouder wint.

“Streef ernaar om de beste versie van jezelf te zijn, meer kun je niet doen.”

“Wees jezelf” mag dan een cliché zijn, maar het kan geen kwaad om onszelf er af en toe aan te herinneren. Misschien wel een van de belangrijkste dating tips is dat je niet op date gaat om gevalideerd te worden. Je bent wie je bent! Laat je dus niet door je zenuwen tegenhouden, leg je verwachtingen niet te hoog en maak er gewoon een leuke tijd van.

Heb jij nog een leuke dating-, flirt- of versiertip? Deel hem in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

766.568 keer bekeken

Geschreven door

Als je besloten hebt om te experimenteren met anale seks, zou dat in het begin best onwennig kunnen zijn. Van nature reageert de kringspier direct als er iets tegen de sluitspier of in de anus komt: het gaat aanspannen. Toch zal anale stimulatie met…
766.568 keer bekeken