Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

6.434 keer bekeken

Jouw relatie zit wel goed als jij deze 10 punten herkent

30 augustus 2021,

geschreven door

Soms voel je gewoon dat het goed zit in je relatie, maar soms twijfel je een beetje. “Is dit de relatie waar ik echt gelukkig van word?” In dit artikel bespreken wij 10 punten van een goede relatie. Herken jij onderstaande punten? Dan zit het met jouw relatie waarschijnlijk wel goed!

Heb jij een goede relatie?

In dit artikel delen wij 10 punten die erop wijzen dat jouw relatie waarschijnlijk wel goed zit. Natuurlijk kan je al deze punten herkennen, maar toch het gevoel hebben dat er iets niet klopt, luister dan altijd naar je gevoel. Geen enkele relatie is hetzelfde, dus dit artikel kan je slechts gebruiken als richtlijn.

#1 Je partner geeft je het gevoel dat je mooi bent

Het is zo belangrijk dat jij weet dat je partner jou mooi en aantrekkelijk vindt. Natuurlijk zijn er knappere of meer sexy of mooie mensen op de wereld, maar voor je partner moet jij de meest aantrekkelijke zijn. Als jij niet het gevoel hebt dat je partner jou prachtig vindt, zit er iets niet goed. Praat hier dan over want waarschijnlijk vindt je partner dat wel, maar vindt hij/zij het lastig om dat te laten zien.

#2 Je partner maakt je blij en gelukkig

Jij moet blij worden van je relatie. Natuurlijk mag je af en toe ruzie hebben, of tijd voor jezelf willen. Maar je relatie moet je plezier geven. Je moet blij worden als je aan je partner denkt en je wil graag dat je vrienden en familie ook zien hoe leuk je partner is. Als je een slechte dag hebt gehad verheug je je op het weerzien met je partner. Hoe slecht je dag ook was, bij je partner voel jij je veilig en gelukkig.

#3 Er is sprake van wederzijds vertrouwen

Je partner gaat een weekendje weg en jij maakt je geen zorgen. Je weet dat je jouw partner kan vertrouwen en dat er geen dingen gebeuren die jullie niet hebben afgesproken. Daarnaast weet je dat je partner er altijd voor je zou zijn en jou ook vertrouwt. Een relatie zonder wederzijds vertrouwen is gedoemd om te mislukken. Dat zou alleen maar leiden tot wantrouwen, achterdocht en onnodige ruzies.

“Je weet dat je jouw partner kan vertrouwen en dat er geen dingen gebeuren die jullie niet hebben afgesproken.”

#4 Je durft je kwetsbaar op te stellen

Bij je partner durf jij je volledig bloot te geven. Je bent niet bang om te vertellen hoe jij je voelt, ook als dat slecht is. Je weet dat je partner jouw accepteert en je nooit zal veroordelen.

goede relatie

#5 Je wil niks doen om je partner te kwetsen

In vorige relaties zette je misschien jezelf voor de ander. Maar niet in deze relatie. Jij zou nooit iets doen waarmee je jouw partner kwetst. Dan denk je nu misschien direct aan vreemdgaan, maar het gaat ook om kleinere dingen. Je zou nooit respectloos praten over je partner en zijn/haar geheimen houd je voor jezelf. Maar het gaat zelf nóg kleiner! Als je weet dat je partner spruitjes haat, maak jij geen stamppot spruitjes, en is je partner gek op cola? Dan zorg jij dat jij niet het laatste blikje opdrinkt.

#6 Je voelt je gehoord

Je weet dat je partner naar je luistert, maar echt luistert. Zelfs als je verhaal niet boeiend is, toont je partner interesse. En op je verjaardag krijg je dat ene cadeau waar je drie maanden geleden kort over hebt gepraat. Je partner luistert en onthoudt wat jij zegt en dat geeft jou het gevoel dat je gehoord wordt.

#7 Je kan helemaal jezelf zijn

Als jouw relatie goed zit, dan kan je helemaal jezelf zijn. Je bent niet bang om een foutje te maken en je schaamt je nergens voor. Het is niet erg als je nog niet helemaal jezelf kan zijn aan het begin van de relatie, maar met de tijd moet dat wel komen. Zijn jullie al een lange tijd samen (ongeveer een jaar) en je hebt nog steeds niet het idee dat je echt jezelf kan zijn, dan moet je je afvragen waar dit aan ligt.

“Als je na een jaar nog steeds niet jezelf durft te zijn, moet je jezelf afvragen waar dit aan ligt.”

#8 Je voelt je geliefd

Het zijn de kleine dingen die jou het gevoel geven dat je geliefd bent. Voor iedereen is dit wat anders, dat kan een bosje bloemen zijn, een kus op je voorhoofd, een verrassingsreisje naar Parijs of een handgeschreven liefdesbrief. Maar het is een mix van daden, woorden en een gevoel.

zit mijn relatie goed

#9 Je wordt soms knettergek van elkaar

Jij en je partner moeten af en toe even ruzie kunnen maken. En als je elkaar echt leuk vindt, dan doe je soms ook expres dingen om elkaar te irriteren. Dus als jij je partner soms wel een klap wil verkopen is dat eigenlijk alleen maar een goed teken!

#10 Je kan verdwalen in de ogen van je partner

Soms kijk je naar je partner en dan denk je “man, wat ben jij knap”, “wat heb ik een geluk met jou” of iets in die trant. Soms kijken jullie elkaar aan en dan voel je een klein schokje door je lichaam gaan en de vlinders in je buik (die een tijdje lagen te slapen’) ontwaken ineens weer. Als jij in een lange relatie zit is het normaal dat je dit gevoel niet altijd meer voelt, maar het zou wel af en toe, of op speciale momenten terug moeten komen.

Wat is de staat van jouw relatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In aanloop naar Valentijnsdag bereiden wij samen met jou een gehele maaltijd voor, die in het teken staat van afrodisiaca, oftewel lustopwekkers. Vandaag staat de lustopwekker asperge centraal en verwerken wij deze in dit veganistische voorgerecht. …
795 keer bekeken