Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.760 keer bekeken

Zó houd je de relatie spannend! Geen sleur: geen gezeur.

5 juli 2021,

geschreven door

Als jij en je partner net samen zijn, is alles ‘perfect’. Je krijgt kriebels in je buik als je naar hem/haar kijkt, er hangt altijd spanning in de lucht en je ziet de kleine imperfecties van je partner niet. Je wil dat het voor altijd zo blijft. Maar helaas, zo spannend en geweldig als in de eerste maanden, blijft een relatie nooit. Máár het kan wel voor altijd spannend en interessant blijven, met deze tips.

#1 Wees altijd open en eerlijk, maar niet té open en eerlijk

We hebben het vaker gezegd: Een goede relatie valt of staat met open en eerlijke communicatie. Maar dat betekent niet dat jij álles met je partner hoeft te delen. Sommige dingen kan je misschien beter met je vrienden bespreken, zoals de goede borsten van die nieuwe collega, die man van de kinderopvang die wel eens naar je knipoogt of die seksfantasie die je had over iemand uit jullie directe omgeving. In de meeste gevallen wordt je partner niet heel gelukkig van dit soort verhalen. Je hebt dan de kans dat je jouw partner het gevoel geeft dat hij of zij niet meer genoeg voor jou is.

hoe houd je het spannend

#2 Onderneem samen nieuwe dingen, doorbreek routine

Helemaal wanneer jullie samenwonen kan sleur snel om de hoek komen kijken. Elke avond samen op de bank, elke ochtend samen tandenpoetsen een kus en de deur uit. De routine zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel, maar de spanning en spontaniteit zijn ver te zoeken. Neem je partner dus eens mee uit eten (yes, het kan weer!), verras hem/haar met een dagje weg of zet eens een ontbijtje klaar als verrassing, gewoon zomaar. Maar probeer samen ook nieuwe dingen! Samen zwemmen, klimmen, karten? Of leer allebei een instrument te bespelen. Samen dansles is ook echt heel erg leuk!

“Routine zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel, maar de spanning en spontaniteit zijn hier door ver te zoeken.”

Fake first date

Een leuke manier om de routine te doorbreken en de spanning op te zoeken, is door een eerste date te hebben. Ja, natuurlijk is het niet echt een eerste date want dat kan niet. Maar jullie kunnen wel net zo veel moeite te doen als bij een eerste date. Wonen jullie samen? Ga dan niet samen naar het restaurant. Zorg bijvoorbeeld dat een van jullie eerst bij een vriend is, of vanuit werk komt. Doe echt moeite voor je outfit en laat je telefoon tijdens het etentje in je tas of broekzak. Probeer om tijdens deze date niet te praten over jullie dagelijkse leven, dus werk en gezin. Maar praat over passies, toekomstdromen en leukste herinneringen van de tijd dat jullie net aan het daten waren.

#3 Geef af en toe een cadeautje

Dat hoeft natuurlijk helemaal geen duur cadeau te zijn. Het gaat erom dat jij je partner op deze manier ook je waardering laat zien. Heeft je vriendin het bijvoorbeeld de hele tijd over een nieuwe lippenbalsem of shampoo? Door het voor haar te kopen laat je zien dat je echt naar haar luistert. Of hoor je je vriend wel eens klagen over een geïrriteerde huid na het scheren? Koop dan een verzachtende scheerbalsem voor hem! Dit laat zien dat je luistert en met hem meedenkt. En natuurlijk zit je met een spontane bos bloemen áltijd goed!

spannende relatie

#4 Ken elkaars love language

Heb je al eens gehoord van de vijf liefdestalen? In het kort zijn dit vijf verschillende manieren waarop mensen hun liefde uiten en willen ontvangen. Iedereen heeft zijn eigen favoriet. De vijf talen zijn: Positieve woorden, quality time, cadeaus, een dienst bewijzen en fysieke aanraking. Als jij en je partner beiden een andere liefdestaal spreken, kan dit op lange termijn voor problemen zorgen. Het is dus vooral heel belangrijk om te weten hoe jouw partner liefde graag ontvangt en voor jouw partner hoe deze jouw kan geven waar jij naar verlangt.

#5 Leef ook je eigen leven

Wees naast partner, ook jezelf. Het is zo belangrijk om ook allebei je eigen dingen te doen. Je hoeft niet elke avond samen te eten, elke nacht samen naar bed te gaan en elk weekend samen bij de (schoon)ouders te eten. Wanneer jullie niet constant op elkaars lip zitten, verlang je naar de momenten die jullie wel samen hebben. Dus geef jezelf de ruimte om je partner te missen. Daarnaast geldt: zelfstandigheid is sexy. Als jij laat zien dat je het ook alleen kan, is dit alleen maar extra aantrekkelijk voor je partner. Je hebt hem of haar niet nodig, maar je wíl het. Dat is nog veel mooier!

Hoe houd jij je relatie spannend?

2 reacties

 1. Geachte,

  Graag had ik de wekelijkse nieuwsbrief EasyToys magazine ontvangen.

  Sinds kort ontvang ik deze niet meer. Kunt u het nodige doen zodat ik de wekeljkse nieuwsbrief terug ontvang ?

  Mvg,

  1. Hoi Anne-Marie,

   Het klopt dat onze wekelijkse nieuwsbrief er een tijdje niet uit is gegaan. We zijn gewisseld van mailservice waarbij er wat dingetjes verkeerd zijn gegaan met overzetten. Inmiddels gaat de nieuwsbrief weer wekelijks de deur uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

11.924 keer bekeken

Geschreven door

Een van de leukste onderdelen van seks is samen nieuwe dingen proberen. Sommige dingen die je probeert pakken goed uit, andere dingen kunnen daarentegen beter onder de noemer ‘een keer, nooit weer’ worden gebracht. Sex onder de douche valt hier e…
11.924 keer bekeken