Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

hoe moet je vingeren
3.185 keer bekeken

Relatie verbeteren? Verdiep je in de vijf liefdestalen!

26 mei 2021,

geschreven door

Je relatie verbeteren is makkelijker dan je denkt! In dit artikel willen je bekend maken met ‘The Five Love Languages’, een boek geschreven door Gary Chapman. Het idee achter het boek is dat we ons allemaal anders geliefd voelen. Liefde komt niet in een one size fits all-pakket. Chapman gelooft dat een dip in een relatie vaak een eenvoudige oorzaak heeft: er worden verschillende liefdestalen gesproken. 

Wat zijn liefdestalen?

Een liefdestaal heeft betrekking op de manier waarop jij liefde het liefst uit en ontvangt. De vijf manieren waarop we liefde voelen manifesteren zich elk verschillend. Elke taal vereist daarnaast de nodige oefening om vloeiend te kunnen spreken. Wanneer jouw partner een andere liefdestaal spreekt, is de kans groot dat er op de lange termijnen problemen ontstaan omdat iemand zich tekortgedaan voelt in de relatie.

De vijf liefdestalen zijn:

 1. Positieve woorden
  Complimenten, aanmoedigingen.
 2. Tijd voor elkaar maken
  Communiceren, een luisterend oor, interesse tonen in elkaar.
 3. Cadeaus
  Af en toe iets leuks meenemen voor je partner.
 4. Een dienst bewijzen
  Iets doen voor een ander, zoals de afwas, het schoonmaken van het huis, een ontbijtje op bed brengen.
 5. Fysieke aanraking
  Een knuffel, intiem contact, een onverwachtse zoen etc.

Iedereen heeft zijn of haar eigen favoriete taal. De ene partner hecht meer waarde aan fysiek contact en voelt zich geliefd wanneer hij of zij af en toe een knuffel of een zoen ontvangt. Iemand anders kan bijvoorbeeld meer aandacht hechten aan een ontbijtje op bed of voelt zich geliefd wanneer hij of zij af en toe verblijdt wordt met een cadeau. Mannen hebben over het algemeen een sterkere behoefte aan positieve woorden en fysieke aanraking. Vrouwen hebben daarentegen vaak meer behoefte aan cadeaus en dienstbaarheid.

“De ene persoon hecht meer waarde aan fysiek contact en voelt zich geliefd wanneer hij of zij af en toe een knuffel of een zoen ontvangt. Iemand anders kan bijvoorbeeld meer aandacht hechten aan een ontbijtje op bed.”

Mannen hoor je om die reden vaak klagen dat ze te weinig seks of complimentjes krijgen, terwijl vrouwen dikwijls klagen over hun man die nooit schoonmaakt, altijd maar seks wil en nooit eens een bloemetje meeneemt.

verliefd stel

Welke liefdestaal spreek jij?

Ben je benieuwd welke liefdestaal het meest bij jou past? Met behulp van deze quiz heb jij je favoriete taal supersnel achterhaald. Probeer om zo eerlijk mogelijk te antwoorden!

Het verstaan van de liefdestalen

Wanneer jij je liefde wilt uiten ben je standaard geneigd om naar je favoriete liefdestaal te grijpen. Het is echter ook belangrijk om binnen een relatie de taal van je partner te spreken en te verstaan. Waarschijnlijk ontdek je dat je partner vaker zijn of haar liefde uit dan je denkt. Terwijl jij wacht op die ene knuffel, is je partner druk bezig om een heerlijke maaltijd voor jou te bereiden. Wanneer je zijn of haar liefdestaal begrijpt, zal je dit eerder opvallen en kan je er ook meer van genieten!

“Waarschijnlijk ontdek je dat je partner vaker zijn of haar liefde uit dan je denkt. Terwijl jij wacht op die ene knuffel, is je partner druk bezig om een heerlijke maaltijd voor jou te bereiden.”

De Vijf Liefdestalen van Gary Chapman

Dit zijn de basisprincipes van de Vijf Liefdestalen. Nogmaals, om echt dieper in elk van deze talen te graven en hoe ze te spreken, raden wij aan om het boek van Gary Chapman te lezen!

Welke liefdestaal spreek jij? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

11.008 keer bekeken

Geschreven door

Seks staat waarschijnlijk niet bovenaan je to do-lijstje wanneer je verkouden bent, maar juist dan heeft seks ook heel wat voordelen. Seks versterkt namelijk je immuunsysteem en verzacht de pijn door endorfines die vrijkomen tijdens een vrijpartij. E…
11.008 keer bekeken