NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.173 keer bekeken

Veelvoorkomende sociale media ergenissen in een relatie

18 juni 2020,

geschreven door

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar social media heeft invloed op je relatie. En dan bedoelen we in negatieve zin. Hoe vaak ontstaan er geen discussies omdat je een foto hebt  geliket die net iets te sexy is in de ogen van je partner, of als je niet direct reageert op een appje omdat je lekker met vrienden in de kroeg zit. Wij hebben een paar typische sociale media-situaties op een rijtje gezet. You are not alone in this.

Like

De manier waarop we affectie tonen is nu anders dan voor sociale media bestond. “Vroeger” deelde je de liefde met je partner, tegenwoordig delen veel mensen de liefde voor hun partner met de buitenwereld, via sociale media. Niet om te laten zien hoe veel je van elkaar houdt, maar om zoveel mogelijk likes te verzamelen. In relaties kun je hier allebei anders overdenken en dit kan geregeld zorgen voor discussies.

Oneerlijke eisen

Doordat zoveel insta-koppels “perfecte plaatjes” delen van hun -in scene gezette- romantische momenten kan jij gaan twijfelen aan jullie relatie en onrealistische eisen gaan stellen. “Hey lieverd, waarom eten wij nooit in fancy kleding aan een picknick tafel in een verlaten weiland met ondergaande zon eigenlijk?”

“Door “perfecte plaatjes” op sociale media kan je onrealistische eisen aan je eigen relatie gaan stellen.”

Hallo, ik praat tegen je?!

Door sociale media zijn we eigenlijk wat minder sociaal naar elkaar toe geworden. Er is zelfs een naam voor: Phubbing. Phubbing betekent dat je meer aandacht hebt voor je telefoon dan voor je partner. Daar hebben we ons allemaal wel eens schuldig aan gemaakt of niet?

Not sharing is ook caring

Laten we eerlijk zijn…sommige dingen hoef je gewoon niet te weten. Natuurlijk vindt jouw partner andere mensen ook nog aantrekkelijk. Dat geldt voor jou toch ook? Het is echt niet zo dat jullie allebei met oogkleppen op lopen sinds jullie samen zijn. Het is juist gezond (en hallo, leuk) om naar anderen te kijken en stiekem te fantaseren. Daar is helemaal niks mis mee, maar je hoeft dat als partner natuurlijk niet te zien. Sommige dingen kun je gewoon beter privé houden.

Zeker als je te maken hebt met een jaloerse partner, zal je deze uitspraken absoluut herkennen:

  1. Waarom volg je haar/hem nog?
  2. Voor wie ga je zo sexy op de foto?
  3. Wie is dit?
  4. Waarom reageert hij/zij onder je foto?
  5. Waarom reageer jij met hearteyes?!
  6. Hebben jullie seks gehad?
  7. Waarom lees je mijn bericht maar antwoord je niet?
  8. Ik zag dat je de hele nacht online was, met wie praatte je?
  9. Kan je je telefoon ook even wegleggen misschien?
  10. Dan ga je toch lekker met hem/haar?!

Herken je geen van deze zinnen? Gefeliciteerd! Jullie relatie is social media proof!

Wat is jouw allergrootste sociale media ergenis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.486 keer bekeken

Geschreven door

Zoals een zanger ooit zong, “Verliefdheid is een toverbal in meer dan duizend smaken”. Hij heeft volkomen gelijk, want het ene moment voel je je samen onwijs zoet en op het andere moment voelt je relatie wat bitterder. Zodra je bij het zure gedeelte…
1.486 keer bekeken
316 keer bekeken

Geschreven door

Het zal waarschijnlijk niet in je opkomen om een gagball te gebruiken om je liefde te tonen. Waarom eigenlijk niet? Voorheen dansde mensen met rozen in hun mond, maar nu zie je dit bijna niet meer. Zonde! Neem daarom een Rose Gag in de mond voor een…
316 keer bekeken