Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

11.871 keer bekeken

10 sperma weetjes waar je nog nooit van had gehoord

19 maart 2020,

geschreven door

We weten natuurlijk allemaal waar sperma vandaan komt en waar het naartoe gaat. En de meesten van ons weten ook heel goed hoe het er uit ziet. Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken valt op het gebied van sperma? Wat dat precies is, lees je hieronder! 

10 sperma weetjes die je nog niet wist

1. Nooit in de ochtend

Sperma heeft de beste kwaliteit als het in de middag geloosd wordt. Vergeet ochtendseks heren, want in de ochtend is je sperma op z’n slechtst.

2. Frequentie

Te vaak een zaadlozing krijgen is niet goed. Maar te weinig natuurlijk ook niet. Als je eens per 10 dagen klaarkomt, is dat te weinig. De optimale frequentie voor kwalitatief goed sperma is eens per 2 a 3 dagen.

3. Overlevingsdrang

Sperma heeft een duidelijk hoge overlevingsdrang. Buiten het lichaam kan het namelijk nog enkele uren voortleven. Is het eenmaal binnen bij de vrouw? Dan kan het maar liefst 5 dagen blijven leven.

Wist je dat… vrouwen (en soms ook mannen!) allergisch kunnen zijn voor sperma?

4. Afstand van ejaculatie

De verste ejaculatie ooit staat op naam van de Amerikaan Horst Schultz. Maar liefst 6 meter ver kan hij ejaculeren.

5. Perfecte eten voor een orgasme

Hollandse mannen kunnen hun geluk niet op, de Hollandse pot is namelijk het perfecte eten om je sperma in goede conditie te houden. Aardappelen, groente en vlees zorgen voor twee keer zoveel zaadcellen. Mannen die een ander voedingspatroon hanteren, blijken uit onderzoek minder sperma te produceren.

6. Beste temperatuur voor sperma

De temperatuur daar beneden heeft invloed op de kwaliteit van je sperma. Sperma gedijt het beste bij een temperatuur van ongeveer 35 graden. Een losse boxershort is daarom altijd een betere optie dan een strakke slip, als het op de kwaliteit van het sperma aankomt. Een recente studie heeft aangetoond dat drager van een Schotse kilt om die reden waarschijnlijk ook vruchtbaarder is.

Wist je dat… het hebben van koorts ook invloed heeft op de kwaliteit van je zaad?

7. Eerste onderzoek naar sperma

Een Nederlander was de eerste die onderzoek deed naar sperma. Vader van de microbiologie, Antoni van Leeuwenhoek, bekeek in 1677 zijn eigen sperma en ontdekte talloze beestjes die krioelen onder de microscoop.

8. Aanmaak van sperma

Dacht je altijd dat sperma uit de testikels komt? Dan heb je het mis. Sperma bestaat namelijk voor een deel uit zaadvocht dat wordt aangemaakt in de prostaat. Daarnaast is het gemengd met zaadcellen uit de testikels en vocht uit zaadblaasjes bij de prostaat.

Wist je dat… het ongeveer 75 dagen duurt om sperma aan te maken in de testikels?

9. Snelheid van zaadlozing

Sperma komt naar buiten met een snelheid van gemiddeld 45 kilometer per uur. Eenmaal binnen bij de vrouw gaat het echter een stuk trager, dan zwemt de spermacel met zo’n 3 a 4 millimeter per minuut naar de eicel. Dat betekent dat het gemiddeld 1,5 uur duurt voordat een spermacel een eicel bereikt.

10. Sperma doorslikken

Sperma doorslikken is helemaal niet slecht, in tegendeel zelfs. Je wordt er zeker niet zwanger van en het bevat onder andere vitamine C,  proteïnen en calcium. Ook schijnt het ook een positieve werking te hebben op je huid en haar.

Wat doe jij om de kwaliteit van je sperma te verbeteren? Deel je tips met ons in een reactie hieronder! 

7 reacties

 1. Hoi mijn naam is Wodan
  Mijn vraag is als ik klaarkom komt er geen sperma meer mee dat dat door medicijnen zijn en komt het nog terug
  Vriendelijke groet Wodan

  1. Beste Wodan,

   Het is goed mogelijk dat gebruik van medicatie invloed heeft op al het dan niet kunnen ejaculeren tijdens een orgasme. Ook kan de onderliggende reden waarvoor je medicijnen gebruikt, daar aan bijdragen. Of het ejaculeren weer terugkomt, hangt af in dat geval volledig af van je ziektebeeld en medicijngebruik. Voor meer informatie over klaarkomen zonder sperma, ook wel een droog orgasme genoemd, verwijs ik je graag naar het blog hierover.

 2. Gelukkig is mijn vriendin een echte fan van het doorslikken en ook mede omdat ik mijn best ervoor doe. Niet roken, veel water drinken en dagelijks een fruit en groente shake met in ieder geval ananas. Vaak citrusfruit eten en dagelijks een zink tabletje. Ook wisseldouches (warm/koud afwisselen en eindigen met koud) helpen de bloeddoorstroming. Ik kom op een dag dat wij seks hebben 4 à 5 keer klaar en elke keer lekker veel en dun. Ze geniet er van en ik ben er niet vies van het zaad zelf later tegen te komen bij haar, heerlijk juist !

  1. De smaak kan zeker verschillen! Je voeding en levensstijl hebben de nodige invloed op de smaak. Koffie, vlees, vis, roken en alcohol zorgen bijvoorbeeld voor een bittere smaak. Het eten van groenten en fruit laat het sperma daarentegen juist zoeter smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.315 keer bekeken

Geschreven door

Seks is niet het belangrijkste in het leven. En dat blijkt, want er bestaat toch een aardige lijst van dingen die mensen liever zouden doen, eten of bezitten dan seks hebben. Wat heb je liever dan seks en staat jouw voorkeur in het onderstaande lijs…
3.315 keer bekeken
820 keer bekeken

Geschreven door

Met vaginaballetjes kun je je bekkenbodemspieren trainen en tegelijkertijd je vagina verstrakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met siliconen balletjes, maar wat dacht je van glas?! Dit materiaal is ideaal voor seksspeeltjes en je kunt er onwijs veel …
820 keer bekeken