It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

4.733 keer bekeken

5 absolute voordelen van stoppen met de pil!

13 juni 2019,

geschreven door

De pil is tegenwoordig amper weg te denken van het nachtkastje van menig vrouw. Toch zijn er genoeg vrouwen die worstelen met de bijwerkingen van deze populaire anticonceptiemethode. En tegenwoordig zijn er zoveel alternatieven! Wat zou er dan kunnen gebeuren als je besluit te stoppen met de pil?

1. Je kan gaan afvallen

Veel dames zagen jammer genoeg het cijfer op de weegschaal wat omhoog schieten, nadat ze begonnen waren met het slikken van de pil. Het klopt dat in de pil hormonen zitten die ervoor kunnen zorgen dat je wat in gewicht aankomt. Als je stopt met de pil, krijg je natuurlijk die kunstmatige hormonen niet meer binnen. Grote kans dus dat je die extra pondjes weer ziet verdwijnen!

2. Je krijgt je natuurlijke hormoonbalans terug

De pil zit bomvol kunstmatige hormonen die ervoor zorgen dat je niet zwanger kunt worden. Deze toevoegde hormonen hebben daarnaast invloed op een hoop andere dingen in je lijf. Kortom: het blijft een onnatuurlijke methode van anticonceptie, gezien de synthetische stoffen in de pil. Stoppen met de pil betekent dus dat jij je natuurlijke hormoonbalans weer terug krijgt. Fijn!

3. Weg met die lichamelijke bijwerkingen

Vanwege die synthetische hormonen, krijg je vaak te maken met vervelende bijwerkingen. Hoofdpijn, misselijkheid en onverwachte doorbraakbloedingen zijn veel genoemde bijwerkingen van de pil, waar menig vrouw over klaagt. Meestal weegt het argument om een zwangerschap te voorkomen zwaarder. Maar als je stopt met de pil, zeg je ook gedag tegen die vervelende lichamelijke kwaaltjes!

4. Doei stemmingswisselingen!

Een van de meest gehoorde bijwerkingen van de pil is dat vrouwen zich regelmatig somber voelen. Mood swings zijn niet onbekend bij veel pilgebruikers. Niet alleen leuk voor de dame in kwestie,  maar ook voor haar omgeving kan dat pittig zijn. Wie wil er nou niet lekker steady door het leven gaan?! Met het stoppen van de pil komt er waarschijnlijk ook een einde aan die rot stemmingswisselingen.

5. Hallo libido!

Veel pilgebruiksters hebben het misschien niet direct in de gaten, maar hun partner vaak wel. De pil is een absolute libido-killer en bij sommige vrouwen is de zin in seks compleet gedaald tot onder het vriespunt. Gelukkig komt die zin in seks weer terug, zodra je bent gestopt.

Wist je dat… één op de zes dames minder zin in seks heeft ten tijde van het slikken van de pil?

Niet iedere vrouw krijgt te maken met bovenstaande aangename voordelen. Er zijn genoeg vrouwen die na het stoppen met de pil, kampen met onregelmatige bloedingen, terugkerende PMS-klachten, acne of haaruitval. Iedere vrouw reageert weer anders op de pil, dus iedere vrouw kan ook anders reageren op het stoppen met slikken ervan.
Heb jij wel eens een pil-pauze ingelast? Of ben jij al gestopt met de pil? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

2 reacties

  1. Ik ben juist heel erg blij met de pil! Mijn heftige menstruatie is vele malen minder, ik ben niet een week voordat ik ongesteld word moody, mijn huid is er beter van geworden, ik ben niet aangekomen, en mijn libido is absoluut prima…

    1. Wat fijn dat de pil voor jou de juiste manier van anticonceptie is! Iedere vrouw heeft natuurlijk een unieke hormoonhuishouding, waarbij voor sommigen de pil juist dé oplossing is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

631 keer bekeken

Geschreven door

Maakt jouw partner weleens flauwe grapjes, terwijl jij een serieus gesprek wilde voeren? Of steek jij juist de draak met je partner, terwijl die zich ergens druk om maakt? Zoals we gezien hebben in Paalstraat 69, kunnen zulke verschillen in persoonli…
631 keer bekeken
10.914 keer bekeken

Geschreven door

Het is geen geheim dat iedereen wel eens masturbeert! Masturberen kan ook altijd en overal, bijvoorbeeld als je op het toilet zit, lekker op de bank ligt of als je een wandeling maakt. Er is geen sterveling te bekennen in de wijde omgeving en de geda…
10.914 keer bekeken