It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.762 keer bekeken

Waarom goedmaakseks zo fantastisch is

29 juli 2020,

geschreven door

Goedmaakseks: we weten allemaal hoe heerlijk het is. Je hebt net lekker lopen bekvechten met je partner en eigenlijk ben je nog steeds pissig. Ondanks dat je nog erg boos bent, kom je toch in de verleiding wanneer je partner je bespringt. Je wilt een punt maken door hem of haar af te wijzen, maar toch zwicht je bij de gedachte van heerlijke wilde, ruwe en tedere goedmaak seks.

Goedmaakseks… iedereen die eens een knallende ruzie heeft gehad met zijn of haar partner, weet dat deze vorm van seks vaak een van de lekkerste is. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Waarom is goedmaakseks zo ontzettend lekker? Gebeurt er iets in je lijf? Komt het omdat er nog wat agressie speelt en alle remmen los zijn? Wij leggen het je uit.

“Je wilt een punt maken door hem of haar af te wijzen, maar toch zwicht je bij de gedachte van heerlijke wilde, ruwe en tedere goedmaak seks.”

Waarom willen we zo graag seks na een ruzie?

Onze seksuologe Talitha legt uit dat als we boos zijn, er van alles gebeurt in ons lichaam en hersenen. Ik citeer Talitha: “In een boze toestand komt bijvoorbeeld het hormoon testosteron vrij. Testosteron zorgt er meestal voor dat mannen aanvallen en concurreren, maar het wordt natuurlijk ook de belangrijkste motor van ons seksuele verlangen genoemd.

“Kortom: hogere testosteronniveaus kunnen leiden tot agressie en seksueel verlangen.”

Kortom: hogere testosteronniveaus kunnen leiden tot agressie en seksueel verlangen. Een ander effect van woede is de verlaging van de cortisolspiegel. Cortisol wordt een stresshormoon genoemd en een afname van dit hormoon veroorzaakt ook een toename van het libido.”

Alles is leuker wanneer het niet mag

Dat alles leuker is wanneer het niet mag, hoeven wij niet te onderbouwen denk ik. Zo zit dat ook met seks. Na een ruzie is seks minder vanzelfsprekend dan wanneer je net een heerlijke date achter de rug hebt. Dit maakt het interessanter en spannender om ook daadwerkelijk seks te hebben. Het jacht-instinct wordt als het ware aangewakkerd.

“Na een ruzie is seks minder vanzelfsprekend dan wanneer je net een heerlijke date achter de rug hebt. Dit maakt het interessanter en spannender om ook daadwerkelijk seks te hebben.”

Goedmaakseks voelt vooral goed wanneer jullie allebei al wat zijn afgekoeld van de ruzie: de emoties zijn stabiel en de partners hebben elkaar getroost. Dit is een goed moment om de band tussen jullie twee weer te herstellen. De reden dat goedmaakseks zo fijn voelt, is omdat het oxytocine gehalte stijgt tijdens een vrijpartij. Dit is een hormoon dat verliefde gevoelens stimuleert. Soms kan de seks er zelfs voor zorgen dat jullie je na een ruzie nog hechter voelen samen en een ruzie beter kunnen uitspreken.
Heb jij wel eens goedmaakseks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.489 keer bekeken

Geschreven door

Sinds Mrs. Robinson uit de veelgeprezen film The Graduate is er een hoop veranderd. Toendertijd sprak men schande van het cougar verschijnsel. Maar vandaag de dag, met vele celebs die ons voorgaan, is een oudere vrouw eerder iets om trots op te zijn …
2.489 keer bekeken
1.257 keer bekeken

Geschreven door

Ben jij klaar voor een heel nieuw avontuur? De machtige Anal Rangers zijn er in ieder geval helemaal klaar voor! Het zijn ontzettend schattige buttplugs, welke natuurlijk geïnspireerd zijn op de Power Rangers. Perfect voor elke liefhebber van anale …
1.257 keer bekeken