Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

4.575 keer bekeken

Size does matter: Lengteverschil in een relatie

26 mei 2020,

geschreven door

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom je zo vaak stellen ziet waarbij de man groter is dan de vrouw? Of heb je wel eens stilgestaan bij de ongemakken van extreem lengteverschil (meer dan 18 cm) in een relatie? Of ben je gewoon benieuwd naar de allerlekkerste seks standjes waarbij lengteverschil helemaal geen rol speelt? In dit artikel leggen we je alles uit wat je altijd al wilde weten over lengteverschillen in een relatie.

Ongemakkelijk

Het komt vaak voor dat vrouwen op lange mannen vallen en omgekeerd dat mannen op kleine vrouwen vallen. Als jij en je partner veel verschillen in lengte kan dit voor een aantal ongemakken zorgen, zowel mentaal als fysiek. We kijken eerst naar de herkomst van het idee dat de man altijd groter moet zijn en dan bespreken we de ongemakken die erbij horen. We sluiten dit artikel af met een aantal fijne seks standjes die je absoluut moet proberen als jij en je partner veel verschillen van lengte.

Waarom willen veel vrouwen een langere man?

Twee redenen: vrouwen vinden het aantrekkelijk en voelen zich meer beschermd bij een lange man en heel simpel: Mannen zijn nou eenmaal veel vaker langer dan vrouwen. Er is zelfs een naam voor het fenomeen dat bij stellen de man zo vaak langer is. Het wordt de male-taller norm genoemd. Hoogleraar psychologie John Gillis van een universiteit in Canada deed in 1980 onderzoek naar het lengteverschil in man/vrouw relaties. Door middel van kansberekening zou 2 op de 100 vrouwen langer moeten zijn dan hun partner, maar wat bleek? Slechts bij 1 van de 720 stellen was de vrouw langer. Dat is een duidelijk bewijs dat lengte een rol speelt in het uitkiezen van de partner en dat het dus niet alleen op toeval berust dat veel mannen langer zijn dan hun vriendin.

Feit! In 2018 is de gemiddelde lengte van mannen 1,81 meter en van vrouwen 1,67 meter.

Westers probleem

Naast de fysieke ongemakken (daarover straks meer) ervaren sommige koppels met veel lengteverschil ook mentale ongemakken aan hun relatie. Zo zijn er mannen die zich niet prettig voelen als zij kleiner zijn dan hun vriendin. Ook hier is onderzoek naar gedaan en het blijkt dat mannen zich minder mannelijk kunnen voelen wanneer hun vriendin groter is. Dit is natuurlijk absoluut niet nodig en zit volledig tussen de oren. kijk maar naar de Italianen! Het male-taller syndroom is namelijk echt iets van onze eigen Nederlandse cultuur. In Italië zie je veel kleine charmante mannetjes trots paraderen met hun mooie vrouwen met meterslange benen. Niemand die er daar een probleem van maakt.

De norm

Dat “wij” het hier als een probleem zien heeft alles te maken met de norm. En je ziet in Nederland (en veel andere westerse landen, behalve Italië) nou eenmaal veel meer stellen waarbij de man langer is dan de vrouw. Dat komt ook gewoon omdat de mannen hier gemiddeld veel langer zijn dan de vrouwen.  Juist dat buiten de norm vallen, zorgt dus voor problemen. Denk maar na, je komt op een feest en iedereen is in het zwart gekleed, maar jij draagt neon-geel met glitters. Nu voel jij je ongemakkelijk omdat je buiten de norm valt, niet omdat je niet blij bent met je outfit. Op een feest waar iedereen neon en glitter draagt zou je hartstikke trots zijn.

Feit! Sinds 1981 is de gemiddelde lengte van mannen toegenomen met 3,8 cm en die van vrouwen met slechts 1,5 cm.

Niet te lang

Overigens zien vrouwen en mannen het dan wel weer als een probleem als er meer dan 18 centimeter verschil tussen beiden zit. Dus mannen mogen wel lang zijn, maar dan weer niet te lang. Snap je? Want dan krijgen stellen te maken met echte fysieke ongemakken. Denk maar aan staand zoenen, hand in hand lopen en tijdens bepaalde seksstandjes. En wat dacht je van een bank vinden waar jullie allebei lekker op kunnen zitten?

Tips en tricks

Onze meest belangrijke tip: Omarm jullie lengte verschil. Jullie vinden elkaar leuk om een reden, dus dat lengteverschil mag geen probleem zijn. Ben jij een korte man met een langere vriendin? Wees er trots op. Ben jij een korte vrouw met een man van 30 cm langer? Wees er trots op! Wil je er echt, écht iets aan doen, dan adviseren wij mannen om sneakers met dikke zool te dragen, daarmee fake je zeker een aantal centimeters. Niet zo van dat stoere? Kies dan juist een nette schoen met een klein subtiel hakje. Italiaanse charme én wat extra lengte. Voor vrouwen die wat kleiner willen lijken is het een tip om je haar niet te hoog op te steken en zeker geen knot boven op je hoofd te maken, want dat voegt zo 10 extra optische centimeters toe.

“Nette herenschoenen met een klein hakje geven je extra centimeters én italiaanse charme.”

Perfecte standjes voor koppels met lengteverschil

Sometimes size does matter. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de missionaris en standje 69 niet zo lekker werken als de een veel langer is, maar onderstaande standjes zijn no problemo.

Reverse cowgirl

Bij de reverse cowgirl zit je als vrouw bovenop en kijken jullie allebei dezelfde kant op. Ook de gewone cowgirl is een ideale positie om niks te merken van het lengteverschil. Yeehaw!

Tafelblad

Dit standje hoeft natuurlijk niet perse op tafel, het kan ook op het bureau, op het aanrecht, de wasmachine, de picknicktafel… wees creatief! Meer weten? 

tafelblad

Greasy Spoon

Het gewone spoon standje wordt als een beetje lui, maar erg lekker gezien. Bij de greasy versie wordt de vrouw extra gestimuleerd door de man en door het been omhoog kunnen jullie genieten van diepere penetratie.

Hoe veel lengteverschil zit er tussen jou en je (seks)partner? En wat is jullie favo standje? Let us know!

3 reacties

  1. Ik kwam na een beetje Googlen op deze pagina terecht en was als man van 1.60m (ja, zeker in NL echt klein voor een man, I know) nou wel erg nieuwsgierig: what to do? Natuurlijk: een vrouw van 1.80m is niet realistisch voor mij (dat wil ik ook liever niet, zowel voor haar als voor mij niet leuk en praktisch). Maar ik kan me niet voorstellen dat puur en alleen lengte voor 99-100 % van de vrouwen per definitie een dealbreaker is. Toch is het op datingsites (en idd door de ‘maatschappelijke reacties’) gewoon erg lastig om door de 1e ‘keuring’ en daarna (vrienden, familie) door te komen.

    Tips voor mij van jullie/de dames die dit lezen? Beat the stats 🙂 En nee: ‘steenrijk worden’ telt niet 😉 Ik ben gelukkig niet smal/iel en (relatief), zonder op te willen scheppen, sterker dan je zou verwachten van iemand van m’n lengte.

  2. Mijn vriend en ik schelen zeker 22 centimeter (een hoor penis, ;)). Voor ons is dat no problemo. Of het nou is tijdens het hand in hand lopen of tijdens de seks…. we will make it work :).

    1. Hi Monique,
      Dat is goed om te horen. Zo zien we het graag! Hebben jullie de standjes die wij aanraadde al geprobeerd? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.031 keer bekeken

Geschreven door

De meeste mensen besteden geen aandacht aan het sterrenbeeld van hun partner. Het maakt toch niks uit dat je partner een Stier is en jij een Vissen? Maar we zeggen niks voor niks dat het geschreven staat in de sterren! Dus hier op een rijtje, de ster…
3.031 keer bekeken