Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

4.603 keer bekeken

Het geheim voor geweldige seks in een lange relatie

3 november 2020,

geschreven door

Konijnen. Dat is wat jij en je kersverse partner zijn aan het begin van de relatie, toch? De slaapkamer, de keuken, het bos, de badkamer, geen plek is veilig voor jullie seksuele avontuurtjes. Één blik is genoeg om zin te krijgen. Máár na een aantal jaren of maanden verdwijnt dit gevoel. Dat is niet erg en zelfs normaal voor heel veel mensen. Jullie seksleven wordt een stuk minder spannend en het libido daalt… maar dit hoeft niet. Wat? Dit hoeft niet? Nope, wij verklappen nu hét geheim voor geweldige seks in een langdurige relatie!

Het eeuwige (seks)leven

Na verloop van tijd verandert jullie verliefdheid en lust in liefde en daar is niks mis mee, maar het is wel een verklaring voor jullie lagere libido en minder spectaculaire seksleven. Want bij liefde draait alles om zekerheid terwijl het bij lust juist gaat om spanning en het onbekende. En daar ligt het geheim van een geweldig seksleven op lange termijn. Jullie vertrouwde leventje moet plaatsmaken voor spanning en nieuwigheid! Maar hoe doen jullie dit? Nou met onderstaande tips.

“Bij liefde draait alles om zekerheid, maar bij lust gaat het juist om spanning en het onbekende.”

#1 Communicatie, communicatie, communicatie

Voordat jullie de spanning op kunnen zoeken moeten jullie op een lijn zitten. Dit is natuurlijk geen geheim, maar een goede relatie valt of staat met goede communicatie. In een relatie waar een of beide partners niet tevreden zijn met het seksleven ontstaan hier vaak ruzies over. Maar dit is te voorkomen. Kies een goed moment om te praten over jullie seksleven. Dus niet als jullie in bed liggen en jij je partner net hebt afgewezen.

“Ruzies over jullie seksleven zijn te voorkomen.”

Ga er goed voor zitten en bereid het gesprek voor. Vraag je partner hoe een perfect seksleven er volgens hem uitziet en vertel vervolgens hoe dit voor jou is. Daarna bespreek je jullie huidige seksleven. Wat zijn de grootste verschillen en waar kunnen jullie wat aan doen? Door het rustig en volwassen te bespreken zal je merken dat de druk er een beetje afgaat. Als jullie het dan samen eens zijn over het feit dat er iets moet veranderen, kunnen jullie langzaam beginnen met het toevoegen van meer spanning.

# Neem initiatief

Bij mannen neemt over het algemeen de seksdrive minder snel en minder vaak af dan bij vrouwen, maar als die drive wegzakt komt het vaak omdat zij het gevoel van lust missen. En dan vooral lust van hun partner, niet naar hun partner. Ze hebben niet meer het gevoel dat hun partner ze aantrekkelijk vindt, wil bespringen en de kleren van het lijf wil scheuren. Maar ook voor vrouwen kan dit natuurlijk gelden. Zorg er daarom voor dat jij wat vaker het initiatief neemt als dit niet het geval is. En dat hoeft niet meteen te betekenen dat jij je partner letterlijk hoeft te bespringen. Wat dacht je van een spannend appje als jullie beiden op werk zijn? Vertel in dat appje wat je later wil gaan doen of hoe je wil dat je partner jou aanpakt. Op deze manier bouw je spanning op en als jullie dan thuiskomen is er grote kans dat er een vrijpartij inzit!

#3 Spreek waardering uit

In langdurige relaties hebben mensen vaak het idee dat ze voor lief worden genomen. Geef je partner dus wat vaker complimentjes en niet alleen over het uiterlijk. Vertel hoe je het waardeert dat ze zo hard werkt, dat ze het huis zo mooi heeft ingericht, hoe goed hij is met de kinderen of wat een goede kledingstijl hij heeft. En omgekeerd geldt dit ook, als jij een complimentje krijgt van je partner vertel dan hoe fijn je dit vindt. Als jullie elkaar op alle gebieden waarderen en dit ook uitspreken brengt dit jullie dichter naar elkaar toe.

#4 Ga opnieuw op een ‘eerste’ date

Weet je nog hoe het voelde toen jullie de eerste date hadden? De kriebels in je buik, zweterige handjes, de uren waarin je nadacht over de perfecte outfit… dát is het gevoel dat je weer terug moet krijgen. Dus plan een romantische date. Reserveer het liefst in hetzelfde restaurant van jullie eerste date. En om dat echte first date gevoel terug te krijgen maken jullie je niet samen klaar. Jullie komen dus allebei vanuit je eigen huis of als jullie samenwonen moet een van jullie zich klaarmaken bij een vriend thuis.

“Doe net zo veel je best als je deed bij jullie eerste date.”

Door niet samen aan te komen bij het restaurant creëer je dat spannende eerste date gevoel. Doe net zo je best als dat je dat vroeger zou doen. Dus geen spijkerbroek en T-shirts deze avond! Tijdens de date mogen jullie niet praten over werk of de kinderen. Haal bijvoorbeeld herinneringen op of doe of nog leuker; speel een soort van rollenspel en vraag naar hobby’s, toekomstbeeld, passies en dromen alsof je elkaar net leert kennen.

#5 Experimenteer in de slaapkamer

Als jullie de spanning in de relatie weer hebben teruggevonden is het tijd om het wat spannender te maken tussen de lakens. En dat doe je uiteraard door te experimenteren met seks. Speel samen een erotisch spel en ontdek nieuwe dingen die jullie lekker vinden. Investeer in een spannend pakket voor koppels of probeer verschillende kamasutra standjes of maak kennis met Tantra seks.  Als jullie nieuwe dingen proberen zorgt dit logischerwijs voor meer spanning. Samen nieuwe dingen ontdekken is hét begin van een nieuwe start van jullie geweldige seksleven!


Hoe lang heb jij al een relatie en welk cijer geef jij je seksleven?

3 reacties

  1. Ik oudere man van 65, een hoog libido en 35 jaar getrouwd met vrouw van 65 met een heel laag libido. Graag zou ik drie keer per week sex hebben of meer, mijn vrouw ziet dat helemaal niet zitten, één keer per maand, even is al best. Mij morgens snel aftrekken is wel mogelijk, maar wil ik meer dan blijven de knieën tegen elkaar. Ik heb het geprobeerd met speeltjes, maar daar wil ze niks van weten.
    Af en toe denk ik wel eens, ik ga twee keer per maand naar een bordeel om zo wat spanning voor mijzelf op te lossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Een onderzoek van communicatiebureau Fé onder 2000 Belgische vrouwen levert nogal schokkende resultaten op. Twintig procent van de vrouwen die deelnamen aan dit onderzoek zou haar leven het liefst overdoen met een andere (bed)partner. Een sextoy geb…
366 keer bekeken