Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

3.499 keer bekeken

Weinig seks? Dit zegt het over je relatie!

27 oktober 2020,

geschreven door

We kennen het allemaal; een hevige verliefdheid maakt plaats voor houden van en het spannende randje is van jullie relatie af. Je bent gewend geraakt aan elkaar en jullie leven met de gewoonte van de dag. De gewenning en de niet-zo-strakke spanningsboog zorgen er ook voor dat jullie steeds minder seks hebben. Maar is dat echt zo erg? Wij zochten het voor je uit!

Is de koek op?

Laten we het eerst even over seks binnen een relatie hebben. Niet alleen de seks is heerlijk, het geeft ook een gevoel van verbondenheid en geeft meer diepte aan jullie relatie. Ondanks dat je om deze redenen zou denken dat je elke avond liever op je partner ploft dan op de bank, is dit in de praktijk toch wel een beetje anders. Uit onderzoek van het Psychology Magazine blijkt dat 70% van de 1300 ondervraagden in het eerste jaar van de relatie meer dan twee keer per week seks heeft. Na vijf tot tien jaar is dat nog maar 23%. Sommige stellen hebben zelfs drie maanden lang geen seks!

Het vuurtje weer aanwakkeren

Toch hoeft het niet per se een slecht teken te zijn dat jullie weinig seks hebben. Vaak zijn er genoeg redenen waarom het seksuele vuurtje even wat minder fel brandt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie aan het begin al niet zoveel seks hadden, bij een ander koppel is het iets wat moet groeien en bij weer een ander stel is er een directe oorzaak voor. Zolang jullie er samen voor zorgen dat dit vlammetje niet helemaal dooft, hoef je nog geen alarm te slaan.

“Zolang jullie er samen voor zorgen dat het vlammetje niet helemaal dooft, hoef je nog geen alarm te slaan”

Seksloze relatie: hoe gezond is het?

Een relatie zonder seks is denk ik niet iets wat geambieerd wordt, maar het is ook niet per se ongezond. Stellen die enorm veel seks hebben kunnen alsnog een ongezonde relatie hebben en vice versa. Seks is een toegevoegde waarde aan je relatie, het verbindt en brengt je relatie naar een dieper niveau, maar er zijn voldoende mensen die voldoening halen aan andere intimiteitsvormen zoals aanrakingen, onvoorwaardelijke steun en goede gesprekken. Seks is dus echt niet essentieel, vroeger diende het slechts voor voortplanting and that’s it. 

“We groeien op met het idee dat seks en een relatie hetzelfde is als appeltaart en slagroom; het hoort gewoon samen.”

We zijn er inmiddels zoveel waarde aan gaan hechten en we groeien op met het idee dat seks en een relatie hetzelfde is als appeltaart en slagroom; het hoort gewoon samen. Toch is dat niet de waarheid. Er zijn genoeg mensen die geen seks hebben maar wel zielsgelukkig zijn binnen hun relatie. Bij deze mensen zie je echter wel dat ze andere vormen van intimiteit opzoeken om alsnog met elkaar verbonden te zijn en elkaar hun liefde te tonen.

weinig seks

Ondanks dat weinig seks niet per se slecht is binnen een relatie, kan het zijn dat jullie hier toch mee worstelen. Heb je het gevoel dat geen of weinig seks jullie relatie de das om gaat doen? Neem dan contact op met een (seks)therapeut of vraag het onze seksuoloog Talitha.

Vind jij seks van essentieel belang in een relatie? Laat het ons weten in de comments!

2 reacties

  1. Hier een stel van 30 en 29 met 2 kinderen van ruim 2 en een van 8 maanden.

    Als wij dit jaar nog de 10 aantikken qua keren seks is het veel. Begin van het jaar was ze zwanger dus lastig om mee te tellen, maar het afgelopen jaar is het denk ik bij 2x gebleven. Zij wilt niet omdat ze vaak moe is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.905 keer bekeken

Geschreven door

De klassieker onder de anticonceptiemethoden: het condoom! Hoewel ieder seksueel actief persoon wel bekend is met het rubbertje, zijn er nog genoeg dingen over te vertellen. Lees in deze blog hoe je het beste een condoom kan gebruiken en welke soort …
6.905 keer bekeken