Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.761 keer bekeken

Wat als jij en je partner anders denken over ruige seks?

25 oktober 2020,

geschreven door

Laten we het even hebben over ruige seks! Some like it soft, some like it rough. Maar wat nou als jij en je partner allebei anders denken over ruige seks? Seks is een belangrijk onderdeel van een relatie, dus in het beste scenario liggen jullie seksuele voorkeuren op één lijn. Maar goed, jij wil ruige seks, maar je partner niet (of andersom) en nu dan? Heb je dan gewoon pech, of is hier iets aan te doen?

Waarom houden mensen van ruige seks?

In films wordt seks vaak heel romantisch weergeven, veel sensueel zoenen en langzame, rustige bewegingen. Maar in het echte leven zijn er heel veel mensen die niet houden van dat trage romantische gedoe, en die liever wat ruiger tekeer gaan. Maar waarom vinden wij het lekker om hard aangepakt te worden in de slaapkamer?

“Weinig mensen houden gewoon niet van trage, slome, romantische seks.”

Macht & controle

Iemand ruig behandelen is natuurlijk opwindend omdat je jezelf dan in een hele machtige positie zet. Jij kan je partner alle hoeken van de kamer laten zien, beetje spanken, misschien wel vastbinden… Hoe dan ook, jij bent de baas. Vaak zijn het de mensen die in het dagelijks leven juist onderdanig zijn, die in de slaapkamer lekker ruig uit de hoek kunnen komen.

En dan heb je natuurlijk nog de mensen die het fijn vinden om aangepakt te worden. Waarom vinden zo veel mensen pijn tijdens de seks fijn? Ook hier zijn het vaak mensen die in het dagelijks leven heel anders zijn. Dus dominante mensen met leidinggevende functies (vaak vrouwen) vinden het fijn om in de slaapkamer alle controle op te geven. Als jij dan gedomineerd wordt en flink aangepakt ben je even helemaal overgegeven aan de ander en dat kan dan heerlijk zijn. Jij hoeft even geen beslissingen te maken en dat is geweldig!

Geen controle = geen schuldgevoel

Daarnaast kan het zo zijn dat -vooral- vrouwen zich soms schamen op seksueel gebied en daarom niet alles durven, althans, niet uit zichzelf. Als zij ruig aangepakt worden, ‘moeten’ zij de handelingen wel ondergaan en hoeven ze niet zelf met het initiatief te komen. In het verlengde van dit ligt de rape fantasy, dit heeft trouwens niks te maken met écht verkracht willen worden, want mensen die deze fantasie uitoefenen geven beide toestemming! Bij deze fantasie vinden mensen het opwindend om ruige seks te ondergaan terwijl ze doen alsof zij geen keuze hebben. Psychology Today legt uit dat dit vaak mensen zijn die wat onzeker zijn of seks nog associëren met schaamte. Tijdens een verkrachting ben je als vrouw machteloos, je hebt geen controle over wat er gebeurt. Dus je kan dan alles doen zonder dat jij je er na afloop schuldig over hoeft te voelen.

#1 Jij wil wel ruige seks, maar je partner niet

Probeer niet te pushen als jij wel ruige seks wil, maar je partner niet. Zorg dat je op een rustige en respectvolle manier duidelijk maakt waarom jij het zo graag wil en hoe jij het voor je ziet. Zo kunnen jullie samen overleggen of het een optie is. Als je partner het echt niet wil, dan moet je je daarbij neerleggen, maar als er een kleine opening is, dan is er hoop voor jou. Kom dan niet meteen met een sexswing voor in de slaapkamer of een elektrische tepelklemmachine. Maar begin rustig met blinddoeken, handboeien of touw… er bestaan hele fijne startersets om rustig mee te beginnen.

#2 Je partner wil wel ruige seks, maar jij niet

Als je partner wel graag ruige seks wil, maar jij vindt het spannend zijn er twee dingen die je kan doen. Ten eerste moet je nadenken waarom je het niet wil. Als je het echt niet wil omdat je bijvoorbeeld een nare ervaring hebt gehad dan is het goed om dit met je partner te bespreken. Zodat hij/zij weet dat het echt geen zin heeft om erover door te zeuren en dat het je zelfs kan kwetsen. Maar als jij het niet wil omdat je onzeker bent of omdat je niet weet wat je kan verwachten, dan is het juist heel erg leuk om het toch voorzichtig te proberen. Op jouw tempo. Laat je partner uitleggen wat hij/zij leuk zou vinden en bekijk wat jij eventueel ook wel ziet zitten. Experimenteer bijvoorbeeld eerst met een blinddoek en een zweepje of een massagekaars.

Denken jij en je partner hetzelfde of anders over ruige seks? En hoe hebben jullie dit aangepakt? Wij horen het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.799 keer bekeken

Geschreven door

Het is bijna Valentijnsdag! De dag waarop jij de liefde laat zien aan je partner of de persoon met wie je sinds kort date. Maar hoe laat je eigenlijk zien dat je echt gek bent op iemand, als je elkaar nog niet zo lang kent? Wij hebben 14 verrassende,…
3.799 keer bekeken