Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

30 december 2015 door NaughtyNick

 Bondagetechnieken voor de slaapkamer uitgelegdBondage is een sensueel experiment voor jou en je partner, dus als je de verschillende technieken wil leren zijn hier een paar tips om mee te beginnen…

De meeste mensen denken bij bondage aan een man of vrouw vastgebonden aan een bed met touwen, zijden doeken of handboeien. Dat klopt wel, maar er is meer dan alleen het ouderwetse vastbinden.

Bondage kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om lichaamsdelen bij of uit elkaar te houden/trekken. Op deze manier kunnen sommige delen van het lichaam geopend of gespreid worden. Dit biedt ruimte voor bepaalde seksuele handelingen zoals orale seks of stimulatie met een seksspeeltje. Je kunt het lichaam ook omwikkelen met mummieachtige bondage, of de zintuigen ontnemen door de onderdanige een bondage masker te laten dragen. Zo zijn er enorm veel bondage speeltjes die kunnen bijdragen aan jullie bondagespel. Een aantal hiervan zullen we in dit artikel bespreken.

Bondage technieken

Elke ‘bondagemaagd’ zou moeten bespreken wat hij of zij zou willen proberen. Onthoud dat je er nooit achter zult komen wat je lekker vindt totdat je begint – je verrast jezelf misschien nog! – maar dring bij de ander niet aan op iets doen waar ze niet zeker van zijn. Het belangrijkste is een veiligheidswoord dat je kunt gebruiken als iets oncomfortabel voelt, zodat je meteen kunt stoppen met de sessie.

Voor beginners kan verbale bondage net zo kinky, stout en taboe zijn als fysieke bondage. Je partner simpelweg commanderen dat ze iets bij je moeten doen, of hem/haar vertellen dat je iets bij hen gaat doen, is ontzettend opwindend voor jullie allebei. Als je eenmaal op dreef bent met de dirty talk en de seksuele opdrachten, begin dan met het vastbinden van je partners handen voor of achter hen. Je kunt hier handboeien of een bondagetouw voor gebruiken.

Een hogtie is een bondagespeeltje waarmee de handen en voeten achter de rug aan elkaar vast gemaakt kunnen worden. Wil je meerdere lichaamsdelen aan de voorkant met elkaar verbinden? Hiervoor zijn de bondage harnassen erg geschikt. Als je eenmaal gewend bent aan bondage posities die de ledematen van je partner samenbinden, probeer dan bondage die de ledematen spreidt. Maak hiervoor de enkels vast aan beide hoeken van het bed. De polsen kun je vervolgens aan de randen van het bed vast te maken. Een bondage harnas is een ideaal speeltje om dit te doen!

reverse-prayer-positie
Reverse Prayer

Zelfbondage

Of je nu in je eentje of met je partner speelt, bondage is een prachtige en kinky manier om je zondige kant naar boven te laten komen. Een van de meest geavanceerde vormen van bondage is zelf bondage. Waarbij slechts een persoon de bondageactiviteiten uitvoert, zonder de hulp van een partner. Deze geavanceerde stijl brengt meer risico met zich mee dan andere vormen. Dit komt doordat je in de problemen kunt komen, er is dan niemand  in de buurt om je te helpen. De consequenties kunnen dan zeer ernstig zijn.

Zelf bondage kan relatief veilig uitgeoefend worden. Wanneer je mondstukken of kappen vermijdt, je partner in dezelfde kamer aanwezig laat zijn en er voor zorgt dat je speeltjes quick-release sluitingen hebben (sluitingen die je heel snel en simpel los kunt maken). Vermijd ook te strakke handboeien, touwen en riempjes.

Bondage toys en hoe je ze gebruikt

Bondage tape – de meest complete vorm van bondage

Wanneer je jouw lover helemaal van zijn of haar bewegingsvrijheid wilt ontnemen, kies dan voor Mummificatie of Cocooning. Cocooning is een complete vorm van bondage waarbij iemand helemaal omwonden wordt. Voor deze versie van bondage kan speciale bondage-tape gebruikt worden. Het voordeel van deze tape is dat deze pijnloos verwijderd kan worden – zonder je haren mee te trekken! In tegenstelling tot bijvoorbeeld ducttape plakt deze tape alleen op zichzelf en niet op andere oppervlakken en materialen.

Tip van de redactie: In plaats van bondage tape kun je bij je plaatselijke supermarkt ook een rol vershoudfolie (wat je in de keuken gebruikt) aanschaffen.

Houd de benen en armen van de onderdanige dicht bij het lichaam wanneer je de tape er omheen wikkelt. Zorg ervoor dat je partner geen last krijgt van oververhitting met deze vorm van bondage. Het lichaam raakt een hoop warmte kwijt door transpiratie. Communicatie is zoals altijd belangrijk, zodat je partner kan laten weten wanneer hij/zij er genoeg van heeft. Wanneer je de folie weer verwijdert is het daarnaast aan te raden om hem of haar een dekentje te geven. Na het ‘uitpakken’ kan het lichaam namelijk snel afkoelen.

Bondage touw – De touwtjes in handen

Wanneer je liever iets creatiever te werk gaat is het leuker om voor een bondage touw te kiezen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een speciaal bondage touw. Je kunt ervoor kiezen om iemands ledematen aan vast te binden, of aan een object zoals het bed of de tafel. Sommige subs houden er ook van om staand vastgebonden te worden. Met zogenaamde Door Cuffs en Door Jam Cuffs kun je bijvoorbeeld vastmaken aan de deurstijlen, om een opwindende arena te creëren om je erotische fantasieën te beleven.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer geavanceerde bondage standjes, posities en technieken, dan raden wij jou aan om je ook eens te verdiepen in Shibari, ofwel Japanse Bondage. Hierover lees je meer in dit artikel: Shibari – Japanse bondage met touwen voor beginners

Nog een stapje verder: Hangboeien

Als het vastbinden van de armen echt iets voor jou is, dan kun je een stapje verder gaan door hangboeien te proberen. Deze boeien zijn speciaal gemaakt om vastgemaakt te worden aan een haak of oog welke hoog aan de muur of via een ketting aan het plafond is bevestigd (een stevige muur is wel een vereiste). Deze speeltjes zijn gemaakt van zachte materialen waardoor de boeien niet in de huid gaan snijden. Hangboeien zijn doorgaans niet goedkoop, maar zorgen wel voor een ultieme manier om jouw lover/partner je persoonlijke seksslaaf te laten zijn.

Tepelklemmen

Onderschat het effect van tepelklemmen tijdens bondage niet. De meeste tepelklemmen bestaan uit twee klemmen die verbonden zijn met een kettinkje, of twee losse klemmen die druk uitoefenen op de tepels van je partner.

Afhankelijk van hoe hard je trekt kun je alles tussen een zacht kneepje en een tintelende kneep ervaren. De meeste tepelklemmen zijn verstelbaar zodat je de druk kunt verhogen. Probeer ze eens uit tijdens orale seks, voor een stormloop aan hete gevoelens. Je tepels worden een stuk gevoeliger waardoor elke aanraking intenser wordt beleefd!

Ken jij nog meer spannende bondage technieken of mis je uitleg bij een bepaalde techniek?  Laat het ons weten in een reactie hieronder! 

Reageer »

Gerelateerde berichten

3 reacties op Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

 • Mijn partner en ik willen een keer handboeien of touwen gebruiken. Maar waar moeten we op letten bij het aanschaffen van bondage producten?

  • Hoi Emma,
   Als je voor het eerst aan de slag gaat met boeien of bondagetouwen, raden we je aan om te kiezen voor modellen die je snel los krijgt.
   Begin sowieso niet meteen met een touw maar probeer eerst eens een paar handboeien van zacht materiaal zodat je kunt wennen aan het gevoel van vastgebonden zitten. Vind je dit leuk, dan kunnen jullie samen steeds verder gaan en bijvoorbeeld ook bed- of enkelboeien proberen. Uiteindelijk kun je dan gaan voor bondagetouw. We raden je deze boeien aan om mee te beginnen: https://www.easytoys.nl/pluche-boeien/zwarte-beginners-handboeien_13465.html
   Kun je hier iets mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2017 EasyToys / EDC Internet