door NaughtyNick

Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

30 december 2015 door NaughtyNick

Bondage is een onderdeel van BDSM. Het is een erotisch spel dat draait om het beperken van iemands bewegingsvrijheid. Om dit toe te passen in de slaapkamer, kan je gebruik maken van verschillende technieken. Wij leggen uit!  

Bekijk ook:

Bondage en Discipline

BDSM staat voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en Submissie (DS) en Sadisme en Masochisme (SM). Bondage en Discipline gaan dus vaak samen gepaard: het beperken van iemands bewegingsvrijheid wordt vaak gecombineerd met het uitoefenen van controle. Degene die wordt vastgebonden is dikwijls de onderdanige (submissive, ook wel sub genoemd), die de controle uit handen geeft aan de Dominant (Dom).

Verschillende Bondage-technieken

Behalve iemand aan een voorwerp (zoals een bed) vastbinden, kan bondage ook gebruikt worden om lichaamsdelen bij elkaar te houden, of juist uit elkaar te trekken. Op deze manier kunnen sommige delen van het lichaam geopend of gespreid worden. Dit biedt ruimte voor bepaalde seksuele handelingen, zoals orale seks of stimulatie met een seksspeeltje.

Naast het ontnemen van iemands bewegingsvrijheid, kan binnen de bondage ook geëxperimenteerd worden met het ontnemen van de zintuigen. Leg bijvoorbeeld iemand het zwijgen op met een ball gag of ontdoe je onderdanige van het zicht met een blinddoek of bondage masker. Verschillende bondage maskers zijn zelfs zo ontworpen dat het de mond, ogen, neus en oren afschermt.

Zelfbondage

Bondage is een prachtige en kinky manier om je zondige kant naar boven te laten komen. Een van de meest geavanceerde vormen van bondage is zelfbondage: bondage zonder de hulp van een partner. Deze geavanceerde stijl brengt meer risico met zich mee dan andere vormen. Er bestaat een kans dat er iets mis gaat. In zo’n geval is er dan niemand in de buurt die kan ingrijpen. De consequenties kunnen dan zeer ernstig zijn.

Manieren om zelfbondage veilig uit te voeren

 • Vermijd mondstukken of kappen.
 • Zorg dat een partner in dezelfde ruimte aanwezig is.
 • Gebruik speeltjes met een quick-release-sluiting. Deze sluitingen kunnen snel en simpel weer worden losgemaakt.
 • Vermijd te strakke handboeien, touwen en riemen.

Veiligheid staat voorop

Voordat je begint met het experimenten met bondage, is het belangrijk om te bespreken wat je zou willen proberen. Vaak kom je er pas achter wat je fijn vindt, wanneer je het hebt geprobeerd. Dring echter nooit bij de ander aan. Om vervelende en gevaarlijke situaties te voorkomen, is het belangrijk om een stopwoord of stopteken af te spreken. De sub kan dit gebruiken om een grens aan te geven. De Dom mag dit woord of teken nooit negeren.

Bondage toys en hoe je ze gebruikt

Makkelijk in gebruik: Bondage tape

Bondage tape is een eenvoudig te gebruiken, maar veelzijdig product. De tape is gemaakt van PVC. Het grote voordeel van bondage tape is dat het gemakkelijk is in gebruik. Je kan de sub snel vastbinden, maar ook gemakkelijk weer losmaken. De tape kleeft niet vast aan de huid: het kleeft vanzelf vast aan een ander stukje tape. Dat maakt dit product bijzonder geschikt voor beginners!

Tip van de redactie: In plaats van bondage tape kun je bij je plaatselijke supermarkt ook een rol vershoudfolie (wat je in de keuken gebruikt) aanschaffen.

Zorg ervoor dat de tape niet te strak zit, tenzij afknelling juist het doel is van de bondage. Heftige pijn, tintelingen en gevoelloosheid zijn tekenen dat de tape te strak zit. Leg uit voorzorg ook altijd een verbandschaar klaar, zodat het tape gemakkelijk kan worden los geknipt wanneer dat nodig is.

Bondage touw: de touwtjes in handen!

Wil je graag een stapje verder gaan? Dan kan je kiezen voor bondage touw. Touw is ruwer in gebruik dan bondage tape. Het is dan ook geschikt om lichaamsdelen af te binden. Het gevolg hiervan is dat het afgebonden deel gaat zwellen. Dit kan opwindend zijn én veroorzaakt een pijnprikkel.

Er zijn verschillende soorten touw verkrijgbaar. Katoenen touw is relatief betaalbaar en voelt zacht aan, maar moet wel regelmatig gewassen en gedroogd worden om schoon te houden. Touw van hennep is sterker, maar ook ruwer dan katoen. Jute touw ziet er zeer mooi uit, maar is minder sterk dan hennep. Tot slot zijn er touwen van kunststof. Deze zijn zeer sterk, ze hebben een korte droogtijd en zijn niet vatbaar voor schimmels. Wel loop je de kans op verbranding met het gebruik van kunststof touw.

Let op! Bind een lichaamsdeel nooit langer dan 15 minuten af en let goed op de signalen van het lichaam.

Het gebruik van boeien

Boeien zijn zeer geschikt om de sub te beperken in de bewegingsvrijheid. Om dit te doen kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten boeien:

 • Handboeien: deze boeien zijn bedoeld om de polsen van de sub vast te binden. Voor de beginneling raden wij aan om boeien van zacht materiaal te gebruiken, zoals pluche of satijn. Dit materiaal is vriendelijk voor de huid. Boeien van leer of metaal zijn zeer geschikt voor de ervaren BDSM-er.
 • Enkelboeien: dit zijn boeien die gebruikt worden om de enkels vast te binden.
 • Hangboeien: deze boeien zijn speciaal ontworpen om de sub op te kunnen hangen. Bijvoorbeeld aan het plafond, aan de deur of aan de muur (een stevige muur is wel een vereiste). De speeltjes zijn gemaakt van zachte materialen, waardoor de boeien niet in de huid gaan snijden. Een bijzondere vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van hangboeien is suspension bondage.
 • Boeienset: Dit is een set van verschillende boeien, eventueel gecombineerd met andere bondagespeeltjes, zoals een bondage harnas of een bondage halsband.

Tip! Weet je niet waar te beginnen? Kies dan voor een Bondage set!

Bondage Spread Eagle

De Spread Eagle is een bekende bondage positie. Wanneer je een hoofd- en voetensteun hebt waardoor je boeien kunt lussen kan je dit standje met de meeste setjes boeien uitvoeren. Mocht je dit niet hebben dan is een spreidstang een uitstekend alternatief!

Met een spreidstang kan je de armen en benen van de vastgebonden partner uit elkaar spreiden, waardoor het lichaam in een X-vorm komt te liggen en je als partner de volledige vrijheid hebt om je de vastgebonden persoon oraal, vaginaal of anaal te stimuleren.

Hogties en bondage harnassen

Een hogtie is een bondagespeeltje waarmee de handen en voeten achter de rug aan elkaar vast gemaakt kunnen worden. Wil je meerdere lichaamsdelen aan de voorkant met elkaar verbinden? Hiervoor zijn de bondage harnassen erg geschikt. Als je eenmaal gewend bent aan bondage posities die de ledematen van je partner samenbinden, probeer dan bondage die de ledematen spreidt. Maak hiervoor de enkels vast aan beide hoeken van het bed. De polsen kun je vervolgens aan de randen van het bed vast te maken. Een bondage harnas is een ideaal speeltje om dit te doen!

Hogtie standje

De partner die zich laat vastbinden gaat op haar of zijn buik liggen en reikt met haar handen naar haar enkels. De leidende partner kan vervolgens met behulp van de hogtie de polsen aan de enkels bevestigen. Het standje leent zich niet echt voor penetratie, maar is desondanks erg opwindend doordat de vastgebonden persoon volledig is overgeleverd aan de leidende partner.

Het ontnemen van de zintuigen

Naast het beperken van iemands bewegingsvrijheid, kan ook gespeeld worden met het ontnemen van de zintuigen. Zo kan een BDSM masker worden gebruikt om iemand het zicht te ontnemen. Wil je je sub het zwijgen opleggen? Dan is een ball gag of bit gag daar geschikt voor.

Ben jij bondage liefhebber? Of zou jij bondage nog graag willen toevoegen aan je seksleven? 

Reageer

Gerelateerde berichten

8 reacties op Bondage technieken voor de slaapkamer uitgelegd

 • Mijn partner en ik willen een keer handboeien of touwen gebruiken. Maar waar moeten we op letten bij het aanschaffen van bondage producten?

  • Hoi Emma,
   Als je voor het eerst aan de slag gaat met boeien of bondagetouwen, raden we je aan om te kiezen voor modellen die je snel los krijgt.
   Begin sowieso niet meteen met een touw maar probeer eerst eens een paar handboeien van zacht materiaal zodat je kunt wennen aan het gevoel van vastgebonden zitten. Vind je dit leuk, dan kunnen jullie samen steeds verder gaan en bijvoorbeeld ook bed- of enkelboeien proberen. Uiteindelijk kun je dan gaan voor bondagetouw. We raden je deze boeien aan om mee te beginnen: https://www.easytoys.nl/pluche-boeien/zwarte-beginners-handboeien_13465.html
   Kun je hier iets mee?

 • Ja ik zou graag de bdsm willen toevoegen aan men geheime sexleven ik ben wel een man een zeer slanke man ik zou dit eens graag willen ondergaan

 • Mijn vriendin (58) en ik (64) zijn al eventjes op weg de wereld van bdsm te ontdekken.
  Goede communicatie tussen partners is het allerbelangrijkste bij deze vorm van seks. De inbreng van de Sub moet altijd gehoord worden en is in alle gevallen van doorslaggevend belang. Nog een tip voor beginners; zoek en wees bereid te betalen voor de betere/beste kwaliteit van de materialen/hulpmiddelen. Wij zelf hebben te veel geld uitgeven aan rommel zoals goedkope en of onhandige tepelklemmen, maskers en floggers en zweep. Gevolg is teleurstelling tijdens het spel. Tip 3; neem kleine stappen.

 • Heel goed….ik ben zeer ervaren en weet nog iets…..ik hang een sub zeer liefdevol vast aan mijn STEM…..veel beter dan touw…maar touw is mooi…ik heb voorbeeldfoto’s…sjaki erotic art

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid