It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

7.055 keer bekeken

Waarom vrouwen fantaseren over ruige sex

30 maart 2020,

geschreven door

Als jij van ruige seks houdt, ben je niet de enige. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ruige seks een van de meest voorkomende dingen is waar mensen over fantaseren. De meeste mensen – ongeacht geslacht en seksuele geaardheid – zijn weleens opgewonden geworden bij de gedachte aan een onbeheerste vrijpartij. Als je bijvoorbeeld naar de meest bekeken genres op Pornhub kijkt, verschijnen ‘ruige seks’ en ‘hardcore’ steevast in de best bekeken categorieën. Interessant is dat vrouwen dit soort porno zelfs vaker bekijken dan mannen.

Waarom is ruige sex opwindend voor zoveel mensen, en vooral voor vrouwen?

Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Evolutionary Psychological Science biedt enkele antwoorden. Onderzoekers ondervroegen 734 studenten in New York over hun houding ten opzichte van en ervaringen met ruige sex met wederzijds goedvinden. De meeste studenten identificeerden zich als vrouw (77%) en als heteroseksueel (92%).

Een meerderheid van de steekproef (51%) bekende dat ze eerder ruige seks hadden gehad, waarbij krabben, slaan, duwen, schelden, kleding scheuren, vastbinden en blinddoeken de meest gemelde handelingen waren.

Toen de deelnemers werd gevraagd in hoeverre ruige seks verschilt van ’typische seks’, zeiden zowel mannen als vrouwen dat hoogtepunten frequenter en intenser zijn, partners meer moeite doen om elkaar tevreden te stellen en de seks opwindender en explosiever is.

Bovendien zeiden vrouwen dat ze veel sneller klaarkomen wanneer ze ruige seks hadden. Dit zou kunnen verklaren waarom harde sex zo’n populaire fantasie is en waarom vooral vrouwen er juist graag over fantaseren.

Zijn er nog meer aanwijsbare redenen?

Deelnemers aan het onderzoek kregen een lange lijst met mogelijke triggers van ruige sex en werden gevraagd om welke reden ze weleens over ruige seks gefantaseerd hadden.

De meest voorkomende triggers van kinky sex waren het proberen van iets nieuws, verveling en het uitbeelden van een fantasie. De verklaring hiervoor is dat mensen de neiging hebben om snel moe te worden van seksuele routines. We moeten nieuwe dingen blijven proberen om onze seksuele opwinding te behouden.

“De meest voorkomende triggers waren het proberen van iets nieuws, verveling en het uitbeelden van een fantasie. De verklaring hiervoor is dat mensen de neiging hebben om snel moe te worden van seksuele routines.”

Het drinken van alcohol was een andere veelvoorkomende trigger. Niet geheel onlogisch: alcohol verlaagt de seksuele remmingen en vergroot de kans om iets te proberen wat je anders niet zou doen als je nuchter bent.

Verhoogde staat van opwinding

Ten slotte waren de andere belangrijke triggers situaties waarin mensen zich al in een verhoogde staat van opwinding bevonden, zoals na een sportwedstrijd of een heftige woordenwisseling. Wanneer het lichaam al in een staat van opwinding is voorafgaand een seksuele ontmoeting, kan dat de basis leggen voor het nastreven van een actievere en intensere ervaring.

Al met al kunnen we stellen dat er niet slechts één reden is waarom ruige seks zo’n populaire fantasie is. In plaats daarvan blijken er veel verschillende factoren te zijn die mensen kunnen aanzetten om erover te fantaseren of in deel te nemen.

Fantaseer jij wel eens over ruige sex? Deel het met ons in een reactie!

5 reacties

  1. Nou, ik sta al 7 jaar droog. Nadat mijn ex en ik uit elkaar gingen, heb ik niks meer gedaan. Alleen mezelf bevredigd.
    Dus ik fantaseer over sex.
    En ook ruig. Een orgie, bi, pantysex met mannen. Eigenlijk alles. Snap niet dat ik zo lang wacht of niks heb gedaan.
    Ruige seksverhalen lezen vind ik ook zo heerlijk. Ik kan er niks aan doen…

  2. Ok ik fantaseer zelfs over verkrachting en heb online met 2 jongens sexting gedaan en andere geile dingen maar echt verkracht worden,ik moet er niet aan denken!! De eerste die me ontmaagde had een condoom om,zei dat ik m’n benen open moest doen en ramde hem zo naar binnen. Ik wist niet wat me overkwam en heb 3 of 4 dagen gebloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.954 keer bekeken

Geschreven door

Een seksspeeltje hoeft niet altijd een serieuze zaak te zijn. En dat weten fabrikanten maar al te goed! Er bestaan talloze grappige en bizarre sextoys. Sommige maken je ongetwijfeld aan het (glim)lachen, maar er zijn ook fun sextoys die je tot een…
4.954 keer bekeken
573 keer bekeken

Geschreven door

Het seizoen van spoken, vampieren en enge films laat nog even op zich wachten. Je moet nog enige tijd wachten tot het weer Halloween is, maar een sextoy is natuurlijk niet seizoensgebonden. In principe zou je het hele jaar door iemand het graf in ku…
573 keer bekeken
1.479 keer bekeken

Geschreven door

De Fidget Spinner an sich is oorspronkelijk bedacht om iets in je handen te hebben, om de godganse dag mee te friemelen. Maar Frisky zou Frisky niet zijn als ze het klassieke speeltje uit de jaren ’90 niet zouden omtoveren tot iets seksueels! Spinnin…
1.479 keer bekeken