door NaughtyNick

8 dingen die je nog niet wist over je penis

16 februari 2021 door NaughtyNick

De meeste mannen denken dat ze al alles weten over hun eigen geslacht. Het is immers een doel van veel mannen om hun zaakje zo gelukkig en gezond mogelijk te houden. Maar hoe vaak je ook aan je eigen penis en ballen denkt, ze bevatten een paar geheimen die je nog niet hebt ontdekt.

1. Vrouwen herinneren hem groter

Uit een recente studie is gebleken dat vrouwen een penis groter herinneren. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië hadden 41 vrouwen een dildo laten vasthouden voor ongeveer een halve minuut. De deelnemers werd eerst gevraagd een korte enquête invullen en moest vervolgens in een bak met verschillende dildo’s het exemplaar pakken wat ze eerder die dag vast hadden gehouden. Bijna alle vrouwen pakten een dildo die stukken groter was dan de oorspronkelijke dildo. Een mooie opsteker voor alle mannen die een klein beetje onzeker zijn over hun gereedschap.

“Bijna alle vrouwen pakten een dildo die stukken groter was dan de oorspronkelijke dildo.”

2. De eikel is minder gevoelig dan de clitoris

De eikel van de man bevat 4000 zenuwuiteinden, terwijl de clitoris er meer dan 8000 bevat. Bij penetratie wordt de eikel echter veel meer gestimuleerd dan de clitoris, waardoor het voor vrouwen vaak moeilijker wordt om tot een hoogtepunt te komen.

3. Niet besneden mannen krijgen makkelijker een soa

De bacteriën op de eikel kunnen het risico op een hiv-infectie of soa beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat onbesneden mannen veel schadelijke bacteriën onder hun voorhuid hebben zitten. Deze bacteriën gedijen het beste in een zuurstofarme omgeving en kunnen ontstekingen veroorzaken die de penis gevoeliger maakt voor soa’s. Wanneer je besneden bent, blijft er daarnaast ook een eeltlaagje achter waardoor virussen minderen makkelijk het lichaam binnen dringen. Zolang je als onbesneden man een condoom draagt wanneer je wisselende sekspartners hebt, hoef jij je verder geen zorgen te maken.

“Deze bacteriën gedijen het beste in een zuurstofarme omgeving en kunnen ontstekingen veroorzaken die de penis gevoeliger maakt voor soa’s.”

4. Pijnlijke ochtenderecties

Of je nou een erotische droom hebt of niet, veel mannen ervaren drie tot vijf volledige erecties wanneer ze zich in dromenland bevinden. Het komt niet vaak voor, maar in sommige gevallen kunnen deze nachtelijke erecties een pijnlijk gevoel geven. Wat de precieze reden hiervoor is weten doctoren nog niet, maar waarschijnlijk heeft het te maken met een verhoogde spanning van de bekkenbodemspieren. Het kan je nachtrust in ieder geval flink verstoren. De eerstvolgende keer dat je weer eens in de avond wakker worden, voel dan eerst even voorzichtig aan je kruis…

5. Je voorhuid kan mensen helpen

Voorhuidjes kunnen worden gebruikt om huidtransplantaten te maken voor de behandeling van brandwonden. Zo kan het voorkomen dat je beschadigde huid wordt vervangen met een stukje voorhuid van een besneden man. Niet iets om aan de grote klok te hangen mocht je er gebruikt van gemaakt hebben, maar mooi dat het kan!

6. Elke penis begint als clitoris

Alle mannen beginnen in de baarmoeder als vrouw. Door de inmenging met mannelijke hormonen groeit het clitorale weefsel uiteindelijk uit tot een penis.

7. Je penis kan breken

Waarschijnlijk grijp je nu gelijk naar je kruis, maar het is echt waar, een penis kan breken! Een penis kan alleen breken wanneer deze stijf is en kan ontstaan bij heftige seks. Bij een verkeerde beweging kan de penis te ver doorbuigen. Wanneer dit gebeurt hoor je een krakend geluid en zwelt de penis in rap tempo op. Zo snel mogelijk naar de huisarts is de enige en beste oplossing!

8. Sommige mannen laten zich vrijwillig in het kruis schoppen

Een trap in de ballen staat bij veel mannen onderaan op de lijst van dingen die je graag meemaakt tijdens de seks. Bij ‘ballbusting’ wordt de man echter voor zijn plezier in de ballen geschopt. Sommige mannen vinden het juist opwindend wanneer een vrouw speelt met hun mannelijkheid.

“Bij ‘ballbusting’ wordt de man voor zijn plezier in de ballen geschopt.”

Vernedering is een belangrijk onderdeel van BDSM en kan voor de nodige opwinding zorgen bij onderdanige mannen. Bij sommige mannelijke BDSM’ers, staat ballbusting daarom op de menukaart wanneer zij een Dominatrix inhuren.

Wist jij alle bovenstaande penis feiten al? Of weet jij nog meer bijzondere weetjes over de penis? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Reageer

Gerelateerde berichten

14 reacties op 8 dingen die je nog niet wist over je penis

  • Hoi Victor,

   Dat klopt, maar het membraan wat je zwellichamen met elkaar verbindt kan wel degelijk breken. Daar doelen we in dit geval op.

 • Al jaren scheer ik mijn schaamhaar (body volledig geschoren trouwens) maar daar krijg ik klachten over van mijn vrouw. Tijdens de seks wil ze haar voelen langs haar clitoris zodat ze gemakkelijker klaar komt. Daarom laat ik een plukje haar staan, precies boven mijn penis, geeft haar een lekker gevoel en het staat nog mooi ook.

 • Mijn vrouw wil dat ik mijn “prethaar” volledig laat staan, want ze vindt het zo lekker en geil om er met haar neus en mond in te kroelen. Ik wordt daar extra opgewonden door!

  • Dat deed ik ook.uitkleden en op je rug gaan liggen.
   Je benen achterover gooien en zorgen dat je stijve penis boven je mond terecht komt
   En dan je eikel in je mond,
   Geweldig lekker en ook nog eens gezond

 • Ja Ruud, welke man vindt het nou niet lekker om gepijpt te worden?!! Hetzelfde geldt voor beffen lijkt mij en is volkomen logisch, alles mits je het goed doet natuurlijk!

 • Vraagje. Kan mijn vriend pijn hebben aan penis door plak van mijn tong. Bij pijpen. Hij denkt van wel. Ik zeg dat pijn komt van te lang trekken aan de penis. Graag uw mening. Antwoord. Alvast bedankt.

  • Dag Manuela,

   Wat bedoel je precies met ‘plak van de tong”? Bedoel je daarmee dat de tong schurend aanvoelt bij het pijpen? Of dat zijn penis irriterend reageert op jouw speeksel?
   En waar zit precies de pijn? Sommige mannen ervaren pijn bij het toompje (de aanhechting waarmee de voorhuid vastzit aan de eikel), bijvoorbeeld door overstimulatie of te ruwe stimulatie. Maar je vriend kan ook een wat nauwere voorhuid hebben of een kort toompje, waardoor stimulatie ook pijnlijk kan aanvoelen.

  • Er zijn geen middelen beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat de penis groter zal worden. Wel kan je overwegen om een penis sleeve te gebruiken. Daarmee kan je de penis tijdelijk verdikken of verlengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid