Stress verminderen? Seks helpt!

4 oktober 2018 door SexySan   606

Als je niet lekker in je vel zit, zal het in de slaapkamer niet veel beter gaan. Stress verlaagt je libido, terwijl het juist kan helpen om je te ontspannen. Hier vind jij 13 redenen waarom je vandaag nog aan seks moet doen. Stress verminderen met seks, daar zeg jij toch geen ‘nee’ tegen?

Stress verminderen met seks: 13 redenen

1. Hijg je suf

Een diepe ademhaling maakt de spanning letterlijk los. Een beetje opwinding is al voldoende om jouw ademhaling harder en dieper te maken. Een stevig potje seks is dus niet alleen een goede work-out, het is een prima manier om je ademhaling dieper te maken waardoor jij je daarna als herboren voelt.

2. Zin kan je máken

Soms moet je gewoon zin maken. En dan niet om je partner te behagen, maar puur voor jezelf. Uiteindelijk geeft seks jou een ontspannen en gelukzalig makend gevoel. Doe je het vaker, dan zal dat jouw humeur ook ten goede komen!

3. Goed voor hart- en bloedvaten

Seks is goed voor de hele doorbloeding. Je hart, hersenen, huid, haar en andere organen hebben absoluut baat bij een goede vrijpartij. En je weet wat ze zeggen: een gezonde geest in een gezond lijf!

4. Weg met die angsten

Onderzoek heeft uitgewezen dat tijdens de seks allerlei stress-signalen in de hersenen zullen verminderen. Daardoor ben je beter in staat om jouw grootste angsten onder ogen te komen. Dus heb je morgen een zenuwslopende presentatie? Duik de koffer in of bevredig jezelf tot een waanzinnig hoogtepunt!

Wist je dat… tijdens het orgasme allerlei stofjes vrijkomen die jouw lichaam en geest letterlijk doen ontspannen?

5. Prikkel je zintuigen

Net zoals fantaseren helpt het lezen van een erotisch verhaal ook. Ook het prikkelen van je andere zintuigen kan jou rustiger maken. Ruik, proef, hoor of raak iets aan wat jij ontzettend prettig en opwindend vindt. Reken maar dat je daarna minder stress voelt!

6. Denk jezelf sexy

Voel je je gespannen? Probeer dan jezelf te visualiseren in een enorm spannende en sexy situatie. Je lichaam zal hier namelijk op reageren en gaat naar standje ‘chill’.

7. Instant happiness

Waar je ook bent, als je je even somber of gespannen voelt: zorg voor een orgasme! Als je partner in de buurt is kan je gauw kijken voor een spannend plekje voor een vluggertje. Maar ook op je werk kan je prima masturberen. Je zal je direct meer ontspannen voelen!

Feit! Hoe meer seks je hebt voor de ontspanning en het relaxte gevoel, hoe groter de kans is dat je dagelijks minder stress ervaart.

8. Emotionele intimiteit

Tijdens de seks ben je niet alleen lichamelijk verbonden aan je partner, ook emotioneel ontstaat er een connectie. Het gevoel van emotionele binding is helemaal sterk tijdens en vlak na het orgasme. Dit gevoel van emotionele intimiteit werkt als een enorme anti-stresser!

9. Stress verminderen met… een erotische massage

Een massage is bij uitstek dé manier om je lichaam en geest tot rust te krijgen. Maar het dient ook uitstekend als voorspel! Neem alle tijd om elkaars lichaam te verkennen, aan te raken en te verwennen en ontdek dat de stress weg is na de massage.

10. Seks en een goede nachtrust

Tijdens het orgasme komen onder andere prolactine en melatonine vrij, die jou behoorlijk slaperig maken. Een goede sekspartij stimuleert dus een goede nachtrust! Een goede nachtrust is dan weer heel goed om die stress aan te pakken.

Voel jij je ook altijd zo ontspannen na de seks?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid