Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.508 keer bekeken

De vakantieliefde guide: 4 tips om deze te laten slagen

7 juli 2022,

geschreven door

Het is ons bijna allemaal wel eens overkomen. Je bent in een zonnig land, je ligt heerlijk op je strandje te genieten van je cocktail en dan valt ineens je oog op een godsgeschenk. Mooie blonde haren, een stralende lach en donkerbruine ogen kijken je tegemoet. Vakantieliefde… hoe ga je er mee om en hoe zorg je ervoor dat deze ook na de vakantie nog stand houdt?

Ben je wel echt verliefd?

Oke, dat je een paar uur later innig zoenend met die cutie op het strand ligt te rollebollen, betekent niet gelijk dat je echt verliefd bent. Probeer dit te achterhalen voordat je aan een heel ingewikkelde situatie begint. Het is natuurlijk allemaal heel spannend om in een ander land iemand te ontmoeten, maar verwar dit niet met liefde.

“Dat je een paar uur later innig zoenend met die cutie op het strand ligt te rollebollen, betekent niet gelijk dat je echt verliefd bent.”

Excuse het pessimisme, maar het gevoel van spanning en opwinding hoeft niet per se meteen met een verliefdheid te maken te hebben, ook het gevoel van vrijheid en een andere omgeving spelen hier in mee. Mijn eerste tip is dan ook meteen om het gewoon niet te doen. Geniet van de spanning en een kortstondige affaire op je vakantieoord, maar ga thuis gewoon weer back to reality. Waarschijnlijk werkt het toch niet.

Ben je echt helemaal hoteldebotel?

Ben je echt helemaal tot over je oren verliefd? Kan je niet meer normaal denken, slapen of eten? Zweef jij op een roze wolk van verlangen? Wie ben ik dan om te zeggen om het niet te doen. Ik geef je graag een aantal tips om deze vakantieliefde ook écht te laten slagen.

1. Bespreek de intenties

Voordat jullie wegen gaan scheiden wegens beëindiging van de vakantie, is het onwijs belangrijk dat jullie op één lijn zitten wat betreft het vervolg van deze ontstane vlam. Bespreek aan het eind van de vakantie of jullie het echt een kans willen geven, of dat het bij een romantische herinnering blijft.

“Het is onwijs belangrijk dat jullie op één lijn zitten.”

2. Blijf realistisch

Hebben jullie je hart laten spreken en besloten het een kans te geven? Overweeg dezelfde keuze dan nog eens, maar nu met je verstand. Een latrelatie vergt niet alleen doorzettingsvermogen en tijd, het vraagt ook veel van je vertrouwen. De eerste periode zal jullie contact waarschijnlijk voornamelijk digitaal zijn. Ga voor jezelf na of je het écht kan. Daarnaast zal het heen en weer reizen je ook veel geld gaan kosten. Heb je dat er voor over?

3. Spreek halverwege af

Wanneer je verliefd wordt op iemand aan de andere kant van het land of een van onze zuiderburen, is dat ook niet per se de definitie van handig zijn, maar dat is een ander verhaal dan een lover die in Canada, Johannesburg of Jakarta woont. Een ticket naar de andere kant van de wereld is namelijk niet gratis, dus spreek bij jullie eerste afspraakje eens ergens in het midden af. Samen vakantie vieren kunnen jullie toch al. 😉

“Een ticket naar de andere kant van de wereld is niet gratis, dus spreek bij jullie eerste afspraakje eens ergens in het midden af.”

4. Make it work!

De liefde laat zich niet leiden. Dus mijn mening en tips doen er helemaal niet toe. Wanneer jullie écht voor elkaar gemaakt zijn, gaat het wel lukken. Makkelijk zal het niet worden, maar jullie input zal het uiteindelijk allemaal waard zijn. Niets is fijner dan de liefde en veelvoorkomende problemen in een relatie zoals communicatie issues en andere moeilijkheden zijn allemaal te overwinnen met de juiste inzet.

“Wanneer jullie écht voor elkaar gemaakt zijn, gaat het wel lukken!”

Heb jij een leuk verhaal over een vakantieliefde? Deel het met ons in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.802 keer bekeken

Geschreven door

Is er een verschil tussen een soulmate en een levenspartner? Ja, zeker! Een levenspartner is voor ‘altijd’ terwijl een soulmate niet bedoeld is om voor altijd in je leven te blijven. Én in jouw leven zal je meerdere soulmates ontmoeten. Wij leggen j…
6.802 keer bekeken