Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.819 keer bekeken

Dit is waarom een tweede date véél belangrijker is dan een eerste

18 november 2020,

geschreven door

De eerste date is het állerbelangrijkste want dit is wanneer je de eerste indruk achterlaat, toch? Ha! Fout gedacht. Denk er maar eens beter over na… aan een eerste date zitten totaal geen risico’s. Het is jullie eerste echte kennismaking en deze ontmoeting is puur om te kijken of er een wederzijdse klik is. Is die klik er niet? Jammer, next. Maar een tweede date betekent dat jullie elkaar leuk vinden en elkaar echt willen leren kennen. Nu staat er pas wat op het spel. Wow, voel je de pressure ineens?

De diepte in op date twee

Kijk, dit laat zien dat een tweede date vele malen belangrijker is, want nu is de tijd aangebroken om echt indruk te maken op je date. Bij de eerste date praatten jullie waarschijnlijk over koetjes en kalfjes, hobby’s, gezinssamenstelling, opleiding of werk. Maar nu…  nu moeten jullie de diepte in gaan. Dat jullie een op een tweede date gaan betekent dat jullie beide potentie zien en dus zijn de stakes veel hoger nu!

De eerste date zegt heel veel, maar voornamelijk of je echt net zo knap bent als op je profielfoto en hoe goed jij jezelf kan verkopen, want laten we eerlijk zijn. De eerste date is voornamelijk een verkooppraatje over jezelf. Pas bij een tweede date leer je iemand echt kennen en kan je zien hoe creatief iemand is en hoeveel moeite ze voor je willen doen. Gaan jullie weer ergens koffie of een cocktail drinken of heeft je date iets leukers bedacht?

“De eerste date is vooral een verkooppraatje.”

Een tweede date is een tweede kans

Een tweede date is ook om een heel andere reden belangrijk. We hadden het net over het feit dat je elkaar pas echt leert kennen bij een tweede date en dat er daarom meer vanaf hangt. Hoewel we nu een ander punt bespreken, heeft dit ook alles te maken met het leren kennen van je date. Voor sommige mensen kan daten een nogal spannende gebeurtenis zijn. Daarom is een eerste date niet altijd representatief voor iemands persoonlijkheid. Onderzoeken wijzen uit dat veel mensen die nu in een lange relatie zitten, die sparkle echt nog niet voelde op de eerste date. Dat had tijd nodig. Stel je voor dat de man of vrouw van je dromen tegenover je zit, maar dat diegene door zenuwen niet helemaal zichzelf kan zijn.

“Voor veel mensen is een eerste date heel spannend. Door de zenuwen kunnen ze niet volledig zichzelf zijn.”

Vergelijk het met de eerste dag bij je nieuwe baan of de eerste dag dat je begon met een nieuwe hobby. Ging dat helemaal goed? Voelde jij je helemaal jezelf en op je gemak? Nee toch. Maar toch ging je de volgende dag of les weer vol goede moed aan de slag. Want things take time. En dat geldt ook voor gevoelens en relaties.

Relatietherapeuten stellen daarom voor in heel veel gevallen wél voor de tweede date te gaan. Ook als je niet razend enthousiast bent. Als je tijdens de eerste date echt totaal geen raakvlakken hebt, je alleen maar stoort aan je partner of als er duidelijke redflags zijn is het natuurlijk verstandig om het bij deze date te laten. Maar als dit allemaal niet het geval is, is het aan te raden om je date het voordeel van de twijfel te geven! Op de tweede date wordt deze twijfel in veel gevallen weggenomen en in het ergste geval bevestigd, maar ook dan is er geen man overboord.

Één date is geen date

Dus de volgende keer als jij een prima eerste date hebt, maar je voelde nog geen vuurwerk, je hebt nog geen kriebels in je buik en je wil nog niet direct de kleren van zijn/haar lijf scheuren… zeg niet meteen nee. Zoek redenen om ja te zeggen, in plaats van redenen om nee te zeggen. Maar plan toch een tweede date en maak pas daarna een besluit.

Ben jij zenuwachtiger voor de eerste- of de tweede date?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.534 keer bekeken

Geschreven door

Soms komt het wel eens voor dat er jongetjes of meisjes worden geboren met geslachtskenmerken die niet ‘passen’ bij hun biologische geslacht. Dit verschijnsel wordt intersekse genoemd en kan in verschillende vormen met verschillende gradaties voorkom…
1.534 keer bekeken