Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.731 keer bekeken

De beste blind date tips: zo wordt je date een succes!

31 december 2017,

geschreven door

Met enig leedvermaak kijken we naar programma’s als ‘First Dates’ en ‘Boer zoekt Vrouw’, waar de eerste afspraakjes soms helemaal in de soep lopen. Omdat je niks van de ander weet, loop je tegen allerlei problemen aan. Maar je kunt natuurlijk ook de vrouw of man van je dromen ontmoeten. Prins Harry en Meghan Markle denderen op het moment richting een sprookjeshuwelijk dankzij hun blind date van afgelopen jaar. Wij hebben de 8 beste tips op een rijtje gezet, waarmee jouw blind date niet meer fout kan gaan!

1. Vertrouw je vrienden

De gedachte om je liefdesleven in de handen van je beste vriend te plaatsen, is misschien een beetje zenuwslopend, maar kan echt wonderen doen voor je liefdesleven! Je vrienden kennen je misschien nog wel beter dan dat je jezelf kent. Ze zullen daardoor beter begrijpen welk type persoon jij echt nodig hebt om gelukkig mee te zijn. Misschien is het wel een heel ander persoon dan jezelf voor ogen hebt Ze kennen je voorgaande relaties en hebben hebben je in verschillende fases van je leven meegemaakt.

2. Doe onderzoek

Het voordeel van je vrienden inschakelen, is dat je vooraf al een aantal belangrijke dingen over je date te weten kunt komen. Hoef je niet meer zijn of haar complete tijdlijn op Facebook door te scrollen, met het risico dat je pas iets leuk vindt vanaf 2010 😉 Vraag je vriend hoe jouw blind date is en of er verhalen zijn die hij je over hem of haar kan vertellen. Zo kan jij jezelf alvast een beetje voorbereiden!

3. Kies een goede locatie!

Zorg dat je van tevoren een goede locatie voor je blind date hebt uitgezocht. Plan niet gelijk een etentje wanneer je diegene nog moet leren kennen. Zorg dat je een plek uitkiest waar je makkelijk kunt vertrekken, mocht het snel duidelijk worden dat het niks gaat worden. Kies daarom een informele plek, zoals een café of een lunchroom. Ontmoet elkaar alleen voor een drankje of een bak koffie. Mocht het toch klikken, dan kunnen jullie altijd nog iets anders samen organiseren!

4. Een goede eerste indruk

Zorg altijd dat je voor je blind date nette kleren in je kast hebt hangen, de locatie goed verzorgd is en een kappertje hebt gepakt. Mocht alles goed gaan, wil je natuurlijk niet dat het verhaal over hoe jullie elkaar ontmoet hebben vertroebeld wordt door het feit dat je met een trainingsbroek in de FEBO zat 😉 Wees niet bang dat het te wanhopig overkomt of dat je teveel je best doet. Je laat alleen maar zien dat jij de blind date serieus neemt. Dat bevordert jouw kans van slagen!

5. Houd een open mind

Ga er met een open mind in en houd je verwachtingen laag om teleurstelling te voorkomen. Je wilt vooral een leuke date hebben; of daar nou een vervolg op komt of niet. Concentreer je op je date, in plaats van op jezelf. Denk aan dingen die je kunt doen om het comfortabel voor je date te maken: glimlach eens, kijk je date in de ogen aan als je praat en vraag naar wat hij of zij doet (werk, studie, ambities). Toon interesse!

6. Houd het veilig

Deze tip gaat vooral uit naar de dames: zorg dat je altijd op een veilige plek afspreekt. Deze tip mag misschien een beetje onnodig lijken, het gaat vaker fout dan je misschien denkt. Ook al heeft een bekende jullie aan elkaar gekoppeld, dat maakt niet uit. Zorg altijd dat je op een openbare plek afspreekt (zie tip 3), het liefst overdag en zorg dat iemand op de hoogte is dat je een afspraakje hebt. Spreek niet gelijk bij iemand thuis af of op een plek waarvan je weet dat je niet makkelijk kunt vertrekken.

7. Wees niet onbeleefd

Het spreekt voor zich dat je niet teveel op je smarthphone moet kijken terwijl je op date bent. En mocht je een belletje krijgen, neem niet op! Je wilt je date niet in verlegenheid brengen en de indruk wekken dat je telefoon interessanter is dan zijn of haar verhaal.

Probeer tevens je alcoholgebruik te beperken tot maximaal 1 of 2 drankjes. Het kan soms best lastig zijn om een goede en verzorgde indruk te maken als je aangeschoten bent. Ook al denk je op het moment zelf misschien juist dat het prima kan. Het laatste wat je wil, is jezelf voor schut zetten!

8. Praat niet over je exen

Alle dating experts zijn het erover eens dat praten over eerdere relaties een belangrijke no-no is op een eerste date, of het nou om een blind date gaat of niet. Waar je ook over spreekt, houd het positief en licht. Blijf weg van onderwerpen die stress en andere negatieve emoties opbrengen.

Heb jij weleens een blind date gehad? Dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaring! Deel je verhaal met ons in een reactie hieronder!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

10.774 keer bekeken

Geschreven door

Vooral in het begin van een relatie doen we niets liever dan zoenen! Een heftige zoensessie mondt dan regelmatig uit in een stomende vrijpartij. Klinkt fantastisch, maar na verloop van tijd zal een vurige zoen steeds minder deel uitmaken van jullie v…
10.774 keer bekeken