Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Ik heb wel zin in masturberen, maar niet in seks met mijn partner. Wat nu?

18 mei 2022,

geschreven door

Sommige mensen die geen zin hebben in seks met hun partner, hebben sowieso niet zo’n interesse in seks op dat moment. Hun gebrek aan zin gaat dan samen met een lage sexdrive. Maar het komt ook voor dat mensen bij mij komen en zeggen: help, ik heb geen zin in seks met mijn partner, maar ik heb wél zin om te masturberen. Hoe kan dat nou?

Aan je sexdrive ligt het niet

Als je wel zin hebt om te masturberen, weet je in elk geval dat er met je seksdrive in principe niets mis is. Je bent ontvankelijk voor seksuele prikkels. Je kunt genot ervaren. Je seksuele waakvlammetje staat ‘aan’ als het ware. Je hebt zin om te masturberen, dus je geniet ervan om af en toe even te verdwijnen in een fantasie en het gevoel van genot dat masturbatie brengt. Dat je geen zin hebt in seks met je partner, wijst er in zo’n geval op dat er specifiek in het vrijen met je partner ergens een kink in de kabel is gekomen.

Negatieve associatie

In veel gevallen ontstaat zo’n kink in de kabel doordat er ergens een negatieve associatie is ontstaan: je bent een negatief gevoel gaan koppelen aan seks met je partner. Het kan zijn dat je druk ervaart om seks te hebben, ook als je daar eigenlijk geen zin in hebt. Het kan zijn dat je werkstress ervaart en daardoor minder goed kan ontspannen, waardoor je je schuldig voelt naar je partner. Het kan zijn dat de seks een paar keer wat minder prettig is geweest. Het kan zijn dat je een keer een nare ervaring hebt gehad. Wat het ook is, het heeft ervoor gezorgd dat in jouw hersenen en in jouw lichaam een koppeling is ontstaan tussen dat negatieve gevoel en seks met jouw partner. En als dat het geval is, dan is het hoe dan ook belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

In veel gevallen ontstaat er in kink in de kabel doordat er ergens een negatieve associatie is ontstaan: je bent een negatief gevoel gaan koppelen aan seks met je partner.

Praat erover

Allereerst is het altijd een goede eerste stap om het bespreekbaar te maken met je partner. Deel op een open manier waar je mee zit en geef aan dat je het graag anders zou willen zien. Daarmee zet je de eerste stap richting het samen zoeken naar een oplossing. Misschien zijn jullie samen een beetje in een negatieve spiraal beland en kunnen jullie samen zoeken naar manieren om jullie seksleven weer een positieve boost te geven. Misschien zijn er dingen waar je partner je mee kan helpen en lucht het al op om te delen waar je mee in je maag zit. Misschien heb je meer hulp nodig en is een gesprek met een psycholoog of seksuoloog een goede stap voor jullie. Hoe dan ook is het heel fijn om je hierbij gesteund te weten door je partner.

koppel in bed

Blijf er niet meer rondlopen

Als je je vervelend voelt over dit probleem, kan het verleidelijk zijn om het een beetje weg te duwen, zodat je er niet over na hoeft te denken. Je gaat het onderwerp uit de weg, je gaat seks uit de weg en uiteindelijk ga je zo ook de partner uit te weg. Het lastige is, ik weet uit ervaring: het probleem lost zich vrijwel nooit vanzelf op en wordt juist alleen maar erger. Een negatieve associatie is eigenlijk iets in je hersenen dat ongewild een beetje in de knoop is geraakt. En net als een knoop in je haren alleen maar erger wordt als je die laat zitten, zal het probleem alleen opgelost worden als je de tijd neemt om de knoop er even uit te halen.

Mijn advies is dan ook: zit je met dit probleem, maak je niet te druk, denk niet dat er iets mis met je is, maar trek wel aan de bel. Want met een beetje hulp, heb je zo je plezier in seks weer terug. Ook mét je partner. En dat is sowieso de moeite waard.

Succes!

Hulp nodig?

Zorgt een negatieve associatie voor een dip in je seksleven? Misschien kan een gesprek met een seksuoloog helpen. Aarzel vooral niet om contact op te nemen met mij of met één van mijn collega’s. We helpen je graag.

Liefs, Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog

2 reacties

  1. Bij mij is het zo dat voor dat ik met mijn vrouw ga neuken Ik altijd eerder na bed toe ga en me dan lekker af ga trekken en fantaseer over haar lekkere rijpe vriendin Carla van 57 blond haar o wat is ze lekker zeg ik trek me klaar als mijn vrouw dan naar boven toe komt ben ik zo super smerig geil en kan ik haar heel lang neuken mijn vrouw zegt dan altijd na afloop of ik haar nog wel lekker vindt omdat ik zo laat pas klaar kom op haar eigenlijk vind ik masturberen lekkerder dan neuken in mijn fantasie gaat alles zo als ik wil en kom ik klaar op het moment dat ik wil

  2. Ik masturbeer het liefst in ov, in de trein als ik bijvoorbeeld tegenover een vrouw zit.ik bezit een grote penis met een dikke eikel en vind het geil als de vrouw dan kijkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

 Beste Talitha, ik ben al enige tijd samen met mijn vriendin. Onlangs hebben we een diepgaand gesprek gevoerd over onze toekomstplannen. Mijn vriendin gaf heel stellig aan om niet te willen samenwonen, maar wil graag LAT-ten. Even slikken, maar ik w…
1.234 keer bekeken