Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.657 keer bekeken

Zo gebruik je affirmaties om je zekerder te voelen in de slaapkamer

10 juli 2023,

geschreven door

Jij bent in staat om het leven van je dromen te creëren door middel van affirmaties. Maar wat zijn affirmaties precies? Het zijn positieve, krachtige zinnen die je gebruikt om je negatieve gedachten om te zetten in positieve. Om zo je gedachten als het ware te herprogrammeren. Klinkt zweverig en een beetje raar? Helemaal niet! In dit artikel leggen wij uit hoe affirmaties werken.

In dit artikel:

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn krachtige zinnen met een positieve boodschap. Je gebruikt ze om je onderbewustzijn een soort van te herprogrammeren, om zo negatieve gedachten te verwisselen voor positieve. Het doel van het uitspreken van je affirmaties is een verandering teweeg brengen in je eigen gedachten, emoties en gedrag. En op deze manier manifesteer jij het leven dat je wil.

Je affirmaties kunnen betrekking hebben op alles, maar vaak gaan ze over zelfvertrouwen, liefde, geld en persoonlijke groei.

“Met affirmaties manifesteer jij het leven dat je wilt.”

Hoe werken affirmaties?

Je hebt geen invloed op situaties, maar je hebt wel invloed op jouw gedachten en reacties op een bepaalde situatie. En dat is waar affirmaties en manifesteren in het spel komen. Met affirmaties creëer je een nieuwe mindset, krijg je meer zelfvertrouwen en kan je jouw kijk op de wereld veranderen.

Door te focussen op het positieve en het negatieve achter je te laten, zal je merken dat je automatisch positiever in het leven staat. En ken je het gezegde “alles wat je aandacht geeft, groeit?”. Het is dus eigenlijk niet zo gek, wanneer jij de aandacht legt op het positieve, dat je dan ook veel sneller en vaker het positieve zal zien in je leven.

Het is wetenschappelijk bewezen dat affirmaties werken. Het is daarnaast ook helemaal gratis én zonder risico, dus waarom zou je het niet proberen?

affirmaties

Hoe begin je met affirmaties?

Hoe begin je met affirmaties? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Neem even de tijd om te reflecteren op de aspecten van je leven die je graag wilt veranderen of verbeteren. Misschien wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen, liefde aantrekken, financieel meer zekerheid of persoonlijk groeien. Kijk op welke gebieden jij je wil focussen en formuleer dan mooie zinnen die voor verandering kunnen gaan zorgen. Deze zinnen kan je voor jezelf opschrijven op kleine briefjes en deze door je huis hangen, maar je kan ze ook gewoon uitspreken.

Tip! Zet je favoriete affirmatie als achtergrond op je telefoon. Dan zie je ‘m gegarandeerd meerdere keren per dag!

Haalbaarheid

Zorg dat je affirmaties bij jou passen, haalbaar en specifiek zijn. Als ze te ver van je afstaan, wordt het heel lastig om ze te geloven. Ben je bijvoorbeeld single en wil je heel graag een partner, maar ga je er nooit op uit? Dan heeft het geen zin om te zeggen “ik ontmoet de perfecte partner binnen een maand”. Het is dan beter om iets te zeggen als “ik sta ervoor open om nieuwe mensen te ontmoeten”.

Tegenwoordige tijd

Zorg ervoor dat je affirmaties altijd in de tegenwoordige tijd uitspreekt, alsof ze al werkelijkheid zijn. Begin dan met het dagelijks uitspreken van je affirmaties, bijvoorbeeld in de ochtend na het opstaan of tijdens een rustig moment voor jezelf. Herhaal ze met overtuiging. Als je er zelf niet in gelooft, gaat het niet werken. Door consistent te zijn en ze regelmatig te herhalen, zul je merken dat affirmaties een krachtig instrument worden om positieve veranderingen in je leven te manifesteren.

“Als je er zelf niet in gelooft, gaat het niet werken.”

Affirmaties moeten altijd in de tegenwoordige tijd worden uitgesproken, alsof het al werkelijkheid is. Daarnaast moeten ze zo specifiek mogelijk zijn. In plaats van te zeggen “ik wil gelukkig zijn”, formuleer je het als “ik vind het geluk in alle kleine dingen die ik elke dag zie”. Ook zijn affirmaties krachtiger als ze focussen op het positieve. Dus niet ‘ik ben niet meer onzeker over mijn lichaam’, maar zeg dan ‘ik zie en waardeer al het moois aan mijn lichaam’.

affirmaties

De kracht van herhaling

Herhaling is essentieel voor het succes van affirmaties. Maak er een gewoonte van om ze regelmatig te herhalen, zoals bij het opstaan, tijdens dagelijkse routines of wanneer je even wacht, zoals bij een stoplicht of tot je kopje koffie is gezet. Door constant aan je affirmatie herinnerd te worden, wordt het moeilijker om het te vergeten. Zodra je affirmatie als een gewoonte voelt, zal het effect hebben op je leven!

“Zodra je affirmatie als een gewoonte voelt, zal het effect hebben op je leven!”

Een bekende affirmatie is “ik accepteer mezelf zoals ik ben”. Deze is ontzettend krachtig. Vooral als je soms onzeker bent en jezelf vaak bekritiseert, kan deze affirmatie een gamechanger zijn. Telkens wanneer er negatieve gedachten over jezelf opkomen, vervang je ze simpelweg met de zin ‘ik accepteer mezelf zoals ik ben’. In het begin kan het wat onwennig voelen, maar naarmate je het vaker doet, zul je merken dat je het steeds meer gaat geloven. Je bent niet opeens een compleet ander persoon geworden, maar je begint jezelf wel te accepteren. En dat heeft een geweldige impact! Je zult je beter voelen en dat straal je uit naar de buitenwereld.”

Affirmaties om je zeker en sexy te voelen

Nu je weet wat affirmaties precies zijn, kan je vast wel begrijpen dat ze je heel goed kunnen helpen bij onzekerheden over je lichaam. Heel veel mensen zijn onzeker over hun lichaam of over hun sensualiteit. Superzonde, want iedereen is mooi en sexy op zijn of haar eigen manier.

Door affirmaties op te stellen die betrekking hebben op jouw lichaamsbeeld, kan je dus meer zekerheid krijgen en je daardoor prettiger voelen in de slaapkamer! Misschien zijn er wel dingen die je heel graag wil doen, maar nooit gedurfd hebt, omdat iets je tegenhoudt. Met net dat stapje extra zelfvertrouwen en geloof in jezelf, is er niks meer wat jij niet aandurft. Binnen en buiten de slaapkamer trouwens.

We geven je wat voorbeelden van affirmaties over je lichaamsbeeld die je kan gebruiken. Het is natuurlijk nog beter als je je eigen, persoonlijke affirmaties opstelt.

Voorbeelden van affirmaties

 • Mijn lichaam is mooi
 • Ik ben trots op mijn sensualiteit
 • Ik gun het mijzelf om zonder schaamte te genieten
 • Ik ben geliefd
 • Ik ben mooi van binnen en van buiten, en dat maakt me onweerstaanbaar
 • Ik omarm mijn sensualiteit en geniet van mijn eigen lichaam
 • Ik ben trots op mijn unieke schoonheid en laat het graag zien
 • Mijn lichaam is gezond en krachtig, en ik zorg er goed voor
 • Ik omarm mijn unieke schoonheid en vier de diversiteit in alle lichaamstypes
 • Ik ben niet zoals iedereen en juist dat maakt mij zo leuk
 • Ik ben trots op mijn lichaam en koester de manier waarop het mij door het leven draagt
 • Ik ben dankbaar voor mijn lijf en focus op wat het allemaal voor mij heeft gedaan en doet
 • Ik kies ervoor om mezelf met vriendelijkheid en liefde te behandelen
 • Ik accepteer mezelf volledig
 • Ik verdien het allerbeste

Deel jouw favoriete affirmatie in een reactie en wie weet help je er anderen mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

23.245 keer bekeken

Geschreven door

De clitoris en de G-spot zijn de meest bekende vrouwelijke spots als het aankomt op seksueel genot. Maar wist je dat er nog veel meer gevoelige plekjes zijn? De minder bekende A-spot is een gevoelig stukje weefsel in de vagina dat net zo goed gelinkt…
23.245 keer bekeken