Zien we jou dit weekend bij de Womanizer pop-up store in Den Haag? 😏

Seksueel misbruik… het is nooit je eigen fout!

25 augustus 2020,

geschreven door

MeToo werd in 2017 leven ingeblazen en is nog steeds een hot-topic. Het topic staat voor een beweging tegen seksueel overschrijdend gedrag. Helaas is dit anno nu nog steeds een actueel probleem waar zowel mannen, vrouwen, jongens en meisjes mee te maken kunnen krijgen. Vaak denken slachtoffers van seksueel misbruik dat de fout bij henzelf licht. 

Nee = Nee!

Laten we heel duidelijk zijn: de fout ligt nooit bij jou zelf! Nee is nee en er is nooit een excuus om jouw weigering te negeren. Ook niet wanneer je besluit om in je nakie over straat te lopen. Waarschijnlijk twijfel jij als slachtoffer of jij niet de verkeerde indruk hebt gewekt of dat je er om hebt gevraagd omdat je dat te korte rokje droeg. Nee. Je kan natuurlijk een bepaalde indruk bij iemand opwekken, maar wanneer je hebt aangegeven niet op die manier contact te willen is dat duidelijk genoeg. Slechts een ‘Nee’ zou moeten volstaan. Knoop dit in je oren!

“Waarschijnlijk twijfel jij als slachtoffer of jij niet de verkeerde indruk hebt gewekt of dat je er om hebt gevraagd omdat je dat te korte rokje droeg. Nee.”

Maar waarom zou iemand zoiets doen?

Nog een vraag die door je hoofd raast. Je weet heel goed dat je nee hebt gezegd, maar kan niet bevatten waarom iemand dan alsnog jouw grens over zou gaan. Waarom zou je zoiets doen? Waarom volstaat een nee niet? Waarom vind je het opwindend om seks te hebben met iemand die overduidelijk geen seks met jou wil?

“Omdat jij je niet kan inbeelden dat er zulke zieke geesten op de aardbol rond zweven, geef je jezelf maar de schuld.”

Op die vragen heb je hoogstwaarschijnlijk geen antwoord en zo kom je weer terug bij af. Je kan jezelf namelijk niet voorstellen waarom iemand dit jou aan zou willen doen en wat er voor hem of haar opwindend is. Dus dan zal je wel niet duidelijk genoeg geweest zijn. Am I right? Lieverd, houd je zelf alsjeblieft een spiegel voor. Omdat jij je niet kan inbeelden dat er zulke zieke geesten op de aardbol rond zweven, geef je jezelf maar de schuld. Doe het niet! Helaas bestaan deze personen echt.

Het is nooit de fout van het slachtoffer

Wij hopen dat je dit in je oren knoopt. Seksueel misbruik kan erg traumatiserend zijn en je belemmeren in het dagelijks leven. Wanneer je als slachtoffer denkt dat je er waarschijnlijk om hebt gevraagd, zul je nooit de situatie accepteren en kan het zelfs voorkomen dat je jezelf fysiek of geestelijk gaat straffen. Het is dus van groot belang dat je na zo’n gebeurtenis er over praat met vrienden, familie of een psycholoog. Een psycholoog kan je in contact brengen met lotgenoten of door middel van verschillende therapieën helpen om over dit trauma heen te komen.

“Wanneer je als slachtoffer denkt dat je er waarschijnlijk om hebt gevraagd, zul je nooit de situatie accepteren en kan het zelfs voorkomen dat je jezelf fysiek of geestelijk gaat straffen.”

Ben jij slachtoffer geworden van seksueel misbruik en belemmert dit jou in je dagelijks leven? Praat dan met een psycholoog of een geliefde. Praten helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.166 keer bekeken

Geschreven door

Misschien begin je net warm te draaien, misschien sta je op het punt van klaarkomen – het laatste waar je tijdens seks of masturberen op zit te wachten is kramp! Maar waar komt het eigenlijk vandaan en bovendien, wat kunnen we doen tegen kramp tijden…
4.166 keer bekeken
3.824 keer bekeken

Geschreven door

Wanneer jij je voor het eerst wilt begeven in de wereld van BDSM, kom je waarschijnlijk een hoop termen tegen waarvan je niet weet wat ze betekenen. Geeft niet, daar heb je EasyToys Magazine voor! In deze blog gaan we in op het begrip ‘sub drop’ en ‘…
3.824 keer bekeken