NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

4.494 keer bekeken

Help! Hoe kun je hangborsten voorkomen?

3 juli 2019,

geschreven door

Elke vrouw wil het liefst een volle stevige boezem. Echter krijgen de meeste vrouwen vroeg of laat te maken met hangborsten. Hoe komt dat? En misschien nog wel belangrijker: hoe kun je het voorkomen? In deze blog vindt je de beste tips en tricks tegen hangborsten!

Wanneer heb je hangborsten?

De meeste borsten beginnen rond, als een soort appelvorm. Borsten veranderen echter door de jaren heen, of we dat nou willen of niet. De verandering van vorm en grootte kan te maken hebben met leeftijd, een zwangerschap, gewichtsschommelingen en hormonale veranderingen.

Wist je dat… je cupmaat wel zes keer kan veranderen in je leven?

We spreken van hangborsten als het merendeel van de borst niet meer rechtop staat en de tepel naar beneden wijst. In het geval van slappe, hangende borsten is het evenwicht van de borst verstoord. Dit houdt in dat er teveel huid is en te weinig volume, of een combinatie hiervan.

Zó voorkom je hangborsten!

Helaas is het niet realistisch om te verwachten dat je je hele leven strakke borsten kunt hebben, want het hangen van je borsten is een natuurlijk proces. Maar we kunnen natuurlijk wel wat extra liefde en aandacht schenken aan onze borsten om het proces een beetje te vertragen.

1. Verstrek je borstspieren

Hoewel je borsten zelf geen spieren bevatten, kun je de onderliggende spieren wel trainen waardoor ze minder snel gaan hangen. Wanneer je minimaal twee keer per week de juiste borstspieroefeningen doet voorkom je hangborsten. Zwemmen is bijvoorbeeld een goede manier om de spieren versterken, maar ook roeien en opdrukken zijn aan te raden. Deze oefeningen hebben een liftend effect, wat vroegtijdig hangen van de borsten tegengaat.

2. Gezond eten

Voldoende vitamines en mineralen doen wonderen voor je borsten. Hangborsten krijgen minder kans door van binnenuit goed voor je lichaam te zorgen. Zorg voor gevarieerde voeding en let erop dat je voldoende vitamine A, B, C en E binnen krijgt. Deze vitaminen zijn verantwoordelijk voor een elastische huid en een stevige borstpartij.

3. De juiste BH

Een te kleine cupmaat knelt het borstweefsel af, een te grote cupmaat biedt geen ondersteuning. Om hangborsten tegen te gaan, is het dragen van een perfect passende beha heel belangrijk. Laat je maat opmeten en investeer in een stevige, goed ondersteunende beha.

4.Bescherm je borsten tegen de zon

Het is belangrijk om je borsten altijd goed te beschermen tegen de zon. UV-stralen beschadigen namelijk het collageen en de elastine die essentieel zijn voor het bindweefsel onder de huid. Dit maakt de huid minder soepel waardoor je borsten eerder gaan hangen.

5. Verzorg je huid

Smeer je borsten goed in na het douchen. Kies voor een verzorgende bodycrème die de huid strakker maakt en gezond houdt. Ook een gouden tip: wissel de warme douchestraal af met koud water. Dit maakt de huid van de borsten stevig en gaat hangborsten absoluut tegen.

Wat doe jij om hangborsten tegen te gaan? Deel je tips in een reactie! 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

10.668 keer bekeken

Geschreven door

Voel jij dat je klaar bent voor je eerste keer seks, maar weet je niet zo goed wat je kan verwachten? Lees dan dit artikel! De eerste keer is voor iedereen spannend en misschien wel een beetje ongemakkelijk, maar dat is helemaal normaal. Je hoeft je …
10.668 keer bekeken
3.333 keer bekeken

Geschreven door

Hetero, homo, bi… Voor sommige mensen is het heel duidelijk in welk “hokje” zij passen. Maar voor heel veel mensen geldt dit niet. Zij willen of kunnen geen label plakken aan hun genderidentiteit of seksuele voorkeuren. In dat geval kunnen we s…
3.333 keer bekeken