Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Ai! Schaamhaar scheren verhoogt mogelijk de kans op soa overdracht!

16 juli 2018,

geschreven door

We doen het bijna allemaal wel: het scheren van ons schaamhaar. De één gaat voor een mooi kaal geheel, de ander prefereert een netjes bijgewerkt perkje. Weer een ander kiest voor het bekende streepje en sommigen maken er een ware kunst van om figuren te creëren. Kortom: schaamhaar scheren is hot! Maar naast dat we het vooral heel mooi en netjes vinden, kleven er ook wat nadelen aan…

Schaamhaar scheren en soa overdracht

Verrassende uitkomsten uit het onderzoek van de universiteit van Californië in San Francisco! Onderzoekers hebben aan 7500 mensen gevraagd naar hun scheergewoonten. Ook kwamen vragen naar hun seksgedrag aan bod.

En wat blijkt? Er is een verband gevonden tussen frequent schaamhaar kortwieken en het voorkomen van infecties als HPV (het virus dat onder andere verantwoordelijk is voor genitale wratten), syfilis en genitale herpes.

Vragen naar scheergewoonten en seksgedrag

De onderzoekers vroegen onder andere hoe vaak het zaakje van onderen wordt onthaard en of dat dan all the way is, of slechts wat trimwerk. Daarnaast kwamen vragen als “hoeveel sekspartners heb je gehad?” en “Welke soa’s heb je wel eens gehad?” aan bod.

Wat blijkt? Mensen die minstens 1 keer per maand hun schaamhaar downunder volledig verwijderen, hebben wel 4 keer meer kans op een infectie dan mensen die au naturelle door het leven gaan.

De functie van schaamhaar

Het hebben van schaamhaar is dus heel nuttig! Het wegscheren leidt dan ook regelmatig tot huidirritatie en wondjes. Je huid wordt daardoor meer vatbaar voor vervelende infecties. En laten we nou net met z’n allen vaak de boel scheren vlak vóór een spannende date. De huid is dan nog herstellende van die ontharingssessie. Dat is vragen om infecties, peeps!

Wist je dat… je met geschoren private parts ook meer kans hebt op een schimmelinfectie? De haartjes houden namelijk vocht weg uit je geslachtsdelen, iets waar schimmels dol op zijn!

De voordelen van je schaamhaar scheren

 • Minder kans op schaamluis
 • Maakt orale seks gemakkelijker
 • Je voelt je hygiënischer én meer sexy

Altijd al willen weten waar de term beaver (Engels voor vagina) vandaan komt? Vroeger was het niet gebruikelijk om het schaamhaar te verwijderen. Prostituees deden dit wel om schaamluis te voorkomen. Een geschoren vagina werd dus gelinkt aan prostitutie. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Daarom werden er ‘vaginapruiken’ gebruikt, gemaakt van bevervel!

Let op! Geschoren private parts is geen garantie op bescherming tegen soa overdracht. Om een soa te voorkomen dien je een condoom te gebruiken

Wat is jouw ervaring met het ontharen van je schaamstreek?

3 reacties

 1. Ai, inderdaad. Niet omdat scheren de kans op een SOA vergroot, maar omdat dit onderzoek helemaal geen causaal verband aantoont. Het zou zo maar kunnen dat mensen bijvoorbeeld pas hun schaamhaar scheerden, nadat ze een infectie hadden opgelopen. En hoewel aan de respondenten is gevraagd met hoeveel partners ze seksueel actief zijn geweest (als graadmeter voor de seksuele activiteit), is niet gevraagd of ze dat veilig deden. Dit maakt de resultaten op zijn zachtst gezegd speculatief.
  Ik heb dit onderzoek al eens flink kritisch bekeken: https://www.nbrplaza.com/zonder-schaamhaar-80-meer-kans-op-soa/

  1. Er zitten zeker haken en ogen aan dit onderzoek. Neemt niet weg dat een geschoren huid (met eventuele scheerwondjes) vatbaarder is voor het ontvangen van bepaalde infecties. Zelfs veilig vrijen met een condoom, kan herpes- en HPV-overdracht nog niet 100% voorkomen, daar de infectie zich ook kan nestelen op de gebieden waar het schaamhaar zich bevindt (in tegenstelling tot een soa als chlamydia, dat voornamelijk inwendig in de vagina, anus of plasbuis wordt gevonden).

   We kunnen dus inderdaad niet spreken van een causaal verband en we weten al helemaal niet de achterliggende factoren die in het onderzoek zijn meegenomen, maar een infectie als herpes kan mogelijk makkelijker worden overgedragen bij een geschoren huid (zelfs als er een condoom wordt gedragen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.750 keer bekeken

Geschreven door

Seks is heerlijk, seks is romantisch, sensueel, beestachtig en soms… behoorlijk ongemakkelijk of hilarisch. Maar dat hoort erbij. En weet je? Jij bent niet de enige met zo’n ervaring. Lees hier de meest gênante, pijnlijke of hilarische seksmoment …
3.750 keer bekeken
1.843 keer bekeken

Geschreven door

De kerstdagen zijn aanstaande en dat betekent dat in menig huishouden de eerste voorbereidingen alweer getroffen worden. Mariah Carey is inmiddels al meer dan 1000x op de radio geweest en de vloer ligt waarschijnlijk al bezaaid met glitters en dennen…
1.843 keer bekeken