Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

56.233 keer bekeken

Schaamhaar verwijderen: zó kies je de juiste aanpak

4 april 2018,

geschreven door

Het ontharen van je schaamstreek kan een flinke uitdaging zijn. Het is namelijk nét een tikje ingewikkelder dan het ontharen van bijvoorbeeld je benen of je kin. Er zijn verschillende manieren om schaamhaar te verwijderen. In dit artikel zetten we ze allemaal voor je op een rijtje, zodat jij de aanpak kan kiezen die het beste bij jou past.

Methode 1: Schaamhaar ontharingscrème

Schaamhaar verwijderen met ontharingscrème is een populaire keuze. Het is redelijk makkelijk, snel en pijnloos. Probeer de ontharingscrème altijd eerst uit op een ander stukje huid, bijvoorbeeld op de binnenkant van je arm. Het is namelijk mogelijk dat je allergisch bent voor een van de ingredienten van ontharingscrème. Een nadeel van ontharingscrème kan zijn dat het erg sterk ruikt. De haren blijven niet veel langer weg dan met scheren en ontharingscrème kan dus een allergische reactie veroorzaken. Het voordeel van ontharingscrème is dat je huid na gebruik lekker zacht voelt én dat je geen harde stoppels krijgt zoals met scheren. Ook is het een redelijk goedkope optie.

Moeilijkheid: 6/10
Pijn: 2/10
Kosten: Ongeveer €1,- per keer.

schaamhaar scheren
Pin & foto door Marloes de Vries

Methode 2: Schaamhaar scheren

Het scheren van je schaamhaar lijkt lekker makkelijk. De kans is groot dat je al scheermesjes in huis hebt voor andere lichaamsdelen. Toch blijkt het nog best een opgave te zijn om je schaamhaar te scheren zonder irritatie. Het is best een klus om jouw schaamhaar op de juiste manier te scheren en de haartjes zullen vrij snel weer terug komen. Maar scheren is wel een van de goedkoopste en belangrijker nog: een pijnloze optie om je schaamhaar te verwijderen. Mits je jezelf niet snijdt, natuurlijk 😉

Moeilijkheid: 6/10 Om je schaamhaar zonder irritaties te scheren, zijn er aardig wat handelingen nodig.
Pijn: 2/10
Kosten: Ongeveer €1,- per keer, wanneer je de kosten van scheermesjes, scheergel en scrub bij elkaar optelt.

schaamhaar scheren
Pin & foto door Coucou Suzette

Methode 3: Schaamhaar laseren

Ben je op zoek naar een manier om permanent van je schaamhaar af te komen? Dan is laseren de optie voor jou. Je kan namelijk je schaamhaar weg laten laseren. Bij het laseren van je schaamhaar, worden je haarzakjes één voor één vernietigd door een laser. Dat klinkt best sci-fi, toch? Helaas hangt er wel een flink prijskaartje aan het schaamhaar laseren en geheel pijnloos is het ook niet. De nieuwste lastertechnieken beweren wel pijnloos te zijn, maar dat vinden wij lastig om te geloven. Voor het laten laseren van je bikinilijn ben je al snel €500,- kwijt. Voor het permanent ontharen van je bilnaad of het strookje haar naar je navel betaal je zo’n €250,-. Een flinke investering dus, maar dan ben je wel van al het gedoe verlost!

Moeilijkheid: 2/10 Na zo’n 6 sessies hoef jij je geen zorgen meer te maken over je schaamhaar!
Pijn: 7/10
Kosten: Zo’n €250 – €1000, afhankelijk van de locatie van het haar en de schoonheidssalon.

schaamhaar laseren
Pin & foto door Hilde Atalanta

Methode 4: Schaamhaar waxen

Je schaamhaar laten harsen, of waxen, is vrij populair. Dat is ook niet gek, de haartjes blijven namelijk een stuk langer weg dan bij het scheren en het is een stuk goedkoper dan het laseren van je schaamhaar. Wanneer je jouw schaamhaar laat waxen bij een schoonheidssalon, kun je kiezen uit een aantal verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een bikini wax, of een brazilian. Bij een brazilian wax worden álle haren verwijderd. Dus ook het haar rond de anus. Bij een bikini wax worden alleen de delen die onbedekt zijn wanneer je een bikini draagt geharst. Ook mannen kunnen hun schaamhaar laten waxen, deze kunnen bijvoorbeeld een boyzilian wax laten doen. Niet elke salon waxt ook mannen, dus het is verstandig om hier van te voren onderzoek naar te doen. Je schaamhaar laten waxen is niet pijnvrij, maar wanneer je regelmatig jouw schaamhaar laat waxen zal je wel wennen aan dit gevoel.

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met wax. Bij de drogist kun je harsstrips kopen, of je kan via internet wax kopen. Dit is echter niet voor beginners en vergt heel wat kennis om goed te kunnen doen.

Moeilijkheid: 4/10, mits je het laat doen door een specialist.
Pijn: 8/10
Kosten: Ongeveer €40,- per keer bij een schoonheidssalon.

schaamhaar verwijderen
Pin & foto door Jennifer Fitzpatrick

Methode 5: Schaamhaar epileren

Het epileren van je schaamhaar lijkt in essentie op het harsen van je schaamhaar. Bij beide methoden trek je de haartjes uit de huid, waardoor het een stuk langer duurt voor ze terug groeien. Bij het waxen of harsen gebruik je (hete) hars om de haartjes mee te verwijderen. Het epileren van het schaamhaar doe je met een speciaal apparaat of bijvoorbeeld een pincet. Dit heeft verschillende voordelen. Je kan het epileren zelf doen, thuis in je eigen badkamer. Je hebt geen terugkerende kosten, je betaalt eenmalig voor het apparaat wat je gebruikt en hoeft deze slechts eens in de paar jaar te vervangen. De nadelen van epileren zijn dat het veel werk is om te doen en erg pijnlijk is.

Moeilijkheid: 5/10
Pijn: 9/10
Kosten: Eenmalig €20 – €150 afhankelijk van het apparaat wat je kiest

Schaamhaar verwijderen
Pin & foto door FizzpopPins

Onthaar jij je schaamstreek op een van de bovenstaande manieren? Of onthaar jij juist niet? We horen graag wat jouw ervaringen zijn met het verwijderen van schaamhaar!

10 reacties

  1. Ik heb mijn schaamhaar laten laseren na 6 beurten ben ik er vanaf . Heel mooi , wel duur en niet helemaal pijnloos

  2. Wij gaan altijd naar de waxbar, om de 5 weken. Inderdaad niet geheel pijnvrij, maar het resultaat mag er zijn hoor. Voordeel is dat de haartjes veel zachter zijn als ze terug komen. Geen stoppels meer.
    Het beste is wel om dit een tijdje vol te houden.

  3. Ik ben 13 tien jaar en heb wel wat schaam haar allen ik weet niet hoe je moet schirren en ik weet niet hoe oud je er voor moet zijn om te schirren😢?

  4. Ik gebruik altijd ontharingscrème smeer mijn schaamstreek, penis en balzak royaal in met ontharingscrème wacht een stuk langer als de aangegeven tijden spoel mijn rode schaamhaar met lauw water af. Ik krijg vaak complimenten van vrouwen dat het lekker glad aanvoelt.

  5. Beste mensen
    Ik scheer mijn schaamhaar al jaren
    Gewoon droog. Klaar beetje baby zalf er op grts
    Hermance

  6. Goedemorgen beste mensen. Ik scheer mijn ballen en schaamhaar al jaren. Ook mijn benen en lichaam en mijn bilnaad. Zomer en winter. Want ik vind het vies al dat lichaams haar. Er is maar een plek waar ik haar heb staan is op mijn hoofd.
    Groetjes Cor.

    1. Ja Cor ik ben helemaal met eens,ik scheer ok alles lekker glad.
      En vrouwen en mannen vinden dat heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.552 keer bekeken

Geschreven door

De periode van fun and games in de zomerzon is voorbij en de tijd om met je neus in de boeken te zitten is weer begonnen. Maar no worries. Met jouw perfecte study buddy ga jij van je studie een daverend succes maken! De beste study buddy sextoys De j…
1.552 keer bekeken