NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

87.622 keer bekeken

Seks als je ongesteld bent? De mogelijkheden én voordelen!

7 februari 2018,

geschreven door

Voor de één taboe, de ander is er gek op! Seks als je ongesteld bent. Je hoort mensen wel eens zeggen: “een echte schipper bevaart ook de rode zee“. En daar is hélemaal niets mis mee! Sterker nog, het hebben van seks als jij ongesteld bent, heeft zo zijn voordelen. Wil je weten welke en ben je benieuwd hoe je seks kan hebben als je ongesteld bent? Lees gauw verder!

Seks als je ongesteld bent: de mogelijkheden

Sommigen mensen vinden het idee van seks tijdens de menstruatie niet erg hygiënisch. De kans op ‘een bloederige boel’ is natuurlijk aanwezig. Al zal het in de meeste gevallen echt niet resulteren in een heftig bloedbad.

Wist je dat… menstruatiebloed absoluut niet onrein of schadelijk is voor de penis?

Om het geheel zo schoon mogelijk te laten verlopen, kan je een aantal dingen doen:

 1. Gebruik een condoom. De penis zal niet onder het bloed komen te zitten, waardoor het achteraf afspoelen en schoonmaken soepeler zal verlopen.
 2. Leg een (donkere) handdoek op bed, waar jullie seks op kunnen hebben. Eventueel bloedverlies wordt door de handdoek opgevangen en op deze manier bescherm je het beddengoed tegen bloedvlekken. Dit geldt natuurlijk ook voor iedere andere plek waar jullie seks willen hebben, zoals op de bank of op de keukentafel.
 3. Heb seks onder de douche. Een groot voordeel van seks onder douche tijdens de menstruatie, is dat het water direct bloedverlies kan wegspoelen. Jullie zullen minder afgeleid zijn door het idee dat jij/je vriendin menstrueert, waardoor jullie meer kunnen genieten van de seks.
 4. Heb seks in de juiste standjes. De missionarispositie of zijwaarts (lepeltje lepeltje) zijn geschikte standjes waarbij de kans op veel bloedverlies minder is dan bijvoorbeeld bij de cowgirl (vrouw bovenop).
 5. Doe het tijdens de lichtere dagen, bijvoorbeeld tegen het einde van de menstruatie.
 6. Ga over tot alternatieve vormen van seks, zoals orale seks of anale seks.

De Beppy tampon spons

Een steeds populairder product is de tampon-spons: een zacht en flexibel sponsje zonder touwtje dat in de vagina gebracht kan worden. Dit sponsje kan tot wel 8 uur ongestoord blijven zitten. Een groot voordeel van een tampon spons is dat het tijdens de seks kan blijven zitten. De man zal dit sponsje niet voelen. Op deze manier kunnen jullie de liefde bedrijven, zonder zorgen over eventueel bloedverlies. De sponsjes van het merk Beppy zijn in een droge en ‘natte’ variant verkrijgbaar. De ‘wet’ (natte) tampons zijn bevochtigd met vagina-vriendelijke gel, om het in- en uitbrengen zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken.

Let op! Heb nooit seks met een normale tampon in. Deze kan verder richting de baarmoeder worden gestoten, met mogelijk vervelende gevolgen.

De voordelen van seks tijdens menstruatie

Niet alleen zijn er genoeg mogelijkheden om toch te kunnen genieten van seks tijdens de ongesteldheid, er zijn ook genoeg voordelen te noemen.

1. Ze kan meer zin in seks hebben

Sommige vrouwen geven aan dat ze tijdens de menstruatie meer zin in seks hebben. Dat komt doordat, vanaf de 3e dag van de menstruatie, de hormonen oestrogeen en testosteron gaan stijgen. Dit leidt tot een hoger libido. Daarnaast zorgt oestrogeen voor het vochtig houden van de vagina, waardoor glijmiddel in veel gevallen niet nodig is. Het menstruatiebloed, in combinatie met het slijm dat wordt afgescheiden, kan ook perfect als glijmiddel functioneren.

2. De duur van de menstruatie kan korter worden

Heb je seks als je ongesteld bent en kom je tot een orgasme? Dan zal dat ertoe leiden dat je op dat moment meer bloed zult verliezen. Bij een orgasme gaan de baarmoeder en de baarmoedermond samentrekken, waardoor slijm en bloed sneller worden afgestoten. Dit betekent dat regelmatig een orgasme hebben tijdens de menstruatie, de totale duur van de ongesteldheid kan verkorten.

3. Het vermindert menstruatiepijn

Seksuele opwinding en een orgasme gaan gepaard met het aanspannen en ontspannen van spiergroepen. Dit kan menstruatiekramp verlichten. Ook zal je tijdens de seks meer gericht zijn op genot, dan op lichamelijke klachten. Seksuele intimiteit zorgt tevens voor een verlichting van stress. Een bijkomend voordeel: een orgasme is een soort natuurlijke pijnstiller. Als we klaarkomen, komt het stofje endorfine vrij. Dit stofje werkt pijnstillend én zorgt er voor dat we ons fijn en gelukkig voelen.

4. Het kan de seks plezieriger maken

Niet alleen is de vagina vochtiger en kan je meer opgewonden zijn tijdens de menstruatie. Het is ook gebruikelijk dat alles down under wat gevoeliger is. Voor veel dames wordt stimulatie daardoor extra plezierig. Sommige dames komen dan ook gemakkelijker tot een hoogtepunt.

Onderzoek toont aan dat ongeveer een derde van de seksueel actieve bevolking seks heeft tijdens de menstruatie.

Niet iedereen houdt van seks tijdens de ongesteldheid

Hoeveel mogelijkheden en voordelen er ook mogen zijn, niet iedereen houdt er van. En daar is ook helemaal niets mis mee! De keuze is altijd aan jou en je partner, of jullie seks willen hebben tijdens de menstruatie. Het belangrijkste is dat zowel jij als je partner er een comfortabel gevoel bij hebt.

Hoe denk jij over seks als je ongesteld bent? Deel jouw mening in een reactie hieronder!

7 reacties

 1. Echt een no go voor mij. Vooral omdat een vriendje mij van zich af gooide toen ik nog een beetje moest bloeden. Echt vernederend was dat. Gelukkig daarna mijn 1e serieuze relatie en toen het een keer per ongeluk gebeurde werd er totaal niet moeilijk over gedaan.

 2. Ik wordt meestal rond de 20e van de maand ongesteld maar ik en mij vriend hebben gister seks gehad maar ik heb het gevoel dat hij in mij klaar in gekomen en wij hebben het onveilig gedaan ben ik dan zwanger als ik deze dagen niet ongesteld word?

  1. Hoi Jeanique,

   Zolang je geen anticonceptie gebruikt, kan onbeschermd vrijen leiden tot een zwangerschap. Deze kans is, het moment van vrijen in jouw cyclus, wel erg klein.
   Mocht je toch niet ongesteld worden (en die kans acht ik dus erg klein 🙂 ), dan kan je over ongeveer 2 a 3 weken betrouwbaar een zwangerschapstest doen.
   Wil je een zwangerschap te allen tijde voorkomen, dan is het raadzaam om aan anticonceptie te doen.

 3. Met wat beleid kan de penis naast de tampon worden ingebracht en wordt daardoor de kans op “doorduwen” voorkomen. Voor haar voelt dit niet – of nauwelijks bezwaarlijk en het is een relatief schone ervaring; zonder spectaculaire bijverschijnselen en zonder te treffen ‘noodzakelijke voorzorgen en voorzieningen’.

 4. Op zich zijn de Beppies heel handig tenzij je baarmoeder wat dieper ligt, ik heb ze 3x gebruikt en kreeg ze er zelf met geen mogelijkheid uit, de huisarts moest het doen en zelfs die had er moeite mee.Voor mij dus helaas geen Beppies meer.

  1. Ach Deesje, dat is dan inderdaad niet handig voor jou om te gebruiken, als daar de huisarts zelfs bij moet helpen. Hoe diep de baarmoeder ligt, verschilt ook weer per meisje/vrouw. Jammer dat het voor jou niet ideaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

31.152 keer bekeken

Geschreven door

Vind jij het niet lekker om je partner te pijpen, maar wil hij wél graag oraal bevredigd worden? Om je geliefde toch te plezieren kun je met een blowjob simulator hem het gevoel van orale bevrediging geven zonder dat jij je mond en tong hoeft te geb…
31.152 keer bekeken