Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

36.024 keer bekeken

Zo kun jij je schaamhaar scheren zonder irritatie!

8 februari 2021,

geschreven door

Iedereen die zijn schaamhaar wel eens geschoren heeft, weet dat het anders is dan even je oksels of benen ontharen. We kennen het allemaal wel: ingegroeide haartjes, jeukende bultjes en een brandende huid. Hoe voorkom je dat? Met onze 12 tips wordt het scheren van je schaamhaar een stuk minder ellendig!

1. Knip lange haren eerst af

Heb je al een mooie schaamcoupe verzameld? Zorg er dan voor dat je scheermesje niet blijft ‘haken’. Door de haren van te voren te knippen voorkom je dit en zorg je ervoor dat het scheermesje soepel over de huid glijdt. Zo hebben je haarzakjes het minste te verduren en je scheermesje overigens ook. Knip niet te dicht langs de huid, je wilt niet meer wegknippen dan nodig is natuurlijk!

2. Scheer onder de douche of in bad

Warm water zorgt ervoor dat je huid zacht en je haren soepel worden. Ook helpt het warme water om je poriën open te zetten waardoor ze goed schoon kunnen worden (wat ontstekingen tegengaat) en waardoor jij de haren tot aan de wortel kunt kappen. Pak niet meteen het scheermesje zodra je onder de douche staat, maar geef je huid wat tijd om te wennen aan de warmte en zich open te stellen.

scheren onder de douche

3. Gebruik het juiste scheermesje

Gebruik scheermesjes die speciaal voor de schaamstreek zijn gemaakt. Ook mesjes voor mannen bieden uitkomst, aangezien die gemaakt zijn voor dikke (baard)haren en een gevoelige huid. En vooral: probeer niet te veel te besparen op de aankoop van je scheermesje. Goedkopere mesjes zijn vaak van slechtere kwaliteit en zijn en dus ook slechter voor je tere huidje down there!

4. Gebruik een nieuw scheermesje

Gebruik een wegwerp scheermesje maar één keer om irritaties te voorkomen. Bacteriën – die zich nestelen tussen de mesjes – kunnen bij de volgende scheerbeurt voor infecties en irritaties zorgen. Kost het je te veel geld om elke keer nieuwe scheermesjes te kopen? Gebruik dan één scheermesje alleen voor je schaamstreek, één voor alleen je oksels en één alleen voor je benen. 3 verschillende dus! Zo komen bepaalde bacteriën niet op plekken terecht waar ze niet horen te zitten.

5. Scrub je schaamstreek

Door te scrubben zorg je ervoor dat je dode huidcellen verwijdert. Zo raken je poriën niet verstopt, maar zorg je er ook voor dat je haartjes minder snel ingroeien! Je kunt een scrub naar keuze gebruiken. Heel wat mensen zweren overigens ook bij bruine suiker als scrubmiddel. De bruine suiker prikt niet en is zacht voor de huid!

scrubben en scheren

6. Gebruik scheercrème

Door scheercrème te gebruiken glijdt het mesje makkelijk over de huid en irriteer je de huid zo min mogelijk. Dat brandende gevoel? Scheren zonder crème is hoogstwaarschijnlijk de boosdoener! Velen denken dat water goed glijdt, maar water is eigenlijk best stug. Seks onder de douche bewijst dat maar al te goed. Gebruik geurloze scheercrème, laat het even inwerken en scheren maar!

Let op! Gebruik geen shampoo als scheergel, shampoo droogt de huid uit.

7. Trek de huid glad voor het scheren

Je schaamstreek is net een duinlandschap: het is heuvelig. Daarom gaat het scheren makkelijker als je de huid van je schaamstreek strak trekt zodat het mesje goed over je huid kan glijden. De haartjes worden dan zo dicht mogelijk bij de kern afgeschoren. En bovendien zorg je er zo ook nog eens voor dat je nare sneetjes voorkomt!

8. Scheer langzaam

Je wilt zo min mogelijk met je scheermesje over dezelfde plek gaan, dit zorgt later alleen maar voor meer irritatie. Ga dus langzaam te werk om het meeste in één keer weg te krijgen. Ook zul je merken dat als jij je schaamstreek twee dagen achter elkaar scheert de irritatie niet te houden zal zijn. Wacht een paar dagen tot je volgende scheerbeurt en verkort die tussentijd elke keer een beetje. Zo laat jij je schaamstreek goed wennen aan je scheerritueel.

9. De nazorg van je geschoren schaamstreek

De nazorg begint al zodra je de douche uitstapt. Wrijf je schaamstreek niet droog, dat zorgt voor irritatie. Die droge handdoek is namelijk net schuurpapier voor je naakte en tere huidje. Dep de net geschoren huid daarom voorzichtig droog. Voor extra verzorging kun je een beetje baby olie of pure aloë vera aanbrengen. Aloë vera of baby olie zorgt voor een zachte huid en gaat pijn tegen. Je kunt een dergelijke crème eventueel twee keer per dag dun aanbrengen en laten intrekken. Je zult zien dat je schaamstreek daarna zijdezacht is!

10. Masseer je schaamstreek

Haren die dreigen in te groeien kunnen door een goede massage losraken. Plaats je vingers van beide handen op je schaamstreek en maak cirkelvormige bewegingen op de huid. Beweeg je rechter- en linkerhand in tegengestelde richting van elkaar. Verplaats je vingers elke keer een beetje zodat je het hele gebied meepakt. Je kunt voor zo’n massage overigens ook een (zacht) borsteltje gebruiken.

11. Draag het juiste ondergoed

Heel mooi die strakke kanten string, maar het is niet heel bevorderlijk voor je net geschoren schaamstreek. Wees in het bijzonder voorzichtig met synthetische stofjes. Satijn – maar ook zijde – laat geen vocht door waardoor zweet en andere lichaams… uhm vloeistoffen niet weg kunnen. Kies liever voor een katoenen onderbroekje dat niet al te strak zit en dus ook niet je private parts kan verstikken.

12. Scheren? Waxen en epileren zul je bedoelen!

Veel vrouwen en mannen moeten er niet aan denken: waxen of epileren. Maar als je echt af wil zijn van alle rompslomp die bij scheren komt kijken (of gewoon langer een mooi resultaat wilt), zijn deze twee dingen altijd nog de beste opties! Mocht je uiteindelijk besluiten deze weg in te gaan, dan gloort er hoop aan de horizon! Want hoewel het in het begin (een beetje) pijnlijk zal zijn, went ook dit gevoel. Echt waar!

scheren
Heb jij ook altijd last van rode bultjes en een pijnlijke huid ‘down there’? Laat ons weten of deze tips je geholpen hebben!

12 reacties

  1. Ik heb mij ook altijd met een mesje geschoren en altijd problemen met ingegroeide haren rn ontstekingen enz. Deed het ook altijd zoals hier omschreven staat. Sinds 2 jaar laat ik me waxen, full wax en wat is dat fijn. Geen ingegroeide haren meer en superglad. 4x per week doe ik me ook scrubben en daarna met een goede creme of olie. Waxen laat ik elke 4 a 5 weken doen.

  2. Scheer me ook met een mesje en één keer per week. Zomers draag ik als het warm weer is meestal geen ondergoed……

    Peter

  3. Mijn probleem is dat ik direct na het scheren geen last heb. Maar 1 dag later komen de haartjes alweer terug in combinatie met lelijke dikke bultjes. Ik volg al een tijd de door u beschreven methode. Maar desondanks.
    Waxen is geen optie want dan trek ik huid mee en heb ik n soort schaafwonden. En epileren, het epileren pakt niet alle haartjes maar ik zit wel vol rode irritatie. Ik heb al een tijd (paar jaar) helaas geen vriend. Maar dit maakt mij erg onzeker en ik ben bang dat dit mij onbewust tegenhoudt een relatie aan te gaan. Ik wil dolgraag een relatie, met sex. Heb nu mn oog op n hele leuke man. Maar zo onzeker hierover. Hij is heel hip en ik ben zo bang dat ik gillend wegrent als hij mijn irritatie ziet. Ik hoop echt dat jullie n oplossing voor mij hebben. Jullie zijn dan mijn redders.

    1. Beste Mandy,

      Wellicht is een laserbehandeling, of ontharen middels een IPL-apparaat (ontharen dmv lichttechnologie) is voor jou :)?

    2. En als U naar een salon gaat voor waxen, zou dat dan ook problemen geven?? Ik doe het nu 2 jaar, altjjd problemen met scheren gehad. Ik heb een hele tere en dunne huid maar met hun wax totaal geen probleem. Gewoon is proberen. Kijk wel voor een goede salon, niet 1 die het af en toe doet. Suc6

  4. Wat ook een goed advies is, is dat je scheren van je schaamstreek éénrichtings doe, namelijk van bovenkant van de lies naar de onderkant van de lies.

    Ga je van onderkant naar bovenkant, dat gaat men meestal TEGEN de haartjes in scheren, een iets wat juist voor (iets) meer irritatie(s) kan zorgen.

  5. Als het goed is, krijg je van waxen en epileren (een iets) minder uitslag Misschien dat het aan de waxproduct/ kwaliteit ligt.

    Mogelijk ook afhankelijk van de gevoeligheid van je huid zelf ?

    1. De kans op ingegroeide haartjes is, jammer genoeg, inderdaad wat sneller bij epileren en waxen, Annelotte.

    1. Je huid zal op den duur inderdaad gaan wennen aan regelmatige scheerbeurten, goed opgemerkt Marije! Maar wanneer je last hebt van irritatie, dan zal dit waarschijnlijk niet verdwijnen door je regelmatig te scheren. Het kan dan zelfs beter zijn om de huid wat rust te geven om te herstellen. Probeer het vervolgens nog eens, met behulp van onze scheertips. Hopelijk ben je dan snel irritatie-vrij!

  6. Gisteren de aanwijzingen opgevolgd.(man, 77 jr.) Op mijn bidet gezeten het warme water op mijn onderlichaam laten stromen. Eerst de lange haren met de tondeuse en daarna scheerschuim aangebracht . Door de massage kreeg ik een erectie die het scheren makkelijker maakte. Het scheetmesje lichtjes over de huid gehaald en vaak gespoeld . Meerdere keren scheerschuim aangebracht en geschoren. Na afloop shampoo gebruikt om he geheel te verzachten. Afgedept met een handdoek en ingesmeerd met babyolie. Resultaat boven verwachting . Alles pijnloos. Ook mijn vrouw was zeer tvreden.
    Dank voor de goede instructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.034 keer bekeken

Geschreven door

Het is altijd waardevol om je lichaam goed te ontdekken en te kennen. Niet alleen op seksueel vlak, maar ook met het oog op je eigen lichamelijke gezondheid. In het bijzonder geldt dit voor de vrouwelijke borsten. Borsten zijn altijd in ontwikkeling….
1.034 keer bekeken