Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

5.605 keer bekeken

Schaamhaar… 6 fabels op een rijtje

31 augustus 2020,

geschreven door

Schaamhaar. We hebben het allemaal, maar praten er niet al te graag over. Toch zijn er een aantal opvattingen over de beharing van onze schaamstreek in de wereld geholpen die niet helemaal waar zijn. In dit artikel zetten wij zes fabels over ons schaamkapsel op een rijtje. 

#1 Schaamhaar beschermt je tegen SOA’s

No, no, no! Dat schaamhaar je zou beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen is absoluut niet waar! Dit is misschien wel het meest risicovolle schaamhaarfabel. Je schaamhaar kan namelijk een grote bron van bacteriën zijn, wat het risico op een soa alleen maar groter maakt. De natuurlijke bacteriën kunnen zich namelijk gaan nestelen in je haar down under. Gelukkig kan je dit voorkomen met een goede hygiëne daar beneden.

“Je schaamhaar kan namelijk een grote bron van bacteriën zijn, wat het risico op een soa alleen maar groter maakt.”

#2 Je schaamhaar heeft dezelfde kleur als het haar op je hoofd

Met de billen bloot, dit vroeg ik mij vroeger ook altijd af. Maar het is dus niet waar 😉 Ben je toch wel enorm nieuwsgierig naar de kleur van iemands schaamhaar (why, idk)? Kijk dan naar de wenkbrauwen, deze komen het meest overeen.

#3 Schaamhaar stopt niet met groeien

Helaas pindakaas, een rapunzel vibe daarbeneden gaat je niet lukken. Je pubes stoppen namelijk met groeien tussen de 1 en 5 centimeter en dit is verschillend per persoon. Na dat de haartjes de maximale lengte hebben bereikt, vallen ze uit en maken ze plaats voor nieuwe.

#4 Schaamhaar maakt seks minder prettig

Dit is niet per se een fabel, maar het is ook geen feit. Voor vrouwen kan schaamhaar namelijk wel degelijk verschil maken als het gaat om het comfort van seks. Schaamhaar kan bij sommige vrouwen namelijk als een soort ‘dekmantel’ dienen om zo bepaalde wrijving op de huid tegen te gaan of te verzachten. Andere vrouwen vinden dat intense gevoel van die wrijving juist heel prettig. Het ligt dus echt aan je persoonlijke voorkeur.

“Voor vrouwen kan schaamhaar namelijk wel degelijk verschil maken als het gaat om het comfort van seks.”

#5 Iedereen vindt schaamhaar onaantrekkelijk

Iedereen heeft een andere smaak en dat is ook niet anders als het gaat om schaamhaar. Maaaaaar… na onderzoek is gebleken dat het niet weghalen van je intimates juist heel aantrekkelijk kan zijn! Je schaamhaar zit namelijk vol feromonen. Deze feromonen kunnen een positief effect hebben op je lover wanneer hij of zij gevoelig is voor geuren. Misschien toch maar eens die wax overslaan?

“Je schaamhaar zit vol feromonen die een positief effect kunnen hebben op je partner.”

#6 Mensen met een gevoelige huid kunnen hun schaamhaar niet scheren

Het is natuurlijk zo dat scheren irritaties kunnen veroorzaken en mensen met een gevoelige huid hebben hier extra last van. Dat betekent natuurlijk niet dat je rigoureus je scheermesjes moet weggooien en nooit meer je schaamhaar weg kunt halen. Pak het gewoon een beetje anders aan! Probeer niet teveel druk te zetten op het mesje en gebruik een scheercrème speciaal voor je intieme zone. Ook kun je in plaats van scheren kiezen voor waxen of een laserbehandeling.

  • Geen producten gevonden

Heb jij nog een leuk feitje of fabel over schaamhaar? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.490 keer bekeken

Geschreven door

Jij kent waarschijnlijk wel een of meerdere meiden die bi zijn, maar bi mannen? Die komen veel minder vaak voor. Hoe kan dat, vraag jij je waarschijnlijk af? Nou wij ook en daarom gingen wij op onderzoek uit. Lees snel verder als jij het antwoord op …
2.490 keer bekeken