door CheekyCharly

Kan je ‘gewoon’ vrienden zijn met iemand van het andere geslacht?

7 mei 2021 door CheekyCharly

Kan je als heteropersoon, vrienden zijn met iemand van het andere geslacht? Het is een vraag waar we allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen. Het komt niet heel vaak voor dat een man en een vrouw voor lange tijd ‘gewoon’ vrienden zijn, want vaak ontwikkelt een van de twee toch gevoelens of de vriendschap verandert in een (friends with benefits) relatie. Is een platonische relatie überhaupt wel mogelijk? Wij onderzoeken het.

Het verschil tussen vriendschap en een romantische relatie

Een vriendschap gaat om twee mensen die om elkaar geven of van elkaar houden. Die over alles kunnen praten, samen kunnen lachen, serieuze gesprekken voeren en elkaar goed kennen. Twee mensen die elkaar om advies en hulp vragen en een schouder om te huilen bieden. Je kiest je vrienden omdat je er een klik mee hebt, omdat je denkt “hey, dit is een leuk en gezellig persoon”. Een romantische partner kies je eigenlijk om dezelfde redenen. Voor beide personen geldt dat je ze bewust kiest op basis van een bepaalde aantrekkingskracht.  Het enige verschil tussen een vriendschap en een liefdesrelatie is de fysieke aantrekkingskracht en seksuele spanning. Het is een hele dunne lijn tussen vriendschap en romantiek! Dat maakt dit ook zo’n lastig vraagstuk.

“Het enige verschil tussen een vriendschap en een liefdesrelatie is de aantrekkingskracht en seksuele spanning..”

Jullie hebben een verleden…

Dat jullie ooit een keer met elkaar hebben gezoend of gedate in een ver verleden hoeft niet te betekenen dat deze vriendschap nu niet puur platonisch kan blijven. Het betekent eerder het tegenovergestelde. Jullie hebben het blijkbaar geprobeerd; een romantische relatie. Maar om wat voor reden dan ook werkte dat niet. Dit is alleen maar bewijs dat jullie waarschijnlijk nooit verliefd op elkaar kunnen worden. Maar als jullie wel lol kunnen hebben en goed kunnen kletsen is dit juist een ideale basis voor een goede vriendschap.

platonische relatie

✅Jullie zitten in de safe zone

Het is lastig en eigen onmogelijk om als buitenstaander te zeggen of jullie vriendschap slechts een platonische vriendschap is en kan blijven. Want de enige die weet wat voor gevoelens er spelen, ben jij zelf. Het kan zo zijn dat jij echt weet dat er van jouw kant nooit gevoelens zullen komen. Maar goed, jij kan niet in het hoofd van je vriend/vriendin kijken… Dus praat regelmatig over jullie gevoelens om vervelende situaties te voorkomen. Kan jij onderstaande punten afvinken? Dan is de kans groot dat jullie vriendschap écht een ‘gewone’ vriendschap is.

✔️Er is nooit sprake is geweest van seksuele spanning

✔️Jullie hebben allebei een gelukkige, romantische relatie met iemand anders

✔️Je denkt met zekerheid te weten dat je nooit verliefd kan worden op je vriend/vriendin

platonische relatie man en vrouw

⛔️Jullie zitten in de danger zone

Natuurlijk kan je vrienden zijn met iemand van het andere geslacht, maar als er naast vriendschap ook sprake is van seksuele aantrekkingskracht of fysieke spanning… dan is het wachten op het moment dat een van jullie gevoelens krijgt of jullie samen in bed belanden. Dat laatste hoeft natuurlijk niet erg te zijn, tenzij jullie niet allebei vrijgezel zijn.

🆘Je hebt wel eens gefantaseerd over zoenen of seks met die vriend/vriendin

🆘Eén van jullie is vrijgezel en de ander niet óf jullie zijn beiden vrijgezel

🆘Je voelt de behoefte om hem of haar veel te knuffelen en aan te raken

🆘Er hangt wel eens of vaak seksuele spanning in de lucht als jullie samen zijn

Luister naar je gevoel en wees eerlijk naar jezelf én je vriend

De enige, maar dan ook echt enige manier waarop jullie platonische relatie kan werken is met eerlijkheid en open communicatie. Dus een antwoord op de vraag “Kan je ‘gewoon’ vrienden zijn met iemand van het andere geslacht?!” is lastig te geven. Maar het ís mogelijk als jullie eerlijk zijn tegen jezelf en elkaar en zolang er geen gevoelens van lust en of romantiek spelen!
Lukt het jou wel om een platonische relatie met iemand van het andere geslacht te onderhouden? Deel het met ons in een reactie!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid