Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.410 keer bekeken

Waarom vinden we onbereikbare mensen toch zo aantrekkelijk?!

25 augustus 2021,

geschreven door

Je kent het wel. Die enorme crush die je wel eens hebt op mensen die compleet onbereikbaar zijn. Zoals die ene acteur uit Amerika, je baas die gelukkig getrouwd is, jouw droomvrouw die op vrouwen valt – en jij bent een man. Het lijkt haast of we onbereikbare mensen aantrekkelijker vinden dan mensen die we wel ‘kunnen krijgen’. Waarom is dat toch zo?!

Verliefd op onbereikbare mensen

Onbereikbare mensen zijn om meerdere redenen extra aantrekkelijk en in dit artikel gaan we het daar eens even lekker over hebben. Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent met zo’n enorme voorliefde voor mensen die je toch niet kan krijgen. We hebben het allemaal en het zit zou eenmaal in ons systeem. Je kan er ook niks aan doen, dus je moet het maar gewoon accepteren!

#1 Mag iets niet? Dan wil je het juist

Als je iets niet mag, wil je je het alleen maar nog meer. Dat zit gewoon in ons systeem. Denk maar terug aan vroeger. Als iemand tegen je zei dat je netjes rechtop moest zitten aan tafel, of dat je niet op de bank mocht springen. Deed jij toen netjes wat er van je gevraagd werd of deed je juist wat niet mocht. Zodra iemand zegt dat iets niet mag of kan, denken wij: Oh ja? dat mag niet? Nou weet je wat? Dan wil ik het nu juist extra graag! En zo is dat ook met mensen.

“Oh, dat mag niet? Nou weet je wat? Dan wil ik het nu juist extra graag!”

Iemand die onbereikbaar is, activeert dat kleine stemmetje in jouw hoofd dat zegt: Dus nu moet jij het hebben! Er is ook vast wel eens voorgekomen dat je een collega of kennis had die je wel aardig vond, maar waar je echt niet verliefd op was. Tot het moment dat diegene een relatie kreeg en je ineens dacht… wacht eens even? Volgens mij vind ik je leuk! Maar het echte antwoord is: Nee. Nee, je vond diegene niet leuk. Maar je wilde gewoon dat wat je niet kon hebben.

onbereikbare liefde

#2 Onmogelijk = veilig

Fantaseren over een geweldige romantische relatie met een onbereikbaar persoon is in zeker zin een hele veilige manier om lief te hebben. Want als de relatie nooit echt kan gebeuren, kan je je ook nooit je hart breken. Het blijft bij fantaseren en in je hoofd kan je de perfecte situatie schetsen en jouw ideale relatie vormgeven.

“Je voelt een aantrekkingskracht die je niet voelt bij de ene persoon die jouw al drie weken om een date vraagt.”

Als jij foto’s bekijkt van je celebrity crush voel je een warme voel van binnen, misschien voel je wel verliefdheid of opwinding. Je wordt gelukkig en blij en voelt een aantrekkingskracht die je niet voelt bij de ene persoon die jouw al drie weken vraagt om op date te gaan. En dat is niet alleen omdat die onbereikbare persoon nou zo ontzettend knap is. Het verliefde gevoel voor iemand die onbereikbaar is, is zo sterk omdat er geen gevaren zijn. Je kan je volledig overgeven zonder bang te zijn voor risico op een gebroken hart. Het is in feite een manier van zelfbescherming.

Hoe vaak ben jij verliefd op een onbereikbaar persoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Welkom bij Generation Easy! Wij bij EasyToys starten een nieuwe generatie. Deze nieuwe generatie doet een schepje bovenop de seksuele revolutie. Een generatie waarin iedereen durft te zijn wie hij wil zijn. Waar er geen taboes bestaan en waar iederee…
8.100 keer bekeken