Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Wij hebben geen seks meer. Hoe veranderen we dit?”

6 juni 2020,

geschreven door

Beste Talitha, mijn man en ik zijn al jaren gelukkig getrouwd. In het begin van onze relatie hadden we een wild seksleven. We genoten volop van elkaar. Met de jaren is dat echter steeds minder geworden, tot we nu op het punt zijn gekomen dat het er nooit meer van komt. Het vuurtje lijkt gedoofd te zijn. Eigenlijk baal ik ervan dat we geen seks meer hebben. Hoe kunnen we ons seksleven nieuw leven inblazen?

– Karin

Beste Karin,

Veel koppels in langdurige relaties of huwelijken krijgen te maken met een verminderde hoeveelheid seksuele activiteit in de slaapkamer. In het begin van de relatie is de seks vaak nog spannend en nieuw en doet ons verlangen naar meer. Op den duur gaat de nieuwigheid er vanaf, weten we precies van onze partner wat hij of zij fijn vindt, kan de seks routinematig verlopen of sluipt de sleur erin.

Minder of geen seks meer

Naast het feit dat gewoonte, sleur en gewenning factoren zijn die de zin in seks behoorlijk kunnen verminderen, zijn er ook nog andere zaken die ervoor zorgen dat er minder of geen seks plaatsvindt:

  • Relationele spanningen of conflicten.
  • Onbevredigend seksleven, bijvoorbeeld omdat er sprake is van seksuele problemen of onvoldoende bevrediging.
  • Drukte, spanning, onrust of het ervaren van stress.
  • Negatieve gevoelens als somberheid, depressie, onzekerheid, schuld, schaamte of angst.
  • Gebrek aan spanning en intimiteit.
  • Veranderende hormoonhuishouding. Bijvoorbeeld bij hormonale anticonceptie, vrouwen in de overgang of mannen die in de andropauze terecht komen.

Wist je dat… meer intimiteit buiten de slaapkamer kan leiden tot meer intimiteit binnen de slaapkamer? Knuffel en kus elkaar dus regelmatig.

Jullie seksleven nieuw leven inblazen

Om het seksuele vuurtje weer aan te wakkeren, zijn er verschillende dingen die je kan doen. Belangrijk daarbij is om eerst voor jezelf te bepalen waar je naar verlangt en waar je behoefte aan hebt. Heb je specifieke wensen? Zijn er dingen waar je graag mee wil experimenteren? En als jullie opnieuw seks hebben, met welke frequentie ben jij dan tevreden?

1. Jullie seksleven bespreekbaar maken

Om opnieuw samen van seks te kunnen genieten, is het wel belangrijk om jullie huidige seksleven bespreekbaar te maken. Zo kan je het gesprek prima openen door over jullie seksleven te beginnen. Hoe ervaart je partner jullie huidige situatie? Heeft hij wensen en verlangens? Door er open naar te vragen, wordt het ook makkelijker om zelf aan te kaarten waar jij naar verlangt. Vervolgens kunnen jullie ontdekken hoe jullie elkaar weer in de slaapkamer kunnen terugvinden, zodat jullie er beiden plezier aan beleven.

Tip! Vind je het lastig om over seks te beginnen? Wellicht is het spelen van het erotische spel ‘Ultiem Verlangen‘ dan een goed idee.

2. Onderliggende problemen aanpakken

Mogelijk stuiten jullie tegen onderliggende problemen binnen jullie seksleven en/of relatie. Voelen jullie je nog aangetrokken tot de ander? En voelen jullie je zelfverzekerd over jullie lichaam en/of in bed? Ook kunnen drukte, stress of negatieve gevoelens behoorlijk roet in het eten gooien. Mogelijk zijn er externe factoren die jullie kunnen aanpakken om de zin in seks te verhogen.

3. Maak tijd voor seks

Gek genoeg vindt er meer seks plaats als koppels daadwerkelijk vaker vrijen. Kort gezegd: van seks krijg je behoefte aan meer seks. Soms kan het erg lastig zijn om de seks te initiëren of vanuit een seksueel verlangen aan seks te beginnen. Dan kan het soms prima werken om gewoon te beginnen met seks: de zin komt dan gaandeweg (het voorspel). Sommige koppels plannen zelfs hun seksuele avontuurtjes in. Let er echter wel op dat je nooit met tegenzin seks hebt.

4. Experimenteer met iets nieuws

Indien de seks voorheen minder prikkelend, spannend of bevredigend is geworden, kan het fijn zijn om jullie seksleven nieuw leven in te blazen door te experimenteren met iets nieuws! Dat kan van alles zijn: nieuwe seksstandjes proberen, een seksspeeltje toevoegen, experimenteren met nieuwe soorten stimulaties of het spelen van een rollenspel.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.337 keer bekeken

Geschreven door

Hebben jullie onlangs een nieuw huis gekocht of zijn jullie gaan samenwonen in een leuk huurhuisje? Naast het klussen, inrichten en een house warming moet er dan natuurlijk nog iets anders gebeuren. Wij hebben de leukste standjes verzameld om jullie …
3.337 keer bekeken