Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.369 keer bekeken

Wat te doen in een relatie zonder seks?

3 maart 2019,

geschreven door

Elkaar lief hebben is essentieel binnen een relatie, maar een goed seksleven is minstens zo belangrijk. Wanneer je in een relatie zit, en niet aseksueel bent, kan het niet hebben van seks leiden tot boosheid en frustratie. Het is niet voor niets dat veel relaties stranden omdat de één meer seks wil dan de ander.

Een relatie zonder seks, wat te doen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jullie seksleven op een laag pitje staat. Niet elke situatie is hetzelfde natuurlijk. Wel zorgt het niet hebben van seks in bijna alle gevallen voor een hoop onzekerheid binnen een relatie. Gelukkig hebben wij 5 dingen die je kunt doen in een relatie zonder seks!

1. Het ligt niet aan jou

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms lijkt het net alsof iedereen elke dag maar seks heeft. Nou, er is niks mis met een avondje geen seks. Onthoud dat. Het kan best een keer voorkomen dat jij enorm zin hebt, maar je partner om één of andere reden niet enthousiast is. Dit betekent echt niet dat je partner jou in één keer niet meer leuk vindt, of de seks tegen vindt vallen. Het wordt pas een probleem als seks er helemaal nooit meer van komt.

2. Wat mis ik precies?

dont know
Voordat je met je partner gaat praten, is het goed om voor jezelf na te gaan wat jou behoeften zijn op seksueel gebied. Wat mis je op dit moment het meest? Dit kan bijvoorbeeld penetratie zijn of een orgasme. Denk daarnaast ook na over de frequentie waarin jij seks wilt hebben. Wanneer je met je partner gaat praten over jullie seksloze periode, is het handig om te weten wat je nou eigenlijk precies mist en wat voor jou een acceptabele situatie kan zijn. Wanneer je dit op een rijtje hebt, weet je ook wat jij je partner kunt voorleggen en hoe ver je van jouw ideale situatie verwijderd bent.

3. Praat met je partner

Het is misschien niet het leukste onderwerp om het over te hebben, maar probeer het tekort aan seks in jullie relatie toch bespreekbaar te maken. Wanneer je er nooit over praat, blijft het probleem voortduren en gaat het van kwaad tot erger (lees: einde relatie). Geef je partner aan waar je mee zit en probeer samen de oorzaak van het probleem te achterhalen. Misschien heeft de ander het probleem helemaal niet in de gaten of is er een aanwijsbare reden (depressie of stress) waarom jullie momenteel geen seks meer hebben.

4. Met anderen praten

Zijn er geen aanwijsbare redenen voor jullie sekstekort te vinden? Dan is het zeker geen zwakte om samen met een therapeut te praten. Misschien is het probleem makkelijker op te lossen dan je denkt, of ligt de oorzaak heel ergens anders. Onthoud dat je echt niet de enige bent die gebruik maakt van een therapeut en dat het zeker niet iets is om je voor te schamen. Er is niks geks aan het willen redden van je relatie. Een relatietherapeut kan jullie stap voor stap weer de goede kant op helpen. Maar met een goede vriend of vriendin praten kan natuurlijk ook. Door met anderen te praten, lukt het je beter om het probleem te overzien en kom je wellicht tot nieuwe inzichten.

5. Een beetje liefde voor jezelf, aub.

love yourself

Is er momenteel weinig tot geen seks in jullie relatie? Dan is het logisch dat je daar onzeker van wordt. Je kunt je afgewezen voelen en twijfelen of je partner jou nog wel aantrekkelijk vindt. Vergeet door de situatie in ieder geval niet van jezelf te houden. Je bent echt niet lelijk of stom! Wanneer je dit gaat denken wordt de situatie alleen nog maar kutter. Niet doen dus!

Heb jij ervaring met een relatie zonder seks? Zo ja, dan zijn we erg benieuwd naar jouw ervaring en hoe je er mee omgegaan brengt. Deel je ervaring met ons in een reactie hieronder!

3 reacties

 1. Sorry ik denk hier toch echt anders over.
  Je hebt al die tijd geprobeerd om open en eerlijk te zijn in je relatie. Zaken/problemen op te pakken en bespreekbaar te maken. Omdat je dat zelf van het grootste belang vindt in de liefde naar je vrouw.
  Omdat je geen juiste oplossing hebt weten te vinden betekent nog niet dat die er niet is. Samen met je vrouw moet je dit blijven oppakken. Jij bent hier niet gelukkig mee. Daar helpt je nieuwe “geheime” oplossing je niet bij.
  Hoe moeilijk het ook is en welke problemen je ook voorziet…… Blijf staan voor jezelf. Al heeft dat tot gevolg dat je je vrouw kan kwijt raken. Maar blijf eerlijk tegen jezelf en daarmee tegen je vrouw.
  Nu zoek je je heil in een schijnoplossing. Je vrouw mag blij zijn dat je niet wilt opgeven. Wat zij er mee doet is aan haar. Maar blijf bij jezelf. Geef dat niet op.

 2. Ik ben 65, we zijn 42jr getrouwd, waarvan de laatste 20 jr echt seksloos. Ze stond werkelijk altijd voor mij klaar,. Maar we zijn er beiden over eens dat ons huwelijk veranderd is naar ‘bij elkaar blijven’. Mijn libido is altijd 100%. Van haar nu echt 0. Een aantal keren hebben we getracht ons seksleven nieuw leven in te blazen oa door een speciaal kaartspel. Deze belandde na 3x in de vuilnisbak wegens weinig interesse van haar kant. Terwijl het voor mij heel goede handvatten bood voor een open en diep gesprek. .. We hebben er een aantal keren over gepraat en voor haar was de oplossing: zorg ervoor dat ik weer verliefd op je wordt. Na 42 jr én overgang is dat voor mij niet heel makkelijk meer.
  Mijn gezondheid is niet jofel maar verlangen naar intimiteit en seks met haar wel. We hebben door werk, kinderen etc. te weinig QT ingelast. (Was in onze generatie niet echt bekend). Ik heb ondersteuning gezocht bij GGD en op hun advies samen een kort gesprek met seksuoloog erbij. Deze was echter heel duidelijk: jullie zijn al zó lang bij elkaar, dit overwinnen jullie ook wel. Goedendag….
  Over seks durf ik niet meer te praten, dan ‘leg ik er teveel druk op’.
  Inmiddels heb ik op idee van online-seksuoloog een sekspartner gezocht (helaas zonder haar medeweten, was wel advies) zodat in ieder geval één van ons tweeën hier nog plezier aan beleeft. In onze cultuur en helemaal generatie is dit niet juist. Maar voor mij de enige oplossing….

  1. Ik vind dat je het volle recht heb. Je houdt van je vrouw en je wilt bij haar blijven. Als zij dit niet samen wil oplossen dan snap ik goed dat je een sexpartner hebt/zoekt. Pas als je gevoelens voor een ander krijgt zou ik wel open kaart spelen.
   Je leeft maar een keer, geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.469 keer bekeken

Geschreven door

We kennen het allemaal; een hevige verliefdheid maakt plaats voor houden van en het spannende randje is van jullie relatie af. Je bent gewend geraakt aan elkaar en jullie leven met de gewoonte van de dag. De gewenning en de niet-zo-strakke spanningsb…
3.469 keer bekeken