Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

“Wij hebben geen seks meer door drukte. Wat nu?”

27 december 2019,

geschreven door

Beste Talitha, wij zijn al jaren samen, werken beiden en hebben daarnaast nog een kleintje van 1 jaar in ons midden. Sporten, tijd voor vrienden en familie etc. We merken dat dit drukke leven ons seksleven niet ten goede komt. We hebben haast geen seks meer! Dit willen we graag veranderen. Wat nu?”

– Simon en Charlotte

Beste Simon en Charlotte,

Werk, een kindje opvoeden, hobby’s, vrienden en familie: het vraagt inderdaad behoorlijk wat tijd en energie van jullie. Logisch dat tijd voor jezelf – en tijd voor elkaar – er soms bij inschiet. En hoe je het wendt of keert: seks is een belangrijke bouwsteen voor (het behouden van) een goede, gezonde en stabiele relatie. Ik heb voor jullie een aantal tips om jullie seksleven een boost te geven.

Geen seks meer door drukte

In het begin van een nieuwe relatie speelt seks vaak een prominente rol. Alles is nieuw, spannend en de zin in seks is continu aanwezig. Hoe langer een relatie duurt, hoe minder vaak we seks hebben. Onlangs heeft onderzoek aangetoond dat Nederlandse koppels in een langdurige relatie gemiddeld niet vaker dan 3 keer per maand seks hebben.

Feit: Nederlandse koppels in een langdurige relatie hebben gemiddeld niet vaker dan 3 keer per maand seks.

Veel koppels worstelen met het combineren van verschillende verplichtingen en hun seksleven. Het komt dan ook regelmatig voor dat koppels simpelweg geen tijd voor seks hebben. Of als ze al tijd hebben, ze te moe zijn voor intimiteit.

Tips om je seksleven een boost te geven

1. Máák tijd voor seks

Het idee dat seks altijd spontaan moet plaatsvinden, is een illusie. Waar vroeger nog de zin en de ruimte was om spontaan van elkaar te genieten, zal in een druk leven met werk, een kindje en andere verplichtingen minder tijd over zijn voor intimiteit. Waar geen tijd voor is, moet je tijd voor maken. Het klinkt misschien super a-romantisch, maar plan jullie seksmoment!

Bespreek jullie wensen, zoals hoe vaak per week/maand jullie seks willen hebben en op welke dag. Kies bijvoorbeeld voor de zondagochtend, of een avond waarop jullie beiden geen verplichtingen hebben en thuis zijn. Zet het desnoods in jullie agenda 🙂

Minder seks

2. Maak gebruik van een oppas

Het verzorgen van een kleintje kost veel tijd en energie. Dit verstoort bij veel stelletjes met kleine kinderen het seksleven, waardoor ze geen seks meer hebben. Toch is het belangrijk om quality time met elkaar te houden. Wees niet bang om een avond een oppas te regelen, zodat jullie samen een avondje van elkaar kunnen genieten.

Tip! Hebben jullie de mogelijkheid om een weekend zonder kleintje te spenderen? Boek dan eens een romantisch weekendje weg!

3. Een seksvriendelijke slaapkamer

In veel relaties sluipt de gewoonte er in om ’s avonds in bed te ontspannen door (gezamenlijk) nog wat televisie te kijken of actief te zijn op de laptop of mobiele telefoon. Gevolg? Koppels die ’s avonds in bed geen seks meer hebben. Vermijd daarom alle apparatuur in de slaapkamer, zodat jullie vlak voor het slapen nog aandacht voor elkaar kunnen hebben en intiem kunnen zijn.

4. Blijf intiem. Ook zonder seks

Seks is niet per se de heilige graal. Intimiteit is minstens zo belangrijk. Om intiem te zijn hoeft er niet altijd sprake te zijn van seks. Raak elkaar aan, geef elkaar een kus en een knuffel. En doe dit regelmatig. Bij het thuiskomen na het werk, bij het wakker worden etc. Vergeet ook niet om regelmatig elkaar complimenten te geven en jullie liefde verbaal naar elkaar te uiten.

Behoud de intimiteit door regelmatig te kussen, te knuffelen en elkaar aan te raken.

5. Sexting!

Wanneer jullie overdag beiden aan het werk zijn, betekent dat nog niet dat jullie op afstand niet intiem kunnen zijn. Stuur eens een erotisch berichtje via Whatsapp naar elkaar. Zo houden jullie onverwachts het vuurtje laaiend! Daarnaast helpt het jullie herinneren dat jullie – naast ouders met een drukke baan – ook nog gewoon geliefden zijn.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.009 keer bekeken

Geschreven door

Liefde is vaak geweldig maar kan soms ook voor de nodige problemen zorgen. Wanneer een relatie op de klippen loopt zijn we vaak ontroostbaar en sluiten we ons het liefste op met een doos tissues en een reep chocolade. Desondanks zijn er ook aantal po…
1.009 keer bekeken