Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

6.895 keer bekeken

Het belangrijke verschil tussen soulmates en een levenspartner

6 februari 2023,

geschreven door

Is er een verschil tussen een soulmate en een levenspartner? Ja, zeker! Een levenspartner is voor ‘altijd’ terwijl een soulmate niet bedoeld is om voor altijd in je leven te blijven. Én in jouw leven zal je meerdere soulmates ontmoeten. Wij leggen je in dit artikel uit welke verschillende soulmates er zijn en wat een levenspartner is.

Wat is een soulmate?

Jij ontmoet een soulmate en vanaf het eerste moment is er een gevoel van herkenning en rust. Jullie zielen zijn verbonden. Een soulmate is niet, zoals veel mensen denken, één persoon. Nee, in ons leven ontmoeten we verschillende soulmates. Een soulmate heeft als doel jou iets te leren of mee te geven. Het gaat niet altijd om romantische relaties. Een soulmate maakt je leven compleet door er tijdelijk in te verschijnen. Máár het kan natuurlijk ook dat jouw soulmate ook jouw levenspartner blijkt te zijn. In dat geval hebben jullie geluk en de meest sterke, mooie relatie die er bestaat.

“Een soulmate komt in je leven om je iets te leren of mee te geven.”

soulmate in love

Verschillende soulmates

#1 De vriendschap soulmate

Dit is de persoon die je ontmoet en waar het meteen mee klikt. Je kan en wil elkaar alles vertellen, jullie kunnen uren praten of samenzijn zonder dat het ooit verveeld. Zonder dat je het door hebt, bespreek je de meest persoonlijke dingen met elkaar. Een soulmate vriend kent jou soms beter dan dat je jezelf kent en is erg belangrijk in je leven. Een soulmate vriend kan heel erg lang in je leven blijven en dat zou natuurlijk het fijnst zijn. Maar denk maar eens terug aan je beste vriend of vriendin van vroeger. Jullie hebben het waarschijnlijk heel erg leuk gehad samen, veel geleerd en meegemaakt. Maar na een tijdje groeiden jullie uit elkaar en dat is niet erg. Jullie houden wel voor altijd een speciale connectie.

#2 De sloopkogel soulmate

Niet je typische soulmate. Nee, deze persoon komt je leven in als een sloopkogel en laat je twijfelen aan alles. Er is een duidelijk verschil tussen je leven vóór en nadat je deze persoon kende. Vaak is dit een romantische relatie, vol passie en vuur met hoge pieken en hele diepe dalen, een relatie die eindigde in een gebroken hart. In eerste instantie was deze ervaring vervelend en pijnlijk voor je, maar na de pijn komt het besef dat je er ontzettend veel van geleerd hebt. Na je herstel ben je een compleet nieuw persoon. De betere versie van jezelf.

“Na de pijn van je gebroken hart komt het besef dat je veel van deze relatie geleerd hebt.”

#3 De lover soulmate

Dit is niet iemand die voor altijd blijft, maar iemand met wie je een korte tijd een hele fijne relatie hebt. Misschien een eerste liefde, de persoon met wie je een geheime affaire had of een vaste scharrel. Deze mensen komen in ons leven om ons belangrijke lessen te leren die we later in ons leven nodig hebben. Jullie hebben elkaar onbewust dingen geleerd en zijn elkaar daarom dankbaar en houden voor altijd een speciale band. Ook als jullie elkaar niet meer spreken, zal je af en toe nog aan elkaar terugdenken met een fijn gevoel.

verliefd

#4 De mysterieuze vreemdeling soulmate

Dit is de soulmate die je maar héél kort kent en dan bedoelen we echt heel kort. Het kan iemand zijn die in de trein naast je zat, die barista bij wie je koffie bestelde of iemand die je op straat tegenkwam. Je ziet deze persoon en voelt meteen een aangenaam gevoel van herkenning. Het voelt of je elkaar al jaren kent, terwijl dit jullie eerste ontmoeting is. Zo iemand geeft jou wat je op dat moment nodig hebt. Misschien twijfelde je over een belangrijke beslissing en deze persoon kwam in je leven en leidde je naar het antwoord. Misschien twijfelde je over je huidige relatie en door het ontmoeten van deze soulmate kon je een knoop doorhakken.

#5 De echte soulmate

Dit is de soulmate die het meest bekend is en die we allemaal willen hebben. De persoon die je tegenkomt waarmee het zo klikt dat jullie er zeker van zijn; jullie blijven voor de rest van je leven samen. Deze soulmate bevat alle kenmerken van de bovenstaande soulmates. Een geweldige vriendschap, wijze lessen, sturing en een connectie die nooit meer weg gaat. Met deze persoon ervaar jij een nieuw soort liefde. En deze soulmate blijft, als je geluk hebt, wél voor altijd in je leven.

“Een geweldige vriendschap, wijze lessen, sturing en een connectie die nooit meer weg gaat.”

#6 De Twin Flame soulmate

Niet iedereen zal deze soulmate ontmoeten en je moet er in geloven, het is namelijk een beetje een zweverig verhaal. Je twin flame soulmate is eigenlijk echt je tweede helft. Een oude Griekse mythe luidt: “Mensen waren van origine gemaakt met vier armen, vier benen en een hoofd met twee gezichten. Omdat ze te machtig zouden zijn, splitte Zeus de mensen in twee. De twee helften zouden hun leven wijden aan het vinden van elkaar”.

Om deze reden zou er van iedereen op de wereld een tweede helft bestaan, en samen zijn jullie echt één. Als jij deze soulmate ontmoet, voel je een bijna magische connectie. De liefde, passie, vriendschap en verbinding die jullie voelen is zeldzaam en prachtig. Dit zijn de connecties waarover geschreven wordt in historische liefdesverhalen. Romeo en Julia en Cleopatra en Julius Ceasar zouden elkaars twin flame soulmates zijn.

Het verschil tussen een soulmate en een levenspartner

De relatie met je levenspartner kan een stuk minder intens voelen dan een connectie met een soulmate, maar dit is niet erg. Je levenspartner is er om te blijven. Jullie vullen elkaar op een andere manier aan. Het is meer dat jullie elkaar op het juiste moment tegenkomen en er voor altijd voor elkaar zullen zijn. Het belangrijkste verschil is dat je soulmate in je leven komt op het moment dat je hem of haar nodig hebt en je levenspartner komt in je leven als je er klaar voor bent.

 • Een levenspartner blijft voor altijd, een soulmate kan kort in je leven zijn en leert je iets.
 • Een soulmate verlaat na het volbrengen van zijn taak jouw leven.
 • Je levenspartner komt niet in je leven om je compleet en gelukkig te maken, maar komt in je leven op het moment dat je zelf al compleet en gelukkig bent.
 • Met je soulmate heb je een spirituele band die niet echt uit te leggen valt, met je levenspartner heb je een intellectuele en emotionele band.
 • Met een soulmate hoeft er geen fysieke aantrekkingskracht te zijn, met je levenspartner is die er wel.
 • Je soulmate helpt je groeien, je levenspartner geeft je balans en rust.

Welke soulmates heb jij al ontmoet?

2 reacties

 1. Na een huwelijk van 25 jaar heb ik m’n soulmate gevonden en er al 7 jaar mee getrouwd.
  Het zelfde denken, het zelfde willen, de zelfde doel voor ogen hebben.
  Geweldigste sex ooit !!
  Open en eerlijk experimenteren praten over onze gevoelens. Respect naar elkaar en vertrouwen, rustgevend is de basis! Oud worden gaat vanzelf gezond blijven een must !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.759 keer bekeken

Geschreven door

Je kent ze ongetwijfeld; personen die na een lange relatie binnen een aantal maanden tot over hun oren verliefd worden op een ander. Ze zijn niet meer bij elkaar weg te slaan terwijl jij je met open mond afvraagt hoe dat zó snel kan. Want waarom wor…
2.759 keer bekeken