It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

“Hoe vertel ik mijn partner dat ik seksspeeltjes heb?”

23 januari 2021,

geschreven door

Beste Talitha, de laatste tijd ben ik mijzelf op seksueel vlak behoorlijk aan het ontdekken. Ik geniet van naar porno kijken en heb nu ook wat seksspeeltjes aangeschaft om mee te experimenteren. Hier geniet ik dan ook van tijdens het masturberen. Nu heb ik sinds kort een vriendin en ik zou niet weten hoe ik haar moet vertellen over mijn seksspeeltjes, omdat ik mij hiervoor schaam. Wat moet ik doen?

– Koen

Beste Koen,

Hoe oud we ook zijn, op seksueel vlak zijn we nooit uitgeleerd. Jouw seksleven (zowel solo als met je partner) kan je blijven verrijken door te experimenteren met nieuwe manieren om van te genieten. Gebruik maken van seksspeeltjes is onder andere een manier om je seksuele wensen te ontdekken. Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende toys verkrijgbaar, waardoor het experimenteren met nieuwe of andere soorten stimulaties haast eindeloos lijkt.

Taboe op seksspeeltjes

Veel mensen lijken zich wat te generen als het gaat om het onderwerp ‘seksspeeltjes’. Wellicht denken mensen dat speeltjes ‘vies’ zijn, of dat er maar weinig mensen zijn die ze gebruiken. Als we het idee hebben dat we ergens de enige in zijn, schamen we ons er al gauw voor. Ook ligt het onderwerp ‘seksualiteit’ sowieso gevoelig, omdat veel mensen het zien als iets privé. Toch is seks en seksualiteit voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van onze identiteit: (bijna) iedereen doet het en heeft seksuele wensen en verlangens.

Onthoud! Een goede en gezonde relatie betekent elkaar altijd onvoorwaardelijk accepteren. Zelfacceptatie is tevens van essentieel belang.

Seksspeeltjes zijn de laatste tijd steeds meer de norm geworden. Niet alleen is het assortiment voor vrouwen enorm, ook voor mannen zijn er steeds meer sextoys verkrijgbaar. Wat je ook gebruikt en waar je wensen ook liggen: dit is absoluut niets om je voor te schamen. Met jou zullen er ongetwijfeld velen anderen zijn die genieten van het gebruik ervan.

Elkaar beter leren kennen in de slaapkamer

Je bent seksspeeltjes gaan ontdekken toen je nog vrijgezel was. Nu je sinds kort een relatie hebt, kan dat op seksueel vlak best even wennen zijn. In het begin van een relatie is alles nog nieuw en spannend en zullen zowel jij als je partner misschien wat tijd nodig hebben om je volledig op gemak te voelen bij elkaar. Toch is het heel belangrijk om elkaar beter te leren kennen – óók in de slaapkamer.

Tip! Vind je het lastig om met je partner te praten over seks? Het erotisch bordspel Ultiem Verlangen kan je hierbij helpen.

Een fijn seksleven waar jullie beiden optimaal van kunnen genieten, betekent vaak dat jullie van elkaar moeten weten wat jullie wensen en grenzen zijn. Weet van elkaar wat jullie fijn en lekker vinden.

Relatie en sextoys

Sommige koppels vinden het lastig om te praten over seks. Toch moedig ik dit van harte aan! Zo leer je elkaar beter kennen, zeker op het gebied van seks. Probeer bijvoorbeeld het gesprek aan te knopen door te peilen hoe jouw vriendin erin staat. Hoe vindt zij dat het gaat tussen jullie? Wat vindt zij van jullie seksleven en zijn er nog dingen die ze graag zou willen uitproberen? Heeft ze specifieke wensen en verlangens? Op deze manier creëer je de mogelijkheid om je eigen verlangens kenbaar te maken en kan je aangeven waar jij jouw plezier uithaalt. En wie weet komen jouw wensen juist sterk overeen met die van haar.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, in de afgelopen tijd ben ik wat kilo’s zwaarder geworden, waar ik niet al te blij mee ben. Als klap op de vuurpijl wordt het tussen de lakens ook steeds minder. Het lukt me niet altijd meer om goed stijf te worden en al met al…
2.423 keer bekeken